Beszámoló a 2018-2019 évi projektmenedzsment felkészültségi versenyről

2019. május 27.

A PMSZ negyedszerre hirdette meg projektmenedzsment felkészültségi versenyét. Ez alkalommal is tanuló és gyakorló kategóriában indulhattak a versenyzők, utóbbiban csak a három évnél kevesebb tapasztalattal rendelkezők. Összesen 25 fő jelentkezett, tizenhatan a tanuló, kilencen a gyakorló kategóriában. Ezek a számok lényegében megfelelnek a
2017-2018 évad adatainak.

A verseny fél évig tartott, az írásbeli feladatok havonta kerültek kitűzésre úgy, hogy megoldásukra egy-egy hónap állt rendelkezésre. Ebben az idényben két nagyobb tartalmi módosításra került sor: a feladatokban megjelentek a portfóliómenedzsment kérdései is, illetve az utolsó forduló szóbeli volt. A korábbi évadok gyakorlatához hasonlóan az írásbeli feladatokat többen értékeltünk, az egyes pontszámokat átlagoltuk. A pontszámok közötti esetleges nagyobb eltéréseket a feladat kitűzője egyeztette az érintett értékelőkkel.

Az eddigi négy versenyévadban a versenyzők lemorzsolódásának dinamikája hasonló volt, mint az az alábbi grafikonon látható:

A szóbeli fordulóba történő bekerüléshez az öt írásbeli feladatra kapott pontszám közül a legmagasabb négyet vettük figyelembe. A szóbeli fordulóba kilenc versenyző került, akik három fős csapatokban, három fordulóban kaptak a helyszínen kidolgozandó feladatokat. Minden versenyző egyszer volt projektmenedzser, akinek prezentálnia kellett a csapatának az adott feladatra megoldását. A prezentációkat háromtagú szakértői zsűri értékelte. A versenyzőket a feladatok megoldása közben is pontoztuk a moderátori készség, az együttműködés, az önérvényesítés és az eredményes kommunikáció szempontjai szerint.

A szóbeli döntőben is ugyanúgy tíz pontot lehetett legfeljebb szerezni, mint az írásbeli fordulókban. A végső sorrendet a döntőbe jutásnál figyelembe vett pontszám és a döntőben kapott pontok összege határozta meg.

A díjak átadására a 2019. május 16-án megrendezett 31. Körkapcsoláson került sor. A gyakorló kategória versenyzői közül dicséretben részesült Varga D. Emese, a tanuló kategóriában dicséretet kapott Csilics Adél, Darányi Richárd és Páncsics Zsombor, illetve a szóbeli döntőre beugró Pataki Nikoletta.

A tanuló kategóriában a 2018-2019 évad díjazottjai

I. helyezett: Antal Alexandra (BCE)

II. helyezett: Borza Enikő (GDF)

III. helyezett: Tóth Ádám (BCE)

A gyakorló kategória díjazottjai

I. helyezett: Oros Nikoletta

II. helyezett: Slemmer Dóra

III. helyezett: Hinkel Szilvia

A díjazottak egyéni PMSZ tagságot és oklevelet, az MKB Consulting Kft. által adományozott könyvutalványokat, továbbá az Ericsson Magyarország Kft. és a KPMG Hungária Kft. által felajánlott ajándékokat kaptak.

A kategóriák győzteseinek Cserna József, a PMSZ elnöke adott át névre szóló emlékplakettet. Az első helyezettek egy ingyenes, választható részvételi lehetőséget nyertek el a szponzorok által felajánlott oktatási portfólióból, a második helyezettek pedig egy-egy felkészítő tréningen való részvételt kaptak. A tanuló kategória első helyezettje a ProMan Consulting Kft. ajánlatából választhat, a kategória második helyezettje az egyik CAPM felkészítő programjukon vehet részt; a díjaikról szóló okleveleket Végh Domonkos adta át. A gyakorló kategória győztese a Szinergia Projekt-, Működés és Változásmenedzsment Kft. ajánlatából választhat, a második helyezett pedig a Szinergia Kft. egyik PMP felkészítő programján vehet részt; az okleveleket Bakos Sándor adta át.

A PMSZ elnöksége oklevéllel köszönte meg a verseny szervezésében és lebonyolításában végzett munkáját Blaskovics Bálintnak, Czimbalmos Zsoltnak, Iványi Antalnak és Vörös Lászlónak; a lebonyolításban segédkező Molnár Juditnak, Buti Tamásnak és Dénes Róbertnek, valamint a feladatok kitűzésében közreműködő Véry Zoltánnak és Lipi Gábornak. Külön köszönet jár a szóbeli forduló előkészítésében és lebonyolításában résztvevő KPMG Hungária Kft.-nek.

Gratulálunk a helyezetteknek és köszönjük támogatóink hozzájárulását!

Klimkó Gábor
elnökhelyettes

 

Szóbeli fordulóban kitűzött feladatok:

Az agilis szoftverfejlesztési projekt esete

A Netbank projekt visszazökkentése az eredeti kerékvágásba

A vállalatirányítási rendszer bevezetésének az esete

.

PARTNEREINK

2019-05-20

Maecenas interdum lorem eleifend orci aliquam mollis. Aliquam non rhoncus magna. Suspendisse aliquet tincidunt enim, ut commodo elit feugiat et. Maecenas nec enim quis diam faucibus tristique. Nam fermentum, ipsum in suscipit pharetra, mi odio aliquet neque, non iaculis augue elit et libero. Phasellus tempor faucibus faucibus. Sed eu mauris sem. Etiam et varius felis. Donec et libero vitae mauris consectetur egestas. Fusce aliquet, augue non efficitur sodales, turpis nisl consectetur sem, at rutrum lectus libero quis elit. Suspendisse cursus laoreet sapien, in lobortis justo posuere vitae. Aliquam commodo posuere tellus in lacinia. Nullam ac eleifend odio. >>