Hírek

Projektmenedzsment Körkép 2018

2017. december 15.

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve kérdőíves kutatást végez a magyarországi projektmenedzsment kultúra felmérésére.

Hiánypótló szakmai felmérésünk célja, hogy áttekintse és értékelje a hazai projektmenedzsment gyakorlatot, projektkultúrát és azok legfontosabb jellemzőit. 

Várjuk azon cégek jelentkezését, akik kitöltőként részt vennének a kutatásban és/vagy más cégeket ajánlanának kitöltőnek. A részvétel előnyeiről és a jelentkezés ill. ajánlás folyamatáról ezen az oldalon összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.


Miért érdemes kitöltőként részt venni a kutatásban?

Magyarországon egyedülálló módon először kerül sor egy átfogó, szakmai kutatás keretében a projektmenedzsment gyakorlat és projektkultúra felmérésére. 

A nyilvános kutatási eredményeken túl a kérdőívet kitöltők számára egyéni értékelést készítünk, melyben szemléltetjük, hogy az adott cég milyen eredményt ért el a kutatásban vizsgált értékelési szempontok szerint a kérdőívet kitöltők átlagához képest.

A kitöltők tehát részvételükkel nemcsak a kutatás és egyben a szakma eredményességéhez járulhatnak hozzá, hanem egyúttal átfogó és egyedi képet kapnak a cégükre jellemző projektmenedzsment gyakorlatról és projektkultúráról.

Adatkezelési tudnivalók: a kutatás kitöltésekor megadott adatokat a PMSZ az adatkezelési előírásoknak megfelelően kezeli, azokat harmadik féllel nem osztja meg. A megadott adatok kizárólag a kutatás céljából kerülnek felhasználásra. A jövőbeni nyilvánosan elérhető kutatási eredmények nem tartalmaznak olyan adatokat, melyek alapján a kitöltő szervezetek ill. az általuk megadott bizalmas adatok beazonosíthatóak lehetnek. A kutatás adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-137258/2018.

A kutatás célcsoportja

  • Magyar és külföldi tulajdonú KKV-k, bármely iparágban, ahol rendszeresen valósítanak meg projekteket (évente min 3-5), saját fejlesztésben vagy az ügyféligény kielégítése miatt (Informatikai, építési, K+F projektek stb.)
  • Multinacionális vállalatok és olyan nagyvállalatok, bármely iparágból, ahol projektek megvalósítása, koordinálása történik és projektiroda működik
  • A közszférában működő cégek, hivatalok, ahol évente min 3-5 projektet valósítanak meg vagy a lebonyolításban közreműködnek, koordinálnak
  • Non-profit/NGO szervezetek, amelyek projektalapon működnek vagy évente minimum 3-5 projektet valósítanak meg
  • Tanácsadó cégek, amelyek projektalapon működnek

Legyen Ön is PMSZ Nagykövet!

Kutatásunk eredményességét az biztosíthatja, ha minél több, a fenti követelményeknek megfelelő magyarországi szervezet vesz részt a felmérésben. Ezért várjuk olyan PMSZ Nagykövetek jelentkezését, akik egyrészt saját cégükön belül tevékenyen részt vennének a felmérés kitöltésének koordinálásában, másrészt további cégeket is ajánlanának kitöltőnek. 

A PMSZ Nagykövet Program részletei:

1) Várjuk a PMSZ Nagykövetek jelentkezését, akik egyrészt saját cégüket, másrészt más, a kiírásnak megfelelő cégeket ajánlanak kitöltőnek. A jelentkezést ill. az ajánlásokat online, ide kattintva küldheti el nekünk!

2) A beérkező jelentkezéseket és ajánlásokat összevetjük a korábban már beérkezettekkel. Fontos, hogy minden cég csak egyszer töltse ki a kérdőívet, ezért minden ajánlónak visszajelzünk, hogy mely cégek megkeresésében számítunk a közreműködésükre.

3) 2018. február elején elindult a kérdőív kitöltési időszaka. Számítunk a PMSZ Nagykövetek segítségére a kitöltő cégekkel való kapcsolattartásban, beleértve a felkérést és a kitöltés során a cégekkel való kommunikációt is.

A szakmai felmérés kitöltése egy online felületen történik. A jelentkezők részére részletes kitöltési instrukciókat küldünk.

Örömmel vennénk, ha Ön is támogatná törekvésünket! Jelentkezését és ajánlásait online, ide kattintva küldheti el nekünk.

Kérdések esetén keressen minket a felmeres@pmsz.hu email címen.

Magyar Projektmenedzsment Szövetség

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!