Újdonságokkal teli, sikeres évet zártunk 2019-ben a PMSZ-ben!

2019. december 16.

Teltházas rendezvényekkel, idén elindított PMSZ nagyköveti workshoppal, oktatási programmal, kutatási eredményekkel, Pontgyűjtő versennyel, folyamatosan bővülő szervezeti tagokkal, tudásmegosztással és sok egyéb programmal zárjuk az idei, a korábbiakhoz képest még aktívabb évet.

Szövetségünk idén is minden rendezvényén a résztvevő szakértők közreműködésével a tudásátadást, a tapasztalatok megosztását célozta meg. Ahogy korábban, ezúttal is teltházas volt mindkét idei Körkapcsolás konferenciánk. A tavaszi rendezvényen a generációváltás a munkaerőpiaci problematikáját jártuk körbe. Az őszi Körkapcsolás konferencián az innováció és a jövő technológiáinak a szerepét beszéltük meg, azt, hogy ezek milyen üzleti értéket hoznak a vállalatoknak, és milyen szerepet vállalhat ebben a folyamatban egy projektmenedzser.

Mindemellett népszerű havi PM Szakmai Teadélutánjaink között számos teltházas szakmai beszélgetést szerveztünk. Az idei év egyik legemlékezetesebb Győrffy Kinga retorikai-storytelling tanácsadó és tréner, egyetemi oktató „Add elő magad! A magával ragadó, emlékezetes kommunikátor titkai” című előadása volt. A téma népszerűsége nem véletlen, hiszen a PM szakma a kommunikációról is szól, a jó projektmenedzser a szaktudás és a különböző eszköztárak ismerete mellett jó kommunikációs készséggel is rendelkezik. De természetesen a szorosabb értelemben vett szakmai témák sem maradtak el, így egyebek mellett szó volt a szervezeti kultúra és a csapatok transzformációban játszott szerepéről, vagy a projektet tervezők felelősségéről a projektek késésében.  

Tagozataink klubnapjain a saját iparágban tevékenykedők találkoztak és beszélték meg problémáikat: a frissen alakult Járműipari tagozatunk, vagy a már hosszabb múltra visszatekintő Építési, Pénzintézeti, Ifjúsági tagozatunk és Női klubunk eseményein is hasznos szakmai eszmecserék folytak.

A rendezvények tudásanyagait pedig a honlapon található Tudástárunkban továbbra is közzé tesszük, ezzel is segítve az információ megosztását.

A rendezvényeken túl, az idei évben a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által adományozott az Év Projektmenedzsere Díj soros elnöki teendőit, illetve a pályázat szervezését is mi láttuk el.

Az oktatás fontosságát szem előtt tartva idén a Magyar Mérnöki Kamara főszervezésében, közösen alakítottuk ki a „Beruházás-lebonyolító” néven futó mesterkurzust, amely egy 96 órás oktatássorozat volt. Ehhez több előadással is csatlakoztunk; a sikerre való tekintettel novemberben indult a mesterképzés folytatása. Emellett negyedik alkalommal, de idén egy kis újítással került lebonyolításra – a hagyományosan főiskolásoknak, egyetemistáknak, illetve kezdő, maximum három éves PM-gyakorlattal rendelkezőknek meghirdetett – PMSZ Projektmenedzsment Feladatmegoldó Verseny. A fél éven keresztül zajló versenyfolyam záró akkordját nyílt fordulóvá tettük a „short list”-esek számára. Itt már a kommunikációra, a csapatban való gondolkodásra és a prezentációra került a hangsúly.

Szintén az idén tártuk a közönség elé a Projektmenedzsment körkép 2018 kutatás eredményét. A PMSZ-Corvinus közös kutatása a hazai projektmenedzsment gyakorlat, projektkultúra és azok legfontosabb jellemzőinek áttekintését és értékelését, valamint nemzetközi trendekkel való összevetését tűzte ki célul.

Tagjaink még magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében elindítottuk nagyköveti workshop programunkat, aminek egyik elsődleges célja, hogy jobban megismerjük szervezeti tagjaink igényeit, meglátásait és azokat be tudjuk építeni programunkba. Mindemellett teret szeretnénk adni a szervezeti tagok közötti tapasztalatcserének és szakmai együttműködésnek.

Az idén először meghirdetett PMSZ pontgyűjtő versennyel tagjaink aktivitását szeretnénk ösztönözni, jutalmazni és minél több visszajelzést kapni, hogy információnk legyen tagjaink rendezvényeinkkel kapcsolatos elégedettségéről és meglátásairól.

Az eseményekben bővelkedő év zárása után jövőre is változatos szakmai programokkal, rendezvényekkel várjuk a projektmenedzser szakma képviselőit.

Bízunk benne, hogy aki idén tagunk volt, 2020-ban is velünk tart, aki pedig még nem tagunk, 2020-ban csatlakozik hozzánk. 2019. december 31-ig még 20% tagdíjkedvezményt adunk! Részletek
.

PARTNEREINK

2019-05-20

Maecenas interdum lorem eleifend orci aliquam mollis. Aliquam non rhoncus magna. Suspendisse aliquet tincidunt enim, ut commodo elit feugiat et. Maecenas nec enim quis diam faucibus tristique. Nam fermentum, ipsum in suscipit pharetra, mi odio aliquet neque, non iaculis augue elit et libero. Phasellus tempor faucibus faucibus. Sed eu mauris sem. Etiam et varius felis. Donec et libero vitae mauris consectetur egestas. Fusce aliquet, augue non efficitur sodales, turpis nisl consectetur sem, at rutrum lectus libero quis elit. Suspendisse cursus laoreet sapien, in lobortis justo posuere vitae. Aliquam commodo posuere tellus in lacinia. Nullam ac eleifend odio. >>