Hírek

Utánpótlás biztosítva: a Junior Projektmenedzsment verseny győztesei

2021. április 23.

A PMSZ junior projektmenedzsment felkészültségi versenye egyre népszerűbb: idén már 6 egyetemről érkeztek a nevezések. Összesen 10 csapat indult, a Budapesti Corvinus Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói mérték össze a tudásukat.

A már ötödik éve meghirdetett verseny célja a projektmenedzsment szakma népszerűsítése mellett az, hogy megtaláljuk a tehetséges fiatalokat, a jövő projektmenedzsereit, akiknek bemutatkozási lehetőséget nyújt és akár a karrierjük első lépcsőfokává is válhat ez a megmérettetés. 

Partnerünk volt és a verseny lebonyolításában segített a CaseSolvers és a Vállalkozásfejlesztés Klub.

A verseny fő támogatója a DXC Technology volt.

A verseny további támogatói: PromanConsultingProjekt Coach Kft., MKB Consulting és KPMG.

Az április 16-i döntőben a háromfős csapatoknak 24 órájuk volt arra, hogy feldolgozzák a feladatul kapott esettanulmányt, melynek alapjául a KPMG valós esettanulmánya szolgált. 

A rövid határidő ellenére formai és tartalmi szempontból is kiváló minőségű prezentációk születtek. A zsűri nagyra értékelte a résztvevők attitűdjét és a versenybe fektetett óriási munkát. Az értékelésben kiemelték a strukturált gondolkodást, ami mindhárom csapatot jellemezte, és aminek nagy hasznát fogják látni később is, bármilyen területen is fognak majd dolgozni.

A verseny győztese a ConsulTeam csapat lett: Bur Eszter, Göblyös Cintia Laura és Tímár János. Jutalmuk az 1 éves PMSZ tagság mellett egy kétnapos „Tradicionális projektmenedzsment a gyakorlatban szimulációval” képzés a ProMan Consulting felajánlásából, egy kétnapos Business Analyst I. Módszertani és Szemléletformáló képzés a Projektcoach Consultingtól, valamint 50 órányi díjazással járó szakértői tanácsadói diákmunka az MKB Consulting Zrt.-nél. 

Második helyen végzett az AgiLegends csapat, Bogdán Klaudia, Tóth Rebeka és Varga Bence részvételével. Jutalmuk az 1 éves PMSZ tagság mellett egy egynapos agilis projektmenedzsment alapok képzés a ProMan Consulting felajánlásából, továbbá a Neumann jános Számítógép-tudományi Társaság által biztosított „Mesterség és Intelligencia” könyv.

A verseny harmadik helyezettje Polgár Patrícia, Simon Dániel és Skornyák Dorottya Projekre fel! csapata. Jutalmuk az 1 éves PMSZ tagság mellett egy egynapos agilis projektmenedzsment alapok képzés a ProMan Consulting felajánlásából.

A zsűri tagjai Czibók Zoltán ügyvezető igazgató (DXC Technology), Kappel Krisztián menedzser (KPMG), Czimbalmos Zsolt vezető tanácsadó, ügyvezető (ProMan Consulting Kft. és Cserna József elnök (PMSZ) voltak.

A nyilvános díjátadó 2021. június 3-án lesz a PMSZ által szervezett 35. Körkapcsolás konferencián.