Hírek

Zöld út a jövőbe – fenntartható projektekkel

2021. május 20.

Podcast sorozattal és szabadtéri találkozóval várjuk az érdeklődőket a 35. Körkapcsolás konferencián
 

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség Körkapcsolás konferenciái mindig aktuális trendekre, témákra reagálnak, tágabb kontextusba helyezve a projektmenedzsment hazai helyzetét és közös gondolkodásra ösztönözve a résztvevőket.  

Idén tavasszal a 35. Körkapcsolás konferencia központi témája a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Konkrét példákon keresztül abba kaphatunk betekintést, hogy mitől „zöld” egy projekt a célját vagy a végrehajtás módját tekintve, hogyan válik a fenntarthatóság egy projekt részévé, miért fontos és hogyan lehet a társadalmi és környezetvédelmi szempontokat érvényesíteni.
 
Egy ilyen rendhagyó évben a rendezvény formája is rendhagyó: nem hagyományos konferencia, de nem is online esemény.
 
A rendezvény résztvevői podcast formában érhetik el a szakmai beszélgetéseket. Reggel vagy este, kávészünetben, futás vagy séta közben is meg lehet hallgatni az egyes epizódokat, melyeket május 27-től teszünk közzé.
 
Szó lesz arról, hogy 
mi a különbség a fenntarthatóság és a „zöldek vagyunk” között és mi a társadalmilag felelős befektetések jelentősége; 
hogyan lehet megmérni egy épület fenntarthatóságát és mi a szerepe a projektmenedzsernek egy ilyen minősítés megszerzésében; 
milyen fejlesztések segíthetik a fenntarthatóságot az okos vízmérőtől az okos városig; 
mit tehetünk az élelmiszerpazarlás ellen és miért jó ötlet erre vállalkozást építeni; 
mi a titka természet és az épített környezet harmóniájának.
 
A június 3-i találkozón – ha a járványügyi helyzet és az érvényben lévő rendelkezések megengedik – személyesen is meg lehet vitatni a hallottakat, a Városligetben szabadtéri helyszíneken kvízekkel, egyéni és kicsoportos feladatokkal, agilis PM tréning bemutatóval várják a regisztráltakat. 
 
Részletes program és regisztráció