Rendezvények

33. Körkapcsolás Konferencia

Ez nem krízis, ez a jövő! Projektek másképp

Időpont: 2020. május 28. 14:00 - 17:00
Helyszín: Online ( Microsoft Teams-en keresztül )
Előadó: Orbán Krisztián, Bujdosó Bernadett, Füzér Balázs, Nánási István, Pékó Éva, Dr. Molnár Imre, Dr. Kertész Máté

A Körkapcsolás kifejezés talán még sose volt ennyire találó, mint mostani eseményünknél, amit rendhagyó módon online fogunk tető alá hozni, hogy a kényszerű otthonmaradás miatt se maradjon ki senki. Témánk az online projektmenedzsmenthez szükséges szemléletváltás és infrastruktúra, az állandó emberi tényezők és a folyton fejlődő eszközök találkoztatása.

Nagy felfordulásra volt szükség, hogy 2020-ban végre komolyan elkezdjünk beszélni a munka digitalizációjáról. A Körkapcsolás első felvonásában az átállás módszertanáról hallhatunk előadásokat olyanoktól, akik már korábban megtették a szükséges lépéseket. Megtudhatjuk, milyen módszerekkel lehet rendszert változtatni, ha a jelenlegi fenntarthatatlanná vált. Ha régi énünkkel próbálnánk átlépni egy új rendszerbe, valószínű csak fél sikereket érnénk el. A változásnak először a fejekben kell történnie, ezért a Körkapcsolás második blokkja arról fog szólni, hogyan programozzuk át magunkat, hogy maradjunk talpon akkor  is, amikor feje tetejére állt a világ. Elemzés, felismerés, és önfejlesztési tanácsok olyan előadóktól, akik előnyt kovácsoltak a digitális nomád életformából.

Előadók:

Orbán Krisztián

Oriens, ügyvezető

Az előadásról:

Korszakváltás – 2020, avagy hogyan változik meg a világrend, amiben élünk

A vírust és a karantént gyorsan el fogjuk felejteni, de az azt követő általános jövedelemesést és kilátástalanságot aligha. 2020 korszakhatár lesz, ami kikristályosítja, hogy a mögöttünk hagyott kaotikus évtized megannyi politikai, gazdasági és társadalmi jelensége közül mi volt tartós és mi átmeneti. A most kezdődő korszak nem hozza vissza a 2008 előtti világot, de a visszavágyódás és a teljes tagadás végletei közt vergődő 2010-es éveket sem. Új világrend vár ránk, amit egy új politikai, gazdasági vízió fog alátámasztani, ami aztán át fogja rajzolni az egyes országok, köztük Magyarország stratégiáját is.
 

Bujdosó Bernadett

Microsoft Modern Workplace | Customer Success Manager | CEE Enterprise

Az előadóról:

Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem gazdaságinformatikusként és 2016-ban csatlakoztam a magyar Microsoft csapatához, ahol a kiemelt nagyvállalati ügyfeleinket segítem a különböző modern munkakörnyezeti megoldások bevezetésében és használatba vételében Customer Success Manager-ként. Ennek részeként kiemelten fontos az üzleti döntéshozók igényeinek felmérése és realizálása, az Adoption és Change Management projektfeladatok koordinálása, a vállalati kultúra megismerése, annak a modern munkahelyi megoldásokhoz való illesztése.

Az előadásról:

Hogyan legyünk jövőtálló szervezet az állandó változásban?

A digitális transzformáció nem új fogalom. Ennek keretében megannyi projektet hajt végre számos szervezet, hiszen célja, hogy versenyképességüket megtartani és növelni tudják, a munkaerő piacon erős brand-ként tudjanak megjelenni. Az elmúlt 1-2 hónap eseményei azonban olyan nemvárt nyomást és elvárást helyeztek a cégekre, melyre korábban nem volt példa. Hogyan tudtak egyesek úgy átállni egy virtuális, távoli munkavégzésre, hogy a napi munka alighanem zökkenőmentesen folyt tovább? Mire számíthatunk a folytatásban?

Füzér Balázs

IT projektmenedzser (BSc, MA, MBA, PMP) T-Systems Magyarország – IT projektmenedzsment kompetenciaközpont

Az előadóról:

Több mint 20 éve dolgozom az IT és telekommunikációs világban, amiből legalább 15-öt projektvezetőként tevékenykedtem. Az utóbbi 5-6 évben leginkább online projektmenedzserként dolgozom, digitális kollaborációs eszközök segítségével többnyire nemzetközi projekteket vezetek.

Az előadásról:

Virtuális projektmenedzsment
Hogyan menedzselünk projekteket a T-Systemsnél olyan helyzetekben, mikor az ügyfelekkel vagy akár a közvetlen kollégákkal való személyes találkozás valamilyen okból korlátozott?
Néhány konkrét projekt példája mentén mutatom be, hogy hogyan birkózom meg az ilyen helyzetekkel. A több éves közvetlen „virtuális projektmenedzseri” tapasztalatom alapján megosztok néhány ötletet, tippet, trükköt, javaslatot a hatékony online együttműködésre.

 

Nánási István

Projektmenedzser; T-Systems Magyarország – Projekt iroda és működés támogatás kompetenciaközpont

Az előadóról:

5 éve foglalkozom projektvezetéssel, 2 éve dolgozom a T-Systems Magyarország Zrt.-nél.

Az előadásról:

Gyors reagálás az új helyzetre – a távmunka új dimenziói a T-Systems-nél 
A világjárvány okozta kényszerhelyzet a magyar vállalatokat is mélyen érintette, és érinti napjainkban is. Ilyen mértékű és gyorsaságú változásra azonban sem a munkavállalók, sem a munkaadók nagy része nem volt, nem lehetett felkészülve. Előadásomban azt fogom bemutatni, hogy a T-Systems Magyarország Zrt. hogyan alkalmazkodott a kialakult helyzethez és állította át működését. 

 

Pékó Éva

coaching szemléletű vezetői tanácsadó, okl. mérnök-közgazdász

Az előadóról:

Nagy vállalatoknál szerzett sok éves senior projektmenedzsment tapasztalattal rendelkezik. Dolgozott a tanácsadói oldalon (Accenture, Rába Futómű, MAVIR, MVM, MOL, TESCO, stb.) és a megrendelői oldalon is (Budapest Bank, Antenna Hungária). 2003 óta szervezetfejlesztő-tréner-tanácsadóként támogatja a változásokat szabadúszóként, valamint a Projektcoach Consultinggal és a Selfmappinggel együttműködve. Kiemelt fókuszt helyez az erősségekre építő és tapasztalatokon alapuló tanulásra, tréningjeit, tanácsadásait ezekre alapozza.

Az előadásról:

Online változásmenedzsment
Az előadás a 'Változáskezelés távmunkában kérdőív' eredményének feldolgozásán keresztül foglalkozik az elmúlt időszakban vezetett változások kihívásaival, sikereivel, ismerteti a bevezetett jó megoldásokat.  Kitér arra, hogy a szervezeteknek milyen bevált szabályokat és gyakorlatokat érdemes követniük a változások távmunkában történő bevezetésénél.  Módszereket és eszközöket ajánl az elkötelezettség növelésére, a kommunikáció, az információmegosztás és csapatösszetartás erősítésére.

 

Dr. Molnár Imre

Managing Partner, Beyond Partners

Az előadóról:

Sokéves felsővezetői tapasztalat (Graphisoft, HP, MVM csoport) után, vezetőfejlesztéssel, szervezetfejlesztéssel, digitális transzformációs projektekkel és stratégia tanácsadással foglalkozik immár 10 éve hazai és nemzetközi piacokon. Designgondolkodás és problémamegoldás tárgyakat tanít a Debreceni Egyetemen. Sokéve dolgozik közvetlenül az EU kutatásfejlesztési pályázatokat támogató szervezetének (European Research Council) pályázat bírálóként. A közelmúltban megvalósítás fókuszú innovációs tanácsadó céget indított két szakértő társával. Eredetileg mérnök, majd közgazdász, PhD fokozatát pedig társadalomtudomány területen szerezte.

Az előadásról:

Nem ugyanazt és másképp!
A fekete hattyú nem is annyira ritka, mint eddig gondoltuk! A jól ismert átfogó és váratlan új élethelyzet sok cégvezetőben, döntéshozóban nem feltétlenül az új megoldások keresését eredményezte. Sokkal inkább a korábban megszokott tevékenységeket helyezték át a digitális térbe. Pont ugyanannyi megbeszélésen vesznek részt, mint korábban és ezek is pont ugyanazokról a témákról szólnak. Kevés cégvezető vette a bátorságot, hogy az általános elvárással szembe menve, nem a költségcsökkentés és tartalékolás irányába hozzon azonnali lépéseket, hanem befelé fordulva, egyfajta belső céges önvizsgálatot tartva megálljon, elgondolkodjon, majd abbahagyjon korábban megszokott napi rutinokat és csak a valódi értékteremtésre koncentráljon. Persze, amíg a korábbi KPI-ok nem változnak, addig tényleg nehéz szembe menni az áramlattal. Hiszem, hogy nem ugyanazt kell megoldani most, mint eddig és nem ugyanazokkal az eszközökkel.

 

Dr. Kertész Máté

Program manager, DXC Technology Hungary Kft.

Az előadóról:

Dr. Kertész Máté 2008 óta foglalkozik projektmenedzsmenttel. 2018-ban a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla „Az év projektmenedzsere” díjjal ismerte el szakmai munkáját. Az általa vezetett nemzetközi projektek és programok révén releváns tapasztalatokat szerzett a virtuális projektmenedzsment területén. Ugyanakkor több éven át vezetett olyan magyarországi projekteket is az állami szférában, amelyek egyáltán nem, vagy csak ritkán éltek digitális eszközökkel. Ezért a szakember jól ismeri mindkét világ előnyeit és hátrányait.

Az előadásról:

Hello it’s nice to meet/mute you: A projektmenedzsment kihívásai a digitális térben 
Az elmúlt hónapok eseményei átalakították a munkavégzési szokásokat és ez a hazai projektmenedzsmentet sem kerülhette el. Az előadás a virtuális projektmenedzsment előnyeit és hátrányait kívánja bemutatni. Azt a kérdést veti fel, hogy milyen kihívásokkal szembesül a projektmenedzser, amikor a személyes jelenléten alapuló munkavégzés helyére virtuális eszközök alkalmazása lép. Az előadás nem csupán azok számára lehet érdekes, akik jelenleg élik át a személyes jelenlétet igényló projektmenedzsmentről a virtuálisra való átállást, hanem azok számára is, akik a virtuális projektmenedzsment világában már jártasságra tettek szert.

 

Részvételi díj:

PMSZ tagoknak díjtalan.

Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 5 000 Ft.

A PMSZ és PMI Budapest, Magyar Tagozat megállapodása értelmében a PMSZ saját rendezvényein való részvételi díjból a jövőben viszonossági alapon a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 10% partner kedvezményt biztosít a PMI Budapest, Magyar Tagozat igazolt tagjainak. A PMI Budapest, Magyar Tagozat szintén 10% kedvezményt biztosít rendezvényei díjából a PMSZ igazolt tagjainak.

További információ az info@pmi.hu e-mail címen. 

A kuponkód érvényesítésére a jelentkezem gomb megnyomása után van lehetőség. 

PDU pont:

A rendezvényen való részvételértPDU pont jóváírása kérhető, a PMI vonatkozó előírásai szerint.

További információk:

A jelentkezők számára a rendezvényt megelőző napon elküldjük a csatlakozás linkjét.

Amennyiben kérdése merülne fel, keressen minket  a rendezveny@pmsz.hu címen.

Az esemény kiemelt támogatója:

Szakmai támogatók: