PMSZ rendezvények
Egyéb rendezvények

RENDEZVÉNYEK

PMSZ Agilis Tagozat - 2024. május meetup

Az agilis működés bajnokai

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
Időpont: 2024. május 28. 17:00 - 19:00
Helyszín: KPMG Székház ( 1134 Budapest Váci út 31. )
Előadó: Merkl Gabriella, Csajági Sándor, Lénártné Kovács Annamária, Vargyai Gábor, Volford Zsuzsanna, Csépányi Tamás, Kulcsár Levente Huba

Az agilis működés bajnokai – vajon kik ők, milyen eszközöket vetnek be a siker érdekében, és milyen karrierúttal tervezhetnek?
Többek között a fenti kérdéseket járjuk körbe a következő PMSZ Agilis tagozati eseményen, melyen kerekasztal beszélgetés keretében kérdezzük különböző vállalatok képviselőit, hogy hogyan élték meg az agilis transzformációval járó szerep- és munkaköri változásokat, milyen kihívásokkal szembesültek, és milyen eszközöket vetnek be szervezetüknél az ’agilizálódás’ érdekében?

Tervezett program:

  • 17.00 - 17.10: megérkezés, köszöntő
  • 17.10 - 17.40: felvezető előadás (KPMG: Merkl Gabriella, Csajági Sándor)
  • 17.40 - 18.40: panelbeszélgetés 
  • 18.40 - 19.00: kérdésszekció - hallgatóság kérdései
  • 19.00 - 19.30: kötetlen, informális beszélgetés 

Paneltagok:

  • Lénártné Kovács Annamária, Bosch 
  • Vargyai Gábor, Raiffeisen
  • Volford Zsuzsanna, Magyar Telekom
  • Csépányi Tamás, Deutsche Telekom IT Solutions

A beszélgetést Kulcsár Huba, a KPMG senior menedzsere moderálja

Előadók:

Merkl Gabriella

Manager, KPMG Tanácsadó Kft.

Gabriella 2011-ben csatlakozott a KPMG Technológiai és Projekttanácsadási területéhez. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik projektmenedzsment, PMO működtetés, valamint üzleti folyamatelemzés és -fejlesztés terén. Projektvezetőként vagy tanácsadói szerepkörben üzleti folyamatok digitalizálására irányuló projektek mellett nagyvállalati ERP-rendszer bevezetési projekteket is támogatott. Utóbbi években ügyfélprojekteken gyakran találkozik hibrid működéssel, így első kézből tapasztalja, hogy a nagyvállalatok milyen kihívásokkal szembesülnek egy agilis transzformációs program során.

Csajági Sándor

Senior consultant, KPMG Tanácsadó Kft.

Sándor 2024-ben csatlakozott a KPMG Technológiai és Projekttanácsadási területéhez. Több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik informatikai területen, kiemelten a projektmenedzsment, projekt- és erőforrás kontrolling, szolgáltatás menedzsment témakörökben. A waterfall projektmódszertan mellett gyakorlati ismereteket szerzett az agilis kertrendszerek működését illetően, mivel másfél évet dolgozott egy fejlesztő cég Scrum Mastereként nemzetközi környezetben.

Lénártné Kovács Annamária

Agile Master, Robert Bosch Kft.

Mérnök-informatikusként, villamosmérnökként végeztem, majd bionikát tanultam, végül az agykutatásban állapodtam meg. 7 évvel ezelőtt pedig pontosan annak a hiánya hívott az autóiparba, amit ma már tudom, hogy agilitásnak neveznek. Jelenleg önvezető autókhoz fejlesztünk szoftvereket, ilyen csapatokat irányító vezetői teameknek vagyok az Agile Mastere. Ezen kívül a szervezetfejlesztés és agilis transzformációk területén a Bosch Agile Core Teammel dolgozom együtt, amely lehetőséget biztosít arra, hogy több üzleti egység működését is figyelemmel követhessem. Az autóipar sajátosságai, azaz a magas minőségi elvárások és a biztonságkritikus rendszerek miatt az agilitást sokszor párhuzamosan alkalmazzuk klasszikus szoftverfejlesztési módszerekkel. Alapelvem, hogy minden folyamatban, működésben található agilitás, de ez nem mindig tudatos. Munkám során erre próbálok rámutatni és egy hatékonyabb, értéket szállító, emberközpontú működést kialakítani.

Vargyai Gábor

vezető, Raiffeisen Bank Zrt.

2009 óta igyekszem különféle vállalatokat segíteni az agilis működés bevezetésében. Scrum Master, Product Owner és Agile Coach pozíciókban is dolgoztam. 4,5 évig a Magyar Telekom agilis transzformációját támogattam, majd 2023-től a Raiffeisen Bank agilis transzformációjának vezetőjeként igyekszem hasznosítani tudásom és tapasztalataim.

Volford Zsuzsanna

Product Development Cheapter Lead, Magyar Telekom

A Magyar Telekom lakossági és SoHO-SMB szegmensei számára vezetem a mobil, vezetékes és kiegészítő szolgáltatásokhoz kapcsolódó termékfejlesztések szakmai műhelyét. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezem az innováció, K+F és termékfejlesztési területeken nem csak core Telekommunikációs területen, hanem kiterjesztve ezt a tudást más iparágakban is (Healthcare, Insurance, mobility, etc.). Betekintéssel rendelkezem a Deutsche Telekom többi EU országában működő operációra is. Több, mint 5 éve agilis keretrendszerben dolgozom.

Csépányi Tamás

Senior Project manager, Scrum Master, Agile tréner, Deutsche Telekom IT Solutions

Senior projektvezető (PMP, PMI-ACP), Scrum Master, SAFe Scrum Master.
10 éve foglalkozik IT projektvezetéssel, ez idő alatt államigazgatási ügyfeleknél, közmű szolgáltatóknál, kiskereskedelmi láncoknál, nemzetközi nagyvállalatoknál, autó- és egyéb ipari nagyvállalatoknál vezetett programokat, projekteket. Jellemzően szolgáltatói oldalon szállít az ügyfelek problémáira megoldásokat, jelenleg a Deutsche Telekom IT Solutions zászlaja alatt. 
Továbbá újabban karrierváltóknak, kezdő Scrum Mastereknek és agilis projektvezetés iránt érdeklődőknek segít trénerként.
Hisz benne, hogy az agilis megközelítések sokkal "természetesebben" eredményre tudnak vezetni a szervezetekben vagy projektekben a hagyományos módokhoz képest, ezért próbál hozzájárulni minél többféle környezetben és csapatban az agilis átalakuláshoz.

Kulcsár Levente Huba

Head of Technology & Project Advisory, KPMG Tanácsadó Kft.

Huba elmúlt 25 évében az IT szolgáltatási szektor különböző cégeinél középvezetőként, és úgy a szállítói, mint a megrendelői oldalon program-, és projekt-vezetőként, dolgozott.
Ezen idő alatt lehetősége nyílt a pénzügyi- és telekommunikációs szektorban, különböző szerepkörökben, az agilis működésre való átállás különböző fázisaiban, a szoftverfejlesztés, rendszerbevezetés, és a szervezetfejlesztés területén belelátni a kihívásokba, és az azokra adott válaszokra, mindezek alakulására.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSZ tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 5000 Ft.

PDU pont:

A rendezvényért 2 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
  • 1134 Budapest Váci út 31.1134 Budapest Váci út 31.