PMSZ rendezvények
Egyéb rendezvények

RENDEZVÉNYEK

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2024. március

Agilis transzformáció előkészítése és bevezetése egy magyarországi Tier 1-es autóipari beszállítónál

Időpont: 2024. március 20. 17:00 - 19:00
Helyszín: KPMG Székház ( 1134 Budapest Váci út 31. )
Előadó: Molnár Ákos, Varga József

Előadásunk során a résztvevők képet kaphatnak milyen előkészületei voltak Magyaroroszág jelenlegi legnagyobb agilis transzformációjának. Hogyan sikerült kialakítani egy jó együttműködést tanácsadó és ügyfél között. Mik a sajátosságai egy autóipari projektnek. Milyen nehézségek voltak az előkészítés és a bevezetés során. Mik a legfontosabb elemei egy transzformációnak (folyamatok, roadmap, oktatás, change management).

Előadók:

Molnár Ákos

PwC Magyarország Consulting, vezető manager; 2023. Év PM Díj különdíjasa

Ákos 2001-ben kezdte karrierjét mérnök gyakornokként a Matáv/Axelero Zrt.-nél, ahol részese lehetett a szélessávú internet piaci bevezetésének. Majd szoftverfejlesztő, tanácsadó cégek után a bankszektorban kötött ki, ahol főként banki digitalizáció volt a témája (AXA Mobilosoké, Erste Geroge és K&H Kate bevezetése is nevéhez köthető). Jelenleg a PwC Magyarország tanácsadói csapatának vezető menedzsere. Az évek alatt több nagyvállalatnál vállalt szakértői és vezetői pozíciókat, ahol jelentős ismeretet szerzett nemzetközi projektek menedzselésében, termékfejlesztésben waterfall és agilis környezetben. Jelenleg főként a nagyvállalati agilis módszertanok foglalkoztatják, a PwC Akadémia SAFe agile oktatója.

Varga József

thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft., Head of Project Management Office

József BME-n végzett M.Sc. villamosmérnök, 2003-ben a 77 Elektronika-nál kezdett mérnök gyakornokként, orvosi diagnosztikai eszközök teszteléséért felelt, majd 2005-ben egy magyar autóipari beszállítónál, a Dension-nál indította projektvezetői karrierjét, ahol “infotainment” rendszerek fejlesztésére irányuló OEM projekteket menedzselt, nagy autógyáraknak, mint a Jaguar-Land Rover, Aston Martin, Renault, Peugeot, Citroen, FIAT, nagy Tier-1 es beszállítóknak, mint Visteon, Magneti Marelli stb. Az “Év legjobb dolgozója” díjazott volt. Később üzletágvezetőként, osztálya autóbuszgyártók számára fejlesztett egyedi, innovatív terméket, mellyel elnyerte a “Magyar Termék Nagydíjat” a Parlamentben.

2011-től E/E Funkcionális Projektvezetőként dolgozott a thyssenkrupp magyaroroszági E/E Kompetencia Központjában, ahol elektromos szervókormányok fejlesztését vezette szigorú, biztonságkritikus autóipari követelményeket betartva nagy autógyáraknak, mint a Daimler, Mercedes-Benz, Ford.

2022 őszén megbízást kapott egy Projektiroda alapítására, melyet azóta is vezet, és már 70+ főre duzzasztott. 18 év waterfall autóipari, projektvezetői tapasztalattal a háta mögött a vállalat agilis transzformációjáért is felel. 

2023-ban 120 jelölt közül elnyerte a CX-Ray által meghirdetett “Jövő vezetője díjat”.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSZ tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 5000 Ft.

PDU pont:

A rendezvényért 2 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

  • 1134 Budapest Váci út 31.1134 Budapest Váci út 31.