Rendezvények

Globális tudás, lokális kihívások – Projektmendzsment Fórum 2017

Építési projektmenedzsment

Időpont: 2017. szeptember 26. 08:30 - 13:00
Helyszín: Budapest Music Center ( )

Előadók:

  • Stephen Wells, Mace Group
  • Kersten Bachmann, Takata EMEA Operations Airbag & Electronic
  • Zoboki Gábor, ZDA-Zoboki Építésziroda
  • Szalay János, Audi Hungaria Zrt.
  • Florian Frotscher, Make Architects

Kiemelt témák:

  • Magyarországi építési nagyprojektek nemzetközi perspektívából, nemzetközi építési nagyprojektek magyar perspektívából
  • Mik a magyarországi projektmegvalósítás különleges kihívásai a régiós, európai és globális keretekhez képest?
  • Magyar építészként, mérnökként mik a siker kulcsai külföldön?
  • Hogyan alkalmazható a globális tudás az eltérő helyi sajátosságok között?

Részletes program

8:30 – 9:00 
Regisztráció, kávé és frissítők
 
9:00 – 9:20 
Köszöntő
Kálmán Péter, vezérigazgató, Óbuda-Újlak Zrt.
Cserna József, elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség
 
9:20 – 9:40 
„Átfogó fejlesztési programok és hatásuk a projektmenedzsmentre"
Stephen Wells RIBA, igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group

9:45 – 10:05 
„Egy autóipari beruházási projekt sikertörténete Magyarországon"
Kersten Bachmann, igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft.

10:10 – 10:30 
Panelbeszélgetés
Stephen Wells, Kersten Bachmann, Florian Frotscher, moderátor: Kovács Nándor

10:30 – 11:15 
Kávészünet

11:15 – 11:35 
„...süket építészek, vak akusztikusok..."
Zoboki Gábor DLA habil., igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda

11:40 – 12:00 
„Fókuszban a kommunikáció – az Audi új ingolstadti adminisztrációs épülete"
Szalay János, vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.

12:05 – 12:25 
„Az építész: idegen"
Florian Frotscher, partner, Make Architects

12:30 – 12:50 
Panelbeszélgetés
Zoboki Gábor, Szalay János, Kálmán Péter, moderátor: Kovács Nándor

12:50 Zárszó
 

 

Előadók:     

STEPHEN WELLS RIBA
igazgató, Public Sector Programmes, Mace Group

Stephen Wells építészmérnök több mint 25 éves pályafutása alatt számos nagyléptékű fejlesztést vezetett, melyek közül kiemelkednek a 2012-es nyári olimpiai játékok versenyhelyszíneinek megvalósításához és utóhasznosításához kapcsolódó projektek. Ezek során a versenyhelyszínek tervezéséért és engedélyezéséért felelős portfóliómenedzsment vezető szerepét töltötte be, valamint programigazgatója volt a Queen Elizabeth Olimpiai Park olimpiát követő utóhasznosításának.
Jelenleg egy 1,3 milliárd font összköltségű projektportfóliót vezet, melynek keretében Egyesült Királyság-szerte megújításra és bővítésre kerül a börtönállomány, biztosítva, hogy elegendő férőhely álljon rendelkezésre, illetve a rabok megfelelő körülmények között élhessenek.
Stephen a közelmúltban az Óbuda Group-pal együtt közreműködött Budapest 2024-es nyári olimpiai pályázatának előkészítésében.

KERSTEN BACHMANN
igazgató, EMEA Operations Airbag & Electronic; ügyvezető, Takata Safety Systems Hungary Kft. 

Kersten Bachmann tizennyolc éve, 1999-től dolgozik a Takata Corporation-nél. Projektmenedzserként kezdte pályafutását, majd nagyszerű karriert befutva jelenleg a cégcsoport légzsák- és elektronikai üzletágának európai igazgatójaként dolgozik. Ebben a pozíciójában meghatározó szerepet játszott a vállalat legutóbbi, miskolci beruházásához kapcsolódó előkészítési és döntési folyamatban. A cégcsoport 68,3 millió eurót fektetett be az új gyárba, a vállalat 25 ha nagyságú területén mintegy 60 000 m² beépített csarnokrendszer épült. Az új létesítmény a termékfejlesztés, tesztelés és minőségellenőrzés területén is csúcstechnológiát képvisel.

ZOBOKI GÁBOR DLA HABIL.
igazgató, vezető építész, ZDA-Zoboki Építésziroda

Zoboki Gábor Príma Primissima-, Ybl Miklós- és többszörös Pro Architectura-díjas építész. 1997-ben megalapított építészirodája hazai és nemzetközi piacokon egyaránt kiemelkedő sikerességgel tevékenykedik.  Munkamódszerére a komplex megközelítés jellemző, figyelembe véve a várostervezés és az építészet összefüggéseit.
Nevéhez fűződik több kulturális központ, iroda- és lakóépület tervezése, úgy mint a „FIABCI Prix d’Excellence 2006” díjas Művészetek Palotája, a számos díjat elnyert Richter Gedeon Gyógyszergyár Kémiai Kutatóépülete, a Telenor Székház Törökbálinton és Kína Shenzhen városában megépült Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum. Egyetemi tanár a Pécsi Tudományegyetemen, emellett vizsgabizottsági tag a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, alelnöke a Magyar Építőművészek Szövetségének. Nevéhez számos tanulmány, előadás és publikáció fűződik.

SZALAY JÁNOS
vezető, Építészeti Tervezés, Audi Hungaria Zrt.

Szalay János építészmérnök 2000-ben még pályakezdő mérnökként csatlakozott az Audi Hungaria Zrt-hez, majd közel egy évtized és számos sikeres beruházás után 2009-től a teljes győri gyárterületen megvalósuló beruházásokért felelős építészeti vezetőnek nevezték ki. Egy kivételes megbízás keretében 2013-tól az ingolstadti anyacégnél töltött 3 évet, ahol egy izgalmas, 100 000 négyzetméteres új irodakomplexum építésének projektvezetői feladatát látta el. Az Audi Hungaria Zrt-nél eltöltött 17 éve alatt a gyár területe több mint 300 hektárral nőtt, a beépített bruttó alapterület pedig közel 800 000 négyzetméterrel lett nagyobb.
János célja és missziója, hogy az Audi Hungaria Zrt. példát mutasson a jelen és a jövő gyárainak innovatív, fenntartható, gazdaságos tervezésében, építésében és üzemeltetésében, kiváló alapokat és hátteret szolgáltatva ezzel prémium autóik gyártásához.

FLORIAN FROTSCHER
partner, Make Architects

A Make eredetileg londoni székhelyű, immár nemzetközi, többszörös díjnyertes építésziroda, ars poetica-ja a lehető legjobb épületeket és tereket tervezni a világon mindenhol. Az irodát a Foster and Partnersből kivált Ken Shuttleworth alapította 2004-ben, ma már három irodával – London, Hongkong, Sydney – működnek, több mint 150 tervezővel.
Florian 2006-ban csatlakozott a Make csapatához, és azóta megannyi nagyléptékű iroda- és vegyes funkciójú fejlesztési projekt tervezési munkáját irányította.
Több díjazott projekt tervezése fűződik a nevéhez, így a genfi HSBC Privátbank központjának átfogó rehabilitációja, emellett világszerte számos nagypresztízsű építészeti tervpályázatban vezette a Make csapatát sikerrel, például Németországban, Svájcban vagy Iránban. Jelenleg az Árpád-híd pesti hídfőjénél épülő Agora Budapest irodakomplexum, illetve egy pozsonyi irodaépület tervezésén dolgozik.


Részvételi feltételek:     

Időpont: 2017. szeptember 26.

Helyszín: BMC (Budapest Music Center), 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Részvételi díj: 19 900 Ft / fő (PMSZ tagoknak 20% kedvezmény)

Regisztráció: 2017. szeptember 22-ig

A konferencia két nyelven, angol-magyar szinkrontolmácsolással zajlik.