Pályázatok

Fontosnak tartjuk a kiemelkedő teljesítmények elismerését, a példamutatás, az elöljárás méltatását.
A projektmenedzsment-szakma elkötelezett híveiként  Szövetségünk három,
szakmai versenyben is aktív szerepet vállal.

Az Év Projektmenedzsere Díj

2001 óta adják át Az Év Projektmenedzsere Díjat, amelynek odaítélésében a PMSZ hosszú évek óta közreműködik. A díjat adományozó Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjai a magyar projektmenedzsment-élet és a fejlődő projektmenedzsment-kultúra irányában elkötelezett civil szervezetek. Az évente, a projektmenedzsment világnap alkalmával átadott díj célja elismerni a legkiválóbb szakembereket, ezen keresztül felhívni a figyelmet a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire. A Tábla tagjainak küldetése a díjjal, hogy  segítsék a projektmenedzsment igazi hivatásként való elismerését, növeljék a szaktudás értékét és alkalmazásának tudatosságát. Mindezek mellett ösztönözni szeretnék, hogy a projektmenedzsment az üzleti és a kormányzati stratégia kulcsává váljon.

Projektmenedzsment-
felkészültségi verseny

A 2015 óta évenként megrendezett verseny célja a projektmenedzsment-szakma ismereteinek terjesztése, a gyakran felmerülő buktatók bemutatása és egyes technikák gyakoroltatása. A tanuló és gyakorló kategóriákban meghirdetett verseny komoly megmérettetés a diákok számára. Ünnepélyes díjátadó Körkapcsolás konferenciánkon szakmai közönség előtt történik, a díjak pedig a további fejlődést, tudásgyarapítást segítik.

Az év projektmenedzsment-
szakdolgozata, -diplomamunkája

A megmérettetés 2014-ben indult el a PMI Budapest Magyar Tagozat szervezésében, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Projektmenedzsment Szakosztályának támogatásával. A pályázat kiíróinak célja, hogy a projektmenedzsment-tudás, a módszerek ismerete és tudatos alkalmazása mind nagyobb szerephez jusson a magyar felsőoktatásban, illetve az e témában született eredmények nagyobb elismertséget és nyilvánosságot kapjanak. A pályázattal az alapítók szeretnék elérni, hogy a fiatal szakemberek munkáját a szakma is megismerje és elismerje, további előmenetelüket segítse.