Rendezvények

29. Körkapcsolás

A projektmenedzser is ember, avagy a boldogság hatása az eredményességre

Időpont: 2018. május 17. 13:00 - 18:00
Helyszín: Öbölház (1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.) ( )

„Egy tanulmány szerint a boldog alkalmazottak 20%-kal produktívabbak, mint a kevésbé boldogok. Az értékesítők esetében pedig a boldogságnak még nagyobb hatása van: 37%-kal növeli az értékesítést. De az előnyök sora itt még nem ér véget” – írta a Forbes 2017 decemberében, a Social Market Foundation kutatására hivatkozva. Boldogság = eredményesség? Boldog projektmenedzserek = sikeres projektek?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adunk választ a 29. Körkapcsolás konferenciánkon, hazai és külföldi szakértőink segítségével. Pszichológus mutatja be a boldogság alapjait a munkában, betekintést nyerünk egy boldog céges kultúrába és a Flow elmélet sikeres alkalmazásába, beszélgetünk a Bruttó Nemzeti Boldogság fogalmáról és eredményeiről, motivált szervezetekről, jövőbe mutató projektekről és a jövő munkahelyéről – a T-Systems bemutatja épülő székházát.

A rendezvényről készült beszámolónkat itt tudják elolvasni.

Az esemény időpontja:
2018. május 17. 13:00 - 18:00

Az esemény helyszíne:
ÖBÖLHÁZ Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.

A 29. Körkapcsolás előadói:

Faragó István: Stressz és a jóllét hatása az eredményességre – Hogyan figyeljünk Önmagunkra?

"Multinacionális vállalatnál szerzett 13 éves tapasztalatot követően, egyetemi pszichológiai tanulmányok, integrál pszichológiai képzést követően kezdtem személy és szervezetfejlesztéssel foglalkozni még 2009-ben. Projektmenedzsment, vezetésfejlesztés, Lean programok bevezetését követően 2014-ben hoztuk létre a Stressz-M online platformot, melyet azóta is vezetek. Célunk: "Az egyéni és szervezeti jóllét fejlesztése és fenntartható támogatása."

Az előadás rövid tartalma: Miért fontos foglalkoznunk a munkavállalókkal, hogyan kapcsolódik ehhez a stressz és a jóllét kérdése. Hogyan kezdjünk neki, mire figyeljünk oda a fejlesztés során, és mitől lesz az egész fenntartható.
 

Paskuj Iván: FLOW a projektekben

"Mérnök-közgazdász és MBA végzettséggel humán központú szervezetfejlesztőként tevékenykedem 1992 óta. Széleskörű tapasztalatom van közepes és nagy szervezetek kultúrájának, különböző szintű vezetőinek fejlesztésében, támogatásában. Szervezetfejlesztőként szívesen gondolkodom komplex folyamatokban, vallom, hogy megfelelő rendszerszemlélettel eredményesebben lehet segíteni az egyének, csoportok és szervezetek fejlődését."

Az előadás rövid tartalma: Mi a flow, és hogyan hat az eredményességre? Hogyan teremthetünk flow-t támogató környezetet egy szervezetben? Milyen lehetőségük van a vezetőknek ebben?

Valcsicsák Zoltán: Bhután és a Bruttó Nemzeti Boldogság, emberközelből.

A közgazdász-szociológus végzettségű Valcsicsák Zoltán a Levi Strauss&Co. európai közösségi kapcsolatok igazgatója volt, amikor 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése Bhutánba vitte. Ezen az első útján – amelyet kilenc másik követett – a Loden Alapítvány önkénteseként megismerte Bhután rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete teljesen megváltozott. Hazatérve többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke. Kezdeményezte az első bhutáni filmfesztivált, számos bhutáni előadót hívott meg hazánkba, a témában előadásokat és beszélgetéseket tart, utazó csoportokat vezet, kreatív és vállalkozó kedvű bhutániak felkarolásán dolgozik, és minden évben két hónapot Sárkányföldön tölt. Zoltán kalandjait, tapasztalatait, a Bruttó Nemzeti Boldogság lényegét az Álmomban Bhutánban ébredtem c. hiánypótló könyvében adta közre.

Az előadás rövid tartalma: „A boldogság helyhez kötött" – állítja Bhután turisztikai szlogenje, azt sugallva, hogy ebben a buddhista kis királyságban, a Himalája csúcsai között az ember harmóniára, lelki békére és nyugalomra lel. A bhutániak a Bruttó Nemzeti Boldogság (GNH) keretében a fejlődést nem csak anyagi javakban, termelésben és fogyasztásban, és nem csak a GDP-mutatóval mérik: itt fontos az ember, a természet, a közösség, illetve a modern és a hagyományos, a globális és a helyi egyensúlya. Nemrég pedig elhatározták, hogy a GNH-t beemelik a vállalati menedzsmentbe, megteremtve a boldog szervezetek alapjait. Az előadó ebbe az izgalmas, ismeretlen világba vezet minket, felvillantva hogy mit tanulhatunk mi a bhutániaktól.

 

Vetési Zsófia: A jövő munkahelye – a mi Székházunk

 

"2000 óta dolgozom a Magyar Telekom Nyrt. HR területén előbb vezetőtámogatói és HR business partneri pozícióban. 2013-tól a T-Systems Zrt.-nél HR projektmenedzserként, ahol elsősorban változáskezeléssel, kompetencia rendszer bevezetéssel foglalkoztam, ezt követően ismét a Magyar Telekom-nál folytattam, az új székház változásmenedzsment projektjét viszem, amely mind a Telekomos, mind pedig a T-Systemses kollégák közös munkahelye lesz."

Az előadás rövid tartalma: Az előadás rövid áttekintést ad arról, hogy milyen kialakítása lesz az új irodaháznak, hogyan érvényesülnek a humán szempontok, értékek. Ezt követően szeretném bemutatni, hogy a megvalósítás során hogyan vontuk és vonjuk be a kollégákat elköteleződésük erősítésének érdekében.

Kun Zoltán

Az egészségtudatosság számára életforma és egyben küldetés is. Abban hisz, hogy inspiráló előadásokkal, személyre szabott, gyakorlati akciókkal és egészségtudatos vállalati kultúra kialakításával nagymértékben növelhető a magyar lakosság életminősége, és a jövő felnövő generációi még tudatosabban tudják használni a bennük rejlő energiákat. Fő szakterületei az ügyfélkapcsolat menedzsment és a munkahelyi egészségfejlesztés. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, munkatapasztalatait többek között a Microsoft, a Budapest Bank, az AXA Csoport vállalatainál és a Vienna Life-nál különféle vezetői szerepekben szerezte, amiket remekül tud hasznosítani a Fusion Vital társtulajdonosaként.
A Fusion Vital Programmal az a céljuk, hogy gyakorlatban is hasznosítható ismeretekkel járuljanak hozzá a hosszú távú vitalitáshoz. Előadásokkal, tréningekkel, egyéni testszenzoros mérésekkel már többezer ember életébe sikerült pozitív változást hozni.

A gyorsregenerációs mérésről: személyenként kb. 15 perces, pulzusvariancia méréssel és értékeléssel járó gyorsteszt, mely az aktuális pulzusvariancia érték mellett ún. Rendelkezésre Állási Szintet is mér, amely a regeneráció mértékének megfelelően mutatja a test tartalékainak kihasználtságát, a rendelkezésre állás aktuális értékét.

Az előadás rövid tartalma: Hogyan tudunk jól aludni, pihenni, mit tudhatunk meg a stressz hatásáról az életünkre a testszenzoros mérési eredményekből? A pulzusvariancia alapján rengeteg új információt tudunk meg az idegrendszerünkről, óriási lehetőséget tartogat pl. a sport, a munkavégzés, a hosszútávú egészség fenntarthatósága szempontjából.

  

Program:

 

Részvételi díj:

A PMSZ / PMI Budapest, Magyar Tagozat / IPMA tagoknak díjtalan.
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 25 000 Ft.

Parkolás:

A Kopaszi-gát őrzött, fizetős parkolójában van lehetőség a parkolásra, 50 db autónak tudunk ingyenes parkolóhelyet biztosítani érkezési sorrendben. Kérjük, a parkolóőrnél jelezze, hogy rendezvenyünkre érkezett. A parkolási díj egyszeri, alkalomszerű összege: 500Ft/alkalom.

PDU pont:

A rendezvényen való részvételért 5 PDU pont jár.

További információ:

A rendezvénnyel kapcsolatban további tájékoztatást kérhet a rendezveny@pmsz.hu címen.

 

Az esemény kiemelt támogatója:

 

 

Média partner:

     

 

Szakmai támogatók: