PDU és CPDU pontok

PDU PONTOK

A  PMSZ rendezvények PDU pont regisztrációjához segítséget adunk  egy folyamatosan frissített táblázat formájában, mely megfelel a PMI-os elszámolási szabályoknak. A táblázat a lean elveket követve csak azt tartalmazza, ami a PMI PDU regisztrációs form-on megadandó.

A PDU-k (Professional Development Units) olyan egy órányi időblokkokat jelentenek, amelyeket tanulással, mások tanításával vagy önkéntességgel töltünk. Az oktatási kategóriába sorolt PDU-kat szakmai szemináriumokon, webes szemináriumokon, foglalkozásokon való részvétellel vagy akár önálló tanulással lehet megszerezni. PDU-pontokat azok a résztvevők igényelhetnek, akik PMP-tanúsítvánnyal rendelkeznek a következő folyamat szerint a “Course or Training” kategóriában. Egy óra előadás egyenlő egy ponttal. Ha egy résztvevő nem vett részt a konferencia összes előadásán, kevesebb pontot igényelhet. Az e-mailben kapott konferencia-regisztráció visszaigazolása az összegyűjtött pontok igazolásaként szolgál.

CPDU PONTOK

IPMA (A, B, C és D szintű) minősítések megújításához – az elvárt gyakorlati tapasztalat felmutatása mellett – szükséges a folyamatos szakmai önfejlesztés bizonyítása is. Az ún. CPDU (Continuous Professional Development Unit) a szakmai önfejlesztéssel eltöltött órák mérésére szolgáló pontrendszer. Az IPMA magyarországi vizsgaközpontjának Megújítási Útmutatója alapján  a megújítási folyamat során, a „Folyamatos szakmai önfejlesztés” listájában – többek között -szakmai rendezvényeken, konferenciákon, tapasztalatcseréken történő részvétel is feltüntethető, a szakmai tartalommal eltöltött órák száma (CPDU) alapján. A PMSZ rendezvényeken történő részvételért az IPMA minősítések megújítása során elszámolható óraszámok, a teadélutánokért 2 CPDU pont a Körkapcsolásokért 4 CPDU pont.

Ellenőrzésként szerepel a teljes összeg is: Claimed. Minden rendezvény után közvetlenül, még aznap feltesszük az adatokat a táblázat egy új sorába, de a rendszeres látogatóink egyszerre több rendezvény pontjait is regisztrálhatják a teljes táblázat alapján.

Tájékoztató videónk, melyben azt ismertetjük, hogyan lehet a PMSZ rendezvényeken szerzett PDU pontokat regisztrálni, IDE kattintva tekinthető meg.

REGISZTRÁLHATÓ PDU PONTOK

Provider Név Start of
date
Date
completed
Ways of
working
Power
skills
Business
Acumen
PDUs
Claimed