Tagozatok

Ismerje meg a Magyar Projektmenedzsment
Szövetség tagozatait!

ÉPÍTÉSI TAGOZAT

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség legaktívabb belső szervezeteként működik az Építési Tagozat. 2006 óta számos izgalmas, szakmailag rendkívül tanulságos rendezvényt és előadást bonyolítottak le a Puskás Ferenc stadion, a Liget OMRRK, a Danubio épületbejárásoktól kezdve, egészen a legfrissebb, építészettel kapcsolatos hírek feldolgozásáig. Az Építési Tagozat fő célja, hogy saját iparágán belül terjessze és meghonosítsa a projektmenedzsment módszereit és eszközeit.

Ki lehet az Építési Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, és tevékenysége kapcsolódik az építőipari beruházásokhoz.
Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Tagozat.

Alapítás éve: 2006.
Tagozatvezető: Benkei Sándor

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a benkei.sandor@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Benkei Sándor

Tagozatvezető

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem okleveles építészmérnöki diplomát. Építészként, projekt menedzserként dolgoztam 6 évet Ausztriában, 2 évet Lengyelországban fővállalkozói cég vezetőjeként, de voltak projektjeim Németországban, Romániában, Szerbiában is. Az építőipar mérnöki területeinek minden részét megjártam, tapasztalatokat szereztem. Büszke vagyok arra, hogy részem volt a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a kecskeméti Mercedes gyár, a győri Audi és a Liget Budapest projektekben. 2010 óta az Óbuda Group csapatában dolgozom. A szakmai szervezetek döntése alapján elnyertem a 2015 „Év projektmenedzsere” külön díját. Célom, hogy az építési projektmenedzsment nemzetközi gyakorlatainak magyarországi elterjesztésében segítsek, Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel közös célunk az építőipari projektmenedzsment jogosultság rendszerének felállítása.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG ÉPÍTÉSI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség legaktívabb, első szerveződéseként működik az Építési Tagozat. Fő célja, hogy saját iparágán belül terjessze és meghonosítsa a projektmenedzsment módszereit és eszközeit.

A fejlődést a két szakma kölcsönhatásában látja:

 • a Tagozat elősegíti, hogy saját területén a projektmenedzsment-eljárások kiegészüljenek az építészeti-építési projektek speciális vetületeivel (mint környezetvédelem, biztonság),
 • egyidejűleg szorgalmazza, hogy az iparág mind elterjedtebben alkalmazza a projektvezetés fogásait (akár a versenyeztetés területén, ajánlatadóként és ajánlatkérőként is),és elismerje a projektmenedzsment-eljárásokat alkalmazó, iparági szakemberek által nyújtott, hozzáadott értéket.

Rendszeres szakmai programjai nem csak a PMSZ éves naptárát színesítik, de segítik megalapozni és frissen tartani, illetve a legfrissebb szakmai eredményekkel, újdonságokkal tovább bővíteni a tagok szakmai tudását, ismereteit. A programok színesek és eszközpalettájukat tekintve is sokfélék (klubnapok, épületek, építkezések látogatása).

A tagok havi rendszerességgel tartanak színvonalas szakmai előadásokkal klubnapot.

Kezdeményezései közül érdemes megemlíteni az MSZISO21500 szabványsorozat honosításában vállalt aktív szerepét, az ismertetéssel és népszerűsítéssel kapcsolatos előadások szervezését, illetve „A reformbizottság jelentése az építési nagyprojektekről” c. német minisztériumi kiadvány magyar nyelvű megjelentetését és az ennek kapcsán szervezett konferenciában való részvételt.

Ki lehet az Építési Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, és tevékenysége kapcsolódik az építőipari beruházásokhoz. Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Tagozat.

Az Építési Tagozat fókuszpontjai:

 • Az építési projektmenedzsment szükségességének elismertetése
 • Az építési projektmenedzsment elméleti és gyakorlati alkalmazásainak elterjesztése
 • Korszerű eszközök és informatikai megoldások lehetőségeinek feltárása és alkalmazásának lehetőségei az építési projektek vezetésében
 • Időszerű és korszerű építési eljárások megismerése, megismertetése
 • Kiemelt jelentőségű építési munkahelyekre épületlátogatások megszervezése

Együttműködő társszervezetek:

 • ISO 9000 Fórum Építési ágazata
 • MSZT MB 258 Projekt Menedzsment munkacsoport
 • FŐVOSZZ
 • Magyar BIM Épületinformációs szövetség
 • ÉTE Építéstudományi Technológia Platform, Eljárások- Infokommunikációs technológiák Fókuszterület

Javaslat és állásfoglalás az építésügy területén a szabályozott szakmák szakmagyakorlási jogának szabályozásához:  Letöltés

Hello Világ! Klub

A Hello Világ! Klub a PMSZ különleges tagozata, ahol könnyedebb, emberközelibb témákat és befogadó közösséget talál minden kedves érdeklődő. A divízió fő célkitűzése, hogy a projektmenedzsment „soft” témáiról és magáról a projektvezetőről, mint emberről beszélgessünk.

Ki lehet a Hello Világ! Klub tagja?

Bárki, aki úgy érzi, hogy az emberközelibb, mégis karrier szempontjából orientált beszélgetések hozzájárulhatnak a professzionális munkához. Mi ebben hiszünk! Légy jó(l) te is minden szerepedben! Ezért csatlakozz hozzánk!

Alapítás éve: 2016.
Klubvezető: Borbényi Katalin

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a kovacs.ildiko@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Borbényi Katalin

Klubvezető

Több, mint tíz éve dolgozom a biztosítási iparágban. Business analyst-ként kezdtem, majd projektvezető lettem. Számtalan termékfejlesztési, értékesítési, stratégiai és törvényi hátterű projektet vezettem informatikai kapcsolódással. Pályafutásom egyik legnagyobb sikere egy biztosítási akvizíciós program volt 2019-ben. A jövőben az üzleti projektvezetés mellett fókuszban tartom az innováció-menedzsmentet és az ezzel összefüggő projektek megvalósítását is.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG HELLO VILÁG! KLUBJÁT!

Bemutatkozó

A Hello Világ klub elődje, a Női Klub azzal a küldetéssel jött létre, hogy segítse a résztvevőket a szakmabeli önérvényésítésben, népszerűsítse a szakmát és segítse az egyéni fejlődést. Mostanra eljutottunk oda, hogy úgy érezzük témáink cseppet sem kizárólag női tagjaink számára rendelkeznek relevanciával, így kiterjesztettük a témafelvetés lehetőségét minden egyes tagtársunk számára. A beszélgetésben diverz témaköröket lefedő, emberközeli, hétköznapi, mégis szakmailag hasznos atmoszférát kívánunk teremteni mindenki részére. Egyszóval: Hello Világ!

A Hello Világ! Klub fókuszpontjai:

 • Nemi szerepek a munkában és otthon
 • Család és munka egyensúlya
 • Személyes sikerek, a sikerek mibenléte és összetevői
 • Élet a munkán ÉS a családon kívül? – A saját tér és feltöltődés

HR Projekt Klub

A HR Projekt Klubot azért hozzuk létre, hogy összegyűjtsük a HR projektekben dolgozó szakembereket, teret nyújtsunk a tudásmegosztásnak, segítsük egymást a szakmai fejlődésben, valamint hiteles, releváns és naprakész információval támogassuk a tagokat projekt karrierjük során.

Ki lehet a HR PROJEKT KLUB tagja?

Bárki, akit érdekel a téma, szívesen megismerné a projektek, a projektmenedzsment világát HR területen, tapasztalatot cserélne és tanulna egymástól ebben a témában.

A szakmai közösséghez való csatlakozáshoz nem feltétel a PMSZ tagság.

A rendezvényeken való részvétel viszont már tagsághoz kötött, azaz érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben akár egyéni, akár céges keretek között.

Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Klub.

Alapítás éve: 2021.
Klubvezető: Antal Melinda
A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a antal.melinda@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Antal Melinda

Klubvezető

Az utóbbi 10 évet vállalati HR innovációs projektek megvalósításával töltöttem. HR informatikai, HR adat- és riportfejlesztés, valamint komplex HR átalakítási projektekben szereztem tapasztalatot itthon és külföldön. Ennek köszönhetően zökkenőmentesen navigálom a projekt csapatokat a HR és a technológia világban.
A projektvezetés és változáskezelés tevékenységei mellett a projektek HR-ese is lettem, így a hatékony projekt végrehajtás, a teljesítmény növelése, a minőség javítása és a költségek csökkentése a védjegyemmé vált.
Prince2® minősítéssel rendelkezem, emellett elkötelezett csapatjátékos vagyok, pozitív személyiséggel. Célom egy olyan aktív HR projekt közösség kialakítása, amely a jövő HR-ét és a munka változó világát szolgálja szakmai tudással, információval és inspirációval.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG HR PROJEKT KLUBJÁT!

A HR Projekt Klub missziója, hogy összefogjuk a HR projektekben dolgozó szakembereket, teret nyújtsunk a tagoknak a tudásmegosztásra, segítsük egymást a szakmai fejlődésben és hiteles, releváns és naprakész információval támogassuk a tagokat projekt karrierjük során.

Rendszeres heti bejegyzéseinkben tapasztalatokat és információt osztunk meg. Interjúkat, beszélgetéseket olvashattok HR projektek vezetőivel résztvevőivel, szponzoraival. Örömmel vesszük, ha tagjaink is publikálnak később érdekes eseteket, projekt tapasztalatokat.

Személyes rendezvényeinken egymást inspiráljuk és lehetőség nyílik a kapcsolati tőkénk bővítésére, lehetőségek felfedezésére.

Klubtalálkozót is szervezünk az év során a tagokkal és az érdeklődőkkel a HR Projekt Reggeli keretein belül. Meghívunk néhány vállalati döntéshozót, akik a náluk futó HR projektekről beszélnek. Kötetlen fórumbeszélgetéseket tartunk az előadók témájára és a résztvevők kérdéseire alapozva.

A személyes rendezvényeknek az is a célja, hogy értsük a vállalati igényeket és trendeket, lássuk a kihívásokat és a sikereket a vállalati HR projektekben.

A HR PROJEKT KLUB fókuszpontjai:

 • vállalati HR projektek működése
 • HR projektek erőforrás oldalról
 • trendek, jó példák, kihívások és sikertörténetek
 • naprakész és hasznos szakmai információk a HR projekt vezetők számára

Ifjúsági Tagozat

Valódi szakmai tapasztalatot, gyakorlatot és elismert vezetők mentorálását biztosító Ifjúsági Tagozatunk fő célja, hogy a projektkultúrát a fiatal generáció körében is elterjedtté tegye. Önkéntesek segítségével teszi az Ifjúsági Tagozat a PMSZ működését dinamikusabbá és frissebbé, miközben pörgős ritmusa szervezetünk egyéb működésére is pozitív hatással van. A fiatal projektmenedzserek a karrierjük és a szakmai fejlődésük elindításához szükséges ismeretanyagot, szemléletmódot és kapcsolati hálót kapnak rendezvényeinken, konferenciáinkon és Szakmai Teadélutánjainkon keresztül.

Ki lehet az Ifjúsági Tagozat tagja?

Elsősorban egyetemista, azaz hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap- és mesterképzésben résztvevő, illetve PhD-hallgató vagy pályakezdő (1-2 éves tapasztalattal rendelkező) egyéni tagok jelentkezését várják, akik érvényes tagsággal rendelkeznek a PMSZ-ben, és akiket érdekel a projektmenedzsment világa.

Alapítás éve: 2016.
Tagozatvezető:

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a tagsag@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Tagozatvezető

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG IFJÚSÁGI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

Kimondottan az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket célozza meg a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Ifjúsági Tagozata, mely 2016 óta működik. Elsődleges célja, hogy a projektkultúrát terjessze a fiatalabb generációk körében, kinevelje a szakmai utánpótlást, ezzel együtt összehozza a projektmenedzsmentet művelő generációkat, illetve erősítse és a fiatalok bevonásával dinamizálja a magyar projektmenedzserek közösségét. Az Ifjúsági Tagozat rendezvényei adnak formát a szeniorok tapasztalatainak és tudásának átadására, megosztására, ezáltal továbbfejlesztve az új generációk projektmenedzsment-tudását. Az ifjú tagok számára a legfontosabb értéket ezen túlmenően a Szövetség szervezeti tagjaival való kapcsolatépítési lehetőség és közös munka segítheti a felsőoktatásban jelenleg is aktív hallgatók és pályakezdők szakmai előmenetelét.

Ki csatlakozhat az Ifjúsági Tagozathoz?

Elsősorban egyetemista, azaz hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap– és mesterképzésben résztvevő, illetve PhD-hallgató vagy pályakezdő (1-2 éves tapasztalattal rendelkező) egyéni tagok jelentkezését várjuk, akik érvényes tagsággal rendelkeznek és akiket érdekel a projektmenedzsment világa.

Az Ifjúsági Tagozat fókuszpontjai:

 • Közvetítés a Tagozat tagjai és a Szövetség más szereplői között – például szakdolgozati témát, szakmai gyakorlatot, gyakornoki munkát illetően.
 • A PMSZ szervezeti tagjaival való kapcsolatépítés elősegítése.
 • Gyakorlati terep és támogató közösség biztosítása a projektmenedzsment-tudás megszerzésére.
 • A PMSZ szervezeti tagok és együttműködő cégek bevonásával a számukra fontos, mégis közös előnyök felkutatása és kiaknázása (például tehetséges, agilis diákok megismerése, gyakornoki munkaerő elérése, lehetőség kezdő munkavállalók kinevelésére, saját projektmenedzsment-kompetenciák és -szolgáltatások bemutatása a jövő nemzedékei számára).

Népszerű klubnap: „Gyakornokból vezető” – Szabó Edit, a Bare International nemzetközi piackutató cég európai marketingvezetője, egyetemi oktató (MBA képzés)

Innovációs Tagozat

A PMSZ Járműipari Tagozatának fő célja az ehhez az iparághoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása. A járműipar egy igen speciális szaktudást igénylő területe ha projektmenedzsment szinten foglalkozunk vele, így kiemelten fontos számunkra, hogy a tagozat minden kapcsolódó tudással naprakész legyen. Előadásainkon és konferenciáinkon az ágazathoz kapcsolódó kihívásokat, lehetőségeket és korlátokat boncolgatjuk olyan projektmenedzserek segítségével, akik hosszú évek szakmai tapasztalatát és tudását tudják velünk megosztani.

Ki lehet a Járműipari tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a járműiparban dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2018.
Tagozatvezető: Boros Áron

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a boros.aron@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Boros Áron

Tagozatvezető

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy fő-, vállalatértékelés mellék-szakirányon szereztem meg a közgazdász diplomámat és még az egyetemi éveim alatt a tőzsde kereskedői, valamint opciós és határidős piaci vizsgát is letettem a Brókerképző Alapítványnál. Tanulmányaim befejezése a Kaposvári Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában történt, ahol doktori fokozatot szereztem. Tapasztaltomat több hazai kereskedelmi banknál és azok kockázati tőkelalapkezelőinél, illetve tanácsadó cégeinél gyűjtöttem. Treasury ügyletekben, vállalati finanszírozási- és tőkepiaci tanácsadásban, állami támogatási szabályok terén és a zöld finanszírozás/ESG területen számottevő szakértelemmel rendelkezem. Szövetségünk elnökségi tagjaként elsősorban a szervezet finanszírozását támogató megoldások kidolgozásában és tagozati munkájának koordinálásában vállalok szerepet.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG INNOVÁCIÓS TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A 2018 év végén megalakult tagozat elsődleges célja a járműiparhoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása és működtetése. Olyan témákkal kívánunk foglalkozni, amelyek a járműipari területhez kapcsolódva speciális projektmenedzsment tudást igényelnek és olyan szakmai tapasztalatokat szeretnénk megosztani, amelyek erre a területre jellemzőek.

A szektor speciális kihívásait és igényeit próbáljuk feltárni és best practice-eket megosztani, illetve közösen felkészülni a várható változásokra (szabványok, technológiai váltás, felhasználói igények és szokások, jogszabályi változások, stb.).

Ki lehet a Járműipari Tagozat tagja?

A tagozat minden érdeklődőt szívesen fogad. A témák egyaránt érdekesek lehetnek mérnököknek, vezetőknek és projektvezetőknek is, de akár a beszerzésben vagy minőségirányításban dolgozó kollégáknak is.

A Járműipari Tagozat fókuszpontjai:

 • Járműipari szabványok és jogszabályok, technológiai váltás, felhasználói igények és szokások változása, elektromos és önvezető járművek
 • Networking, tudásmegosztás, speciális szakterületi előadások, közös gondolkodás, szükség esetén érdekérvényesítés.

KÖZSZOLGÁLATI TAGOZAT

A Közszolgálati Tagozat jelenleg a PMSZ legfiatalabb divíziója, amelynek fő célkitűzése a közös gondolkodás és tapasztalatcsere az olyan projektekről, amelyek esetében az állam megbízóként vesz részt. Fontos sarokpontja a Tagozatnak, hogy párbeszédet kezdeményezzen az etikus és biztonságos szolgáltatásokról, amelyek egyaránt fontosak az állami megrendelőknek és a partnerszervezeteknek. Az akár több évtizedes múlttal rendelkező állami szervezeti kultúraváltást, és a projektmódszertant meghonosító törekvéseket kívánja a Tagozat közös szellemi műhelyeken és konferenciákon keresztül átadni és továbbgondolni.

Ki lehet a Közszolgálati Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a közszférában dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2021.
Tagozatvezető: Dr. Németh Gabriella

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a kozszolgalati.tagozat@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Dr. Németh Gabriella Ph.D

Tagozatvezető

Jogász vagyok, 20 év ügyvédi hivatás (1996-2014) után további egy évtizeden keresztül az Igazságügyi Minisztériumban főosztályvezetőként, majd az ahhoz tartozó állami fordítószolgálat, az OFFI Zrt. vezérigazgatójaként tevékenykedtem. Az OFFI Akadémia alapítója vagyok és emellett több egyetemen is tanítok, mert hiszek a tudásátadásban. Külkereskedelmi- és Európa jogi szakjogászként (1996., 2005. LL.M) a Budapesti Metropolitan Egyetemen digitális médiajogot, reklámjogot, adatkezelést oktatok, emellett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Üzleti Jogi Intézetében üzleti etikát és kereskedelmi- és vállalkozástant oktatok. Jogtudományi kutatási területem a technológia és a jog kapcsolata, különösen az elektronikus szerződéskötés. Jogtudományi PhD értekezésemet „Általános szerződési feltételek az online térben” címmel védtem meg (2020), rendszeresen publikálok (mtmt.hu). A Magyar Projektmenedzsment Szövetség tagja vagyok.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG KÖZSZOLGÁLATI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A PMSZ Közszolgálati Tagozatát az az igény hívta életre, hogy az állami partnerekkel együtt dolgozó projektmenedzserek kapjanak teret és lehetőséget a kölcsönös tapasztalatcserére és tudásmegosztásra. A közszolgálati, állami szférában történő projektmenedzsment ugyanis számos esetben speciális, sajátos igényeket vet fel, így fontosnak tartottuk egy olyan divízió létrehozását, ahol a kapcsolati tőke és a tudásanyag egyaránt bővülhet.

A megrendelő szerepében az állam elvárásai, korlátai és nem utolsó sorban az átlátható működést is szolgáló alaposabb dokumentációs folyamatai nagyban eltérnek egy átlagos vállalatétól. Emiatt is szükséges még nagyobb precizitással, figyelemmel és rugalmassággal kezelni az ilyen projekteket, már a tervezés, előkészítés fázisában. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a közszolgálati projektekhez kapcsolódó módszertant közösen kibővíthessük és tovább adhassuk azoknak, akik szintén ezen a pályán dolgoznak, vagy erre készülnek, akár projektmenedzserként, akár szaktanácsadóként.

Nem titkolt célunk, hogy a sikeres projektek módszertanát és best practice-eit közkinccsé tegyük, az idejétmúlt, poros folyamatok helyett pedig kidolgozzunk együtt egy konstruktívabb vonalat.

Fontos továbbá, hogy eredményorientáltan tudjunk tekinteni minden folyamatban lévő megbízásunkra, amelyek segítségével a költséget optimalizálhatjuk hosszabb távon is. Egyfajta hídként, vagy ha úgy tetszik, szótárként kívánunk szolgálni az állami megrendelő és az ügyfél között, hogy egészen biztosan értsék a másikat, a másik eszközkészletét és rutinjait.

Ki lehet a Közszolgálati Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a közszolgálati szférában dolgozó szervezetekből.

A Közszolgálati Tagozat fókuszpontja

A Közszolgálati Tagozat feladatának tekinti az etikus, rugalmas és költséghatékony válaszok megtalálását és a projektmenedzsment módszertanának népszerűsítését és előnyeinek bemutatását az állami szférában. Kiemelt sarokpontja továbbá a Tagozatnak, hogy projektmenedzsmenttel kapcsolatos tudásmegosztással támogathassa az állami szervezeteken belüli gyakorlatok és munkamódszerek cseréjét, javítását, illetve, hogy közvetítő szerepet töltsön be az állami és a magánszféra ügyfelei közt.

Pénzintézeti Tagozat

A Pénzintézeti Tagozat a PMSZ-en belül igen széles és speciális szakterületet ölel fel. A pénzintézeti szektor minden területén – például bankok, egyéb szolgáltatók és szállítók – a projektmenedzsmentnek kimagasló szerepet jut, így a Pénzintézeti Tagozat azt tűzte ki céljául, hogy az ezeknél a szolgáltatóknál meglévő tudást ossza meg gyakorlati és elméleti formában is. Az elmúlt két év során számos remek példát tapasztalhattak tagjai különböző konferenciák és rendezvények formájában. Az azonnali fizetés új és izgalmas témaköre, a digitális tér hozta új lehetőségek a pénzügyi szektorban és a Magyar Nemzeti Bank Versenyképességi Programja is mind górcső alá kerültek.

Ki lehet a Pénzintézeti Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a pénzügyi szférában dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2016.
Tagozatvezető: Boros Áron

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a boros.aron@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Boros Áron

Tagozatvezető

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy fő-, vállalatértékelés mellék-szakirányon szereztem meg a közgazdász diplomámat és még az egyetemi éveim alatt a tőzsde kereskedői, valamint opciós és határidős piaci vizsgát is letettem a Brókerképző Alapítványnál. Tanulmányaim befejezése a Kaposvári Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában történt, ahol doktori fokozatot szereztem. Tapasztaltomat több hazai kereskedelmi banknál és azok kockázati tőkelalapkezelőinél, illetve tanácsadó cégeinél gyűjtöttem. Treasury ügyletekben, vállalati finanszírozási- és tőkepiaci tanácsadásban, állami támogatási szabályok terén és a zöld finanszírozás/ESG területen számottevő szakértelemmel rendelkezem. Szövetségünk elnökségi tagjaként elsősorban a szervezet finanszírozását támogató megoldások kidolgozásában és tagozati munkájának koordinálásában vállalok szerepet.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG PÉNZINTÉZETI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

Másodikként alakult meg, és igen nagy és speciális szakterületet ölel fel a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Pénzintézeti Tagozata. Akár a bankokat, akár a többi pénzügyi szolgáltatót vagy az ezekkel a szervezetekkel szorosan együttműködő szállítókat tekintve jól látható, hogy a projektmenedzsment igen erősen jelen van a pénzintézeti szektorban. A Tagozat elsődleges céljául tűzte ki, hogy lehetőséget adjon az ezeknél a szervezeteknél található, speciális projektmenedzsment-tudás és -gyakorlat megosztására – szervezett formában.

Olyan kérdéskörök feldolgozása a cél, amelyek a pénzintézeti szektorban speciális projektmenedzsment-tudást igényelnek, illetve amelyek akár Magyarországon, akár nemzetközi szinten aktuálisak, és az iparágon belül érdeklődésre tarthatnak számot. Jó néhány téma felmerült már, amelyek komolyan foglalkoztatják az ezen a területen  dolgozókat  – a pénzintézeti projekteken szerzett tapasztalatok  és gyakorlatok  megosztásától a projektmenedzsment-módszerek megismeréséig, elsajátításáig. A  PMSZ-ben,  mint  szakmai  szövetségben való  tagság,  illetve  a  Pénzintézeti  Tagozatban való részvétel valódi értéket képviselhet egy pénzintézet vagy egy, az  iparágban dolgozó szakember számára is. A tagok a rendezvényeken átfogó képet  kaphatnak a pénzintézeti projektekről, és olyan szakmai szempontokat, fogásokat  ismerhetnek meg, amelyek a mindennapi munkájuk, saját projektjeik megvalósítása  során segíthetik őket. Emellett maguk is alakíthatják a Tagozat munkáját, részt  vehetnek a rendezvényeken feldolgozandó témák meghatározásában, felvethetnek  a pénzintézeti területet érintő, aktuális kérdéseket.

Ki lehet a Pénzintézeti Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti  tagokat örömmel  fogad  a Tagozat,  elsősorban  a pénzügyi  szférában dolgozó  szervezetekből.

A Pénzintézeti Tagozat fókuszpontjai:

A pénzintézeti területen a projektmenedzsment-tapasztalatok, -módszerek, -gyakorlatok megosztása és terjesztése. A pénzintézeti projektek vezetéséhez szükséges szakmai tudás elsajátításának, a speciális, szektorra jellemző ismeretek megszerzésének és bővítésének elősegítése a tagok és minden érdeklődő számára. A pénzintézeti szektorban a projektkultúra erősítése, a projekt, mint feladatmegoldási mód alkalmazásának és elismertségének terjesztése.

Agilis Tagozat

A tagozat célja az agilitással ismerkedő személyek oktatása, valamint az agilis eszközök, szemléletet alkalmazásában és az agilis működésben már tapasztalatot szerzett szervezetek és egyének közti tapasztalatmegosztás elősegítése. A tagozat munkájával szeretné erősíteni az agilis szemléletmód hazai alkalmazásának hatékonyságát, valamint olyan szakmai közösséget építeni, akik a saját jó és kevésbé jó tapasztalatot is szívesen osztják meg egymással.

Ki lehet az Agilis Tagozat tagja?

Bármely szervezet, vagy egyén, aki PMSZ tagsággal rendelkezik és érdeklődik, vagy akár kritikusan tekint az agilitásra.

Alapítás éve: 2023.
Tagozatvezető: Dvorzsák Alexander

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a dvorzsak.alexander@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Dvorzsák Alexander

Tagozatvezető

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végeztem okleveles Villamosmérnökként 2011-ben. Egyetemi tanulmányaim mellett kezdtem dolgozni szoftverfejlesztőként az Ericsson Magyarország Kft.-nél, a szervezet, ahova kerültem, egy agilis átalakulás kezdetén volt, ott tapasztaltam meg először az “agilitást”. Az átalakulás nem egy rövid projekt volt, az ott töltött 9 évem alatt folyamatosan törekedtünk arra, hogy tanuló, alkalmazkodó szervezetté váljunk. Egy év után Scrum Master lettem, majd a Finnországban töltött megbizatásomtól kezdve Agilis Coach és az utolsó 2 évemet a szervezetben Product Ownerként töltöttem. 2019-ben történt számomra egy nagy váltás, agilis tanácsadóként szerződtem a ProMan Consulting-hoz. Itt 4 nagy szervezet agilis átalakulásában vettem részt, több, mint 20 csapatnak segítettem fejleszteni az agilis gondolkodásukat, működésüket, a képzéseimen pedig már több, mint 600 ember vett részt. Rendelkezem PSM I., PSPO I. és PMI-DASSM képesítésekkel. A Magyar Projetkmenedzsment Szövetséggel közös célunk a szervezeten belül megteremteni az agilitással foglalkozó fórumokat, valamint létrehozni és építeni az ehhez szükséges közösséget.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG AGILIS TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség Agilis Tagozatának 2023-as alapításakor azt a célt tűztük ki, hogy rendszeres meetup és webinar eseményeken keresztül adjunk minden érdeklődőnek lehetőséget a tapasztalatcserére és az ismeretek bővítésére. Az agilitás mára a gyorsan változó környezet (pl. COVID, technológiai változások, piaci és gazdasági trendek, iparági szabályozások – csak hogy pár példát említsünk az elmúlt évekből) mellett egy nem kikerülhető elem lett a szervezetek és projektek életében. Van, aki ezt módszertani és szemlélet szinten is mélyen alkalmazza, van, aki pedig ezeket a szervezeti adottságokhoz igazodva próbálja beépíteni a napi működésbe.

Hisszük, hogy az agilitás nem a Scrum keretrendszernél kezdődik, vagy az agilis átalakulásoknál fejeződik be, így igyekszünk olyan agilitást érintő aspektusokat is vizsgálni, mely az informatikán túl bármely projekt, vagy szervezet életét segítheti. A tagok a webinar alkalmak során módszertani- és szemléleterősítő előadásokat, a meetup-ok során pedig gyakorlati tapasztalatokról hallhatnak.

Ki lehet az Agilis Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, legyen szó akár egyéni vagy szervezeti, agilitással ismerkedő, vagy már komolyabb tapasztalattal rendelkező tagról.

Az Agilis Tagozat fókuszpontjai:

Agilis szervezetekkel és projektekkel kapcsolatos tapasztalatok, gyakorlatok, eszközök megosztása és terjesztése. Feladatunknak érezzük az agilitással kapcsolatos tévhitek és félelmek eloszlatását, az őszinte, nyílt tudásmegosztás fórumának biztosítását. Legyen szó akár egy-egy agilis projektről, agilis transzformációról, vagy a vezetők, csapatok, vagy egyének agilis környezetben betöltött szerepéről, célunk, hogy olyan értékes ismereteket adjunk át egymásnak, mely a mindennapi életünket könnyebbé, hatékonyabbá teszi.