Tagozatok

Ismerje meg a Magyar Projektmenedzsment
Szövetség tagozatait!

ÉPÍTÉSI TAGOZAT

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség legaktívabb belső szervezeteként működik az Építési Tagozat. 2006 óta számos izgalmas, szakmailag rendkívül tanulságos rendezvényt és előadást bonyolítottak le a Puskás Ferenc stadion, a Liget OMRRK, a Danubio épületbejárásoktól kezdve, egészen a legfrissebb, építészettel kapcsolatos hírek feldolgozásáig. Az Építési Tagozat fő célja, hogy saját iparágán belül terjessze és meghonosítsa a projektmenedzsment módszereit és eszközeit.

Ki lehet az Építési Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, és tevékenysége kapcsolódik az építőipari beruházásokhoz.
Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Tagozat.

Alapítás éve: 2006.
Tagozatvezető: Benkei Sándor

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a benkei.sandor@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Benkei Sándor

Tagozatvezető

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem okleveles építészmérnöki diplomát. Építészként, projekt menedzserként dolgoztam 6 évet Ausztriában, 2 évet Lengyelországban fővállalkozói cég vezetőjeként, de voltak projektjeim Németországban, Romániában, Szerbiában is. Az építőipar mérnöki területeinek minden részét megjártam, tapasztalatokat szereztem. Büszke vagyok arra, hogy részem volt a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a kecskeméti Mercedes gyár, a győri Audi és a Liget Budapest projektekben. 2010 óta az Óbuda Group csapatában dolgozom. A szakmai szervezetek döntése alapján elnyertem a 2015 „Év projektmenedzsere” külön díját. Célom, hogy az építési projektmenedzsment nemzetközi gyakorlatainak magyarországi elterjesztésében segítsek, Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel közös célunk az építőipari projektmenedzsment jogosultság rendszerének felállítása.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG ÉPÍTÉSI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség legaktívabb, első szerveződéseként működik az Építési Tagozat. Fő célja, hogy saját iparágán belül terjessze és meghonosítsa a projektmenedzsment módszereit és eszközeit.

A fejlődést a két szakma kölcsönhatásában látja:

 • a Tagozat elősegíti, hogy saját területén a projektmenedzsment-eljárások kiegészüljenek az építészeti-építési projektek speciális vetületeivel (mint környezetvédelem, biztonság),
 • egyidejűleg szorgalmazza, hogy az iparág mind elterjedtebben alkalmazza a projektvezetés fogásait (akár a versenyeztetés területén, ajánlatadóként és ajánlatkérőként is),és elismerje a projektmenedzsment-eljárásokat alkalmazó, iparági szakemberek által nyújtott, hozzáadott értéket.

Rendszeres szakmai programjai nem csak a PMSZ éves naptárát színesítik, de segítik megalapozni és frissen tartani, illetve a legfrissebb szakmai eredményekkel, újdonságokkal tovább bővíteni a tagok szakmai tudását, ismereteit. A programok színesek és eszközpalettájukat tekintve is sokfélék (klubnapok, épületek, építkezések látogatása).

A tagok havi rendszerességgel tartanak színvonalas szakmai előadásokkal klubnapot.

Kezdeményezései közül érdemes megemlíteni az MSZISO21500 szabványsorozat honosításában vállalt aktív szerepét, az ismertetéssel és népszerűsítéssel kapcsolatos előadások szervezését, illetve „A reformbizottság jelentése az építési nagyprojektekről” c. német minisztériumi kiadvány magyar nyelvű megjelentetését és az ennek kapcsán szervezett konferenciában való részvételt.

Ki lehet az Építési Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, és tevékenysége kapcsolódik az építőipari beruházásokhoz. Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Tagozat.

Az Építési Tagozat fókuszpontjai:

 • Az építési projektmenedzsment szükségességének elismertetése
 • Az építési projektmenedzsment elméleti és gyakorlati alkalmazásainak elterjesztése
 • Korszerű eszközök és informatikai megoldások lehetőségeinek feltárása és alkalmazásának lehetőségei az építési projektek vezetésében
 • Időszerű és korszerű építési eljárások megismerése, megismertetése
 • Kiemelt jelentőségű építési munkahelyekre épületlátogatások megszervezése

Együttműködő társszervezetek:

 • ISO 9000 Fórum Építési ágazata
 • MSZT MB 258 Projekt Menedzsment munkacsoport
 • FŐVOSZZ
 • Magyar BIM Épületinformációs szövetség
 • ÉTE Építéstudományi Technológia Platform, Eljárások- Infokommunikációs technológiák Fókuszterület

Javaslat és állásfoglalás az építésügy területén a szabályozott szakmák szakmagyakorlási jogának szabályozásához:  Letöltés

Hello Világ! Klub

A Hello Világ! Klub a PMSZ különleges tagozata, ahol könnyedebb, emberközelibb témákat és befogadó közösséget talál minden kedves érdeklődő. A divízió fő célkitűzése, hogy a projektmenedzsment „soft” témáiról és magáról a projektvezetőről, mint emberről beszélgessünk.

Ki lehet a Hello Világ! Klub tagja?

Bárki, aki úgy érzi, hogy az emberközelibb, mégis karrier szempontjából orientált beszélgetések hozzájárulhatnak a professzionális munkához. Mi ebben hiszünk! Légy jó(l) te is minden szerepedben! Ezért csatlakozz hozzánk!

Alapítás éve: 2016.
Alapítók: Borbényi Katalin, Czifra Julianna, Fodor Andrea, Köles Edit, Kovács Ildikó, Varga Brigitta

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a kovacs.ildiko@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Borbényi Katalin

Klubvezető

Több, mint tíz éve dolgozom a biztosítási iparágban. Business analyst-ként kezdtem, majd projektvezető lettem. Számtalan termékfejlesztési, értékesítési, stratégiai és törvényi hátterű projektet vezettem informatikai kapcsolódással. Pályafutásom egyik legnagyobb sikere egy biztosítási akvizíciós program volt 2019-ben. A jövőben az üzleti projektvezetés mellett fókuszban tartom az innováció-menedzsmentet és az ezzel összefüggő projektek megvalósítását is.

Czifra Julianna

Alapító Tag

Francia menedzsment mesterszakos, és pszichológia alapszakos diplomákkal rendelkező, nemzetközileg minősített projektmenedzser (PMP) és coach (ACC). 18 évnyi szakmai tapasztalatát különféle multinacionális szervezeteknél szerezte projekt, program és portfólió-menedzsment területeken, PMO, projektvezető és programmenedzser beosztásokban (Vodafone, BAT, Cora-Match), valamint évekig külsős projektvezetési tanácsadóként dolgozott a Transparency International civil szervezetnek és a Fővárosi önkormányzat városfejlesztési csapatában. Jelenleg szabadúszó projektvezetési tanácsadóként, interim projektmenedzserként és business coach-ként dolgozik különféle for profit és non-profit ügyfelekkel, és nemzetközi team coaching tanulmányokat folytat a londoni Academy of Executive Coaching intézetében. Szabad idejében vendégelőadóként és mentorként támogatja a Corvinus Stratégia és Projektvezetés Tanszékét és diákjait.

Kovács Ildikó

Alapító Tag

Szervezői diplomát (1986) és Közgazdasági diplomát JPTE (1998) szereztem. Szervezetfejlesztési projektek vezetésével foglalkoztam az EON Hungária Zrt.-nél 1998-2006-ig. Ezután vállalkozóként a tevékenységem fő profilja a készségfejlesztő tréningek tartása és a vezetési tanácsadási szolgáltatások nyújtása cégeknek, cégvezetőknek, elsősorban vezetői készségfejlesztés és szervezetfejlesztés témakörökben. Projektmenedzsmenttel 1998 óta foglalkozom mint projektvezető, és mint tréner is. Többéves projektvezetői gyakorlat után kidolgoztam egy 2 napos szimulációs projektmenedzsment tréninget, hozzátartozó kézikönyvvel. Ez már több cégnél is sikerrel működött, és hozzájárult a projekt szemlélet gyakorlati alkalmazásának bevezetéshez. 2004 óta vagyok tagja a PMSZ-nek, és a titkárságvezetői feladatokat 2009 óta látom el.

Varga Brigitta

Alapító Tag

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának elvégzése után a „szakmát” a legnagyobb magyar tulajdonú kommunikációs ügynökségnél a Café Communications-ban kezdtem, majd 12 évig fejlesztettem. Ügyfélkapcsolati vezetőként stratégiai tanácsadással, márkaépítéssel, integrált kommunikációs projektek menedzselésével foglalkoztam, majd  a cég new business tevékenységének fejlesztésében vettem részt.

Fodor Andrea

Alapító Tag

1991-ben végeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, de Business Coach diplomával (BKF, 2011), és team coach képesítéssel is rendelkezem. 2012 óta az a Projektcoach Consulting Kft. keretein belül kollégáimmal együtt partnereink projektjeinek üzleti érték leszállító képességének növelését tűztük ki célul, a projektben dolgozó munkatársak fejlesztésével, az üzleti elemzési módszertanok oktatásával és erősítésével. 2015-től a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökhelyetteseként a rendezvények szakmai tartalmát felügyelem, szervezem.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG HELLO VILÁG! KLUBJÁT!

Bemutatkozó

A Hello Világ klub elődje, a Női Klub azzal a küldetéssel jött létre, hogy segítse a résztvevőket a szakmabeli önérvényésítésben, népszerűsítse a szakmát és segítse az egyéni fejlődést. Mostanra eljutottunk oda, hogy úgy érezzük témáink cseppet sem kizárólag női tagjaink számára rendelkeznek relevanciával, így kiterjesztettük a témafelvetés lehetőségét minden egyes tagtársunk számára. A beszélgetésben diverz témaköröket lefedő, emberközeli, hétköznapi, mégis szakmailag hasznos atmoszférát kívánunk teremteni mindenki részére. Egyszóval: Hello Világ!

A Hello Világ! Klub fókuszpontjai:

 • Nemi szerepek a munkában és otthon
 • Család és munka egyensúlya
 • Személyes sikerek, a sikerek mibenléte és összetevői
 • Élet a munkán ÉS a családon kívül? – A saját tér és feltöltődés

HR Projekt Klub

A HR Projekt Klubot azért hozzuk létre, hogy összegyűjtsük a HR projektekben dolgozó szakembereket, teret nyújtsunk a tagoknak a tudásmegosztáshoz, segítsük egymást a szakmai fejlődésben, valamint hiteles, releváns és naprakész információval támogassuk a tagokat projekt karrierjük során.

A HR Projekt Klub keretein belül közösségi teret nyújtunk a jövő HR-e iránt érdeklődőknek virtuálisan és személyesen.

Ki lehet a HR PROJEKT KLUB tagja?

Bárki, akit érdekel a téma, szívesen megismerné a projektek, a projektmenedzsment világát HR területen, tapasztalatot cserélne és tanulna egymástól ebben a témában.

A szakmai közösséghez való csatlakozáshoz nem feltétel a PMSZ tagság.

A rendezvényeken való részvétel viszont már tagsághoz kötött, azaz érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben akár egyéni, akár céges keretek között.

Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Klub.

Alapítás éve: 2021.
Alapítók: Antal Melinda, Varga Brigitta
A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a antal.melinda@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Antal Melinda

Klubvezető

Az utóbbi 10 évet vállalati HR innovációs projektek megvalósításával töltöttem. HR informatikai, HR adat- és riportfejlesztés, valamint komplex HR átalakítási projektekben szereztem tapasztalatot itthon és külföldön. Ennek köszönhetően zökkenőmentesen navigálom a projekt csapatokat a HR és a technológia világban.
A projektvezetés és változáskezelés tevékenységei mellett a projektek HR-ese is lettem, így a hatékony projekt végrehajtás, a teljesítmény növelése, a minőség javítása és a költségek csökkentése a védjegyemmé vált.
Prince2® minősítéssel rendelkezem, emellett elkötelezett csapatjátékos vagyok, pozitív személyiséggel. Célom egy olyan aktív HR projekt közösség kialakítása, amely a jövő HR-ét és a munka változó világát szolgálja szakmai tudással, információval és inspirációval.

Varga Brigitta

Alapító Tag

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának elvégzése után a „szakmát” a legnagyobb magyar tulajdonú kommunikációs ügynökségnél a Café Communications-ban kezdtem, majd 12 évig fejlesztettem. Ügyfélkapcsolati vezetőként stratégiai tanácsadással, márkaépítéssel, integrált kommunikációs projektek menedzselésével foglalkoztam, majd  a cég new business tevékenységének fejlesztésében vettem részt.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG HR PROJEKT KLUBJÁT!

A HR Projekt Klub missziója, hogy összefogjuk a HR projektekben dolgozó szakembereket, teret nyújtsunk a tagoknak a tudásmegosztásra, segítsük egymást a szakmai fejlődésben és hiteles, releváns és naprakész információval támogassuk a tagokat projekt karrierjük során.

Rendszeres heti bejegyzéseinkben tapasztalatokat és információt osztunk meg. Interjúkat, beszélgetéseket olvashattok HR projektek vezetőivel résztvevőivel, szponzoraival. Örömmel vesszük, ha tagjaink is publikálnak később érdekes eseteket, projekt tapasztalatokat.

Személyes rendezvényeinken egymást inspiráljuk és lehetőség nyílik a kapcsolati tőkénk bővítésére, lehetőségek felfedezésére.

Klubtalálkozót is szervezünk az év során a tagokkal és az érdeklődőkkel a HR Projekt Reggeli keretein belül. Meghívunk néhány vállalati döntéshozót, akik a náluk futó HR projektekről beszélnek. Kötetlen fórumbeszélgetéseket tartunk az előadók témájára és a résztvevők kérdéseire alapozva.

A személyes rendezvényeknek az is a célja, hogy értsük a vállalati igényeket és trendeket, lássuk a kihívásokat és a sikereket a vállalati HR projektekben.

A HR PROJEKT KLUB fókuszpontjai:

 • vállalati HR projektek működése
 • HR projektek erőforrás oldalról
 • trendek, jó példák, kihívások és sikertörténetek
 • naprakész és hasznos szakmai információk a HR projekt vezetők számára

Ifjúsági Tagozat

Valódi szakmai tapasztalatot, gyakorlatot és elismert vezetők mentorálását biztosító Ifjúsági Tagozatunk fő célja, hogy a projektkultúrát a fiatal generáció körében is elterjedtté tegye. Önkéntesek segítségével teszi az Ifjúsági Tagozat a PMSZ működését dinamikusabbá és frissebbé, miközben pörgős ritmusa szervezetünk egyéb működésére is pozitív hatással van. A fiatal projektmenedzserek a karrierjük és a szakmai fejlődésük elindításához szükséges ismeretanyagot, szemléletmódot és kapcsolati hálót kapnak rendezvényeinken, konferenciáinkon és Szakmai Teadélutánjainkon keresztül.

Ki lehet az Ifjúsági Tagozat tagja?

Elsősorban egyetemista, azaz hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap- és mesterképzésben résztvevő, illetve PhD-hallgató vagy pályakezdő (1-2 éves tapasztalattal rendelkező) egyéni tagok jelentkezését várják, akik érvényes tagsággal rendelkeznek a PMSZ-ben, és akiket érdekel a projektmenedzsment világa.

Alapítás éve: 2016.
Tagozatvezető:

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ az info@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

XXX

Tagozatvezető

Bemutatkozás:

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG IFJÚSÁGI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

Kimondottan az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket célozza meg a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Ifjúsági Tagozata, mely 2016 óta működik. Elsődleges célja, hogy a projektkultúrát terjessze a fiatalabb generációk körében, kinevelje a szakmai utánpótlást, ezzel együtt összehozza a projektmenedzsmentet művelő generációkat, illetve erősítse és a fiatalok bevonásával dinamizálja a magyar projektmenedzserek közösségét. Az Ifjúsági Tagozat rendezvényei adnak formát a szeniorok tapasztalatainak és tudásának átadására, megosztására, ezáltal továbbfejlesztve az új generációk projektmenedzsment-tudását. Az ifjú tagok számára a legfontosabb értéket ezen túlmenően a Szövetség szervezeti tagjaival való kapcsolatépítési lehetőség és közös munka segítheti a felsőoktatásban jelenleg is aktív hallgatók és pályakezdők szakmai előmenetelét.

Ki csatlakozhat az Ifjúsági Tagozathoz?

Elsősorban egyetemista, azaz hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap– és mesterképzésben résztvevő, illetve PhD-hallgató vagy pályakezdő (1-2 éves tapasztalattal rendelkező) egyéni tagok jelentkezését várjuk, akik érvényes tagsággal rendelkeznek és akiket érdekel a projektmenedzsment világa.

Az Ifjúsági Tagozat fókuszpontjai:

 • Közvetítés a Tagozat tagjai és a Szövetség más szereplői között – például szakdolgozati témát, szakmai gyakorlatot, gyakornoki munkát illetően.
 • A PMSZ szervezeti tagjaival való kapcsolatépítés elősegítése.
 • Gyakorlati terep és támogató közösség biztosítása a projektmenedzsment-tudás megszerzésére.
 • A PMSZ szervezeti tagok és együttműködő cégek bevonásával a számukra fontos, mégis közös előnyök felkutatása és kiaknázása (például tehetséges, agilis diákok megismerése, gyakornoki munkaerő elérése, lehetőség kezdő munkavállalók kinevelésére, saját projektmenedzsment-kompetenciák és -szolgáltatások bemutatása a jövő nemzedékei számára).

Népszerű klubnap: „Gyakornokból vezető” – Szabó Edit, a Bare International nemzetközi piackutató cég európai marketingvezetője, egyetemi oktató (MBA képzés)

Járműipari Tagozat

A PMSZ Járműipari Tagozatának fő célja az ehhez az iparághoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása. A járműipar egy igen speciális szaktudást igénylő területe ha projektmenedzsment szinten foglalkozunk vele, így kiemelten fontos számunkra, hogy a tagozat minden kapcsolódó tudással naprakész legyen. Előadásainkon és konferenciáinkon az ágazathoz kapcsolódó kihívásokat, lehetőségeket és korlátokat boncolgatjuk olyan projektmenedzserek segítségével, akik hosszú évek szakmai tapasztalatát és tudását tudják velünk megosztani.

Ki lehet a Járműipari tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a járműiparban dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2018.
Tagozatvezető: Dénes Róbert

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a denes.robert@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Dénes Róbert

Tagozatvezető

1993-ban matematika-fizika tanárként végeztem az ELTE-n. Egy év eltelével beszippantott a projektek világa, ahol 16 évig távközlési projektekben vettem részt, majd 6 évet töltöttem SSC-ben EMEA PMO vezetőként, főleg a szoftverek területén, 2 év finommechanikai gépgyártási projektvezetést követően harmadik éve dolgozom projektvezető coach-ként a járműiparban. 2013-ban óta vagyok PMI-PMP, emellett LEAN Leader és Process Quality Master minősítéseket is megszereztem. 2018 óta, a megalakulásától vezetem a PMSZ Járműipari tagozatát. Fő szakterületemnek a projektmódszertanok ismeretét és ismeretterjesztését tarttom.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG JÁRMŰIPARI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A 2018 év végén megalakult tagozat elsődleges célja a járműiparhoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása és működtetése. Olyan témákkal kívánunk foglalkozni, amelyek a járműipari területhez kapcsolódva speciális projektmenedzsment tudást igényelnek és olyan szakmai tapasztalatokat szeretnénk megosztani, amelyek erre a területre jellemzőek.

A szektor speciális kihívásait és igényeit próbáljuk feltárni és best practice-eket megosztani, illetve közösen felkészülni a várható változásokra (szabványok, technológiai váltás, felhasználói igények és szokások, jogszabályi változások, stb.).

Ki lehet a Járműipari Tagozat tagja?

A tagozat minden érdeklődőt szívesen fogad. A témák egyaránt érdekesek lehetnek mérnököknek, vezetőknek és projektvezetőknek is, de akár a beszerzésben vagy minőségirányításban dolgozó kollégáknak is.

A Járműipari Tagozat fókuszpontjai:

 • Járműipari szabványok és jogszabályok, technológiai váltás, felhasználói igények és szokások változása, elektromos és önvezető járművek
 • Networking, tudásmegosztás, speciális szakterületi előadások, közös gondolkodás, szükség esetén érdekérvényesítés.

KÖZSZOLGÁLATI TAGOZAT

A Közszolgálati Tagozat jelenleg a PMSZ legfiatalabb divíziója, amelynek fő célkitűzése a közös gondolkodás és tapasztalatcsere az olyan projektekről, amelyek esetében az állam megbízóként vesz részt. Fontos sarokpontja a Tagozatnak, hogy párbeszédet kezdeményezzen az etikus és biztonságos szolgáltatásokról, amelyek egyaránt fontosak az állami megrendelőknek és a partnerszervezeteknek. Az akár több évtizedes múlttal rendelkező állami szervezeti kultúraváltást, és a projektmódszertant meghonosító törekvéseket kívánja a Tagozat közös szellemi műhelyeken és konferenciákon keresztül átadni és továbbgondolni.

Ki lehet a Közszolgálati Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a közszférában dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2021.
Tagozatvezető: Dr. Németh Gabriella

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a kozszolgalati.tagozat@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Dr. Németh Gabriella Ph.D

Tagozatvezető

Jogász vagyok, 20 év ügyvédi hivatás után, immáron több mint 5 éve vagyok az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó állami fordítószolgálat, az OFFI Zrt. vezérigazgatója (2015- ). E közszolgálat mellett tanítok is, mert hiszek a tudásátadásban. Külkereskedelmi- és Európa jogi szakjogászként (1996, 2005) a Budapesti Metropolitan Egyetem docenseként digitális médiajogot, reklámjogot, adatkezelést oktatok, és óraadóként tanítok több hazai egyetem jogász- és mediátor képzésében, és az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiáján. Jogtudományi kutatási területem a technológia és a jog kapcsolata, különösen az elektronikus szerződéskötés. Jogtudományi PhD értekezésemet „Általános szerződési feltételek az online térben” címmel védtem meg (2020). A Magyar Projektmenedzsment Szövetség tagja vagyok.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG KÖZSZOLGÁLATI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A PMSZ Közszolgálati Tagozatát az az igény hívta életre, hogy az állami partnerekkel együtt dolgozó projektmenedzserek kapjanak teret és lehetőséget a kölcsönös tapasztalatcserére és tudásmegosztásra. A közszolgálati, állami szférában történő projektmenedzsment ugyanis számos esetben speciális, sajátos igényeket vet fel, így fontosnak tartottuk egy olyan divízió létrehozását, ahol a kapcsolati tőke és a tudásanyag egyaránt bővülhet.

A megrendelő szerepében az állam elvárásai, korlátai és nem utolsó sorban az átlátható működést is szolgáló alaposabb dokumentációs folyamatai nagyban eltérnek egy átlagos vállalatétól. Emiatt is szükséges még nagyobb precizitással, figyelemmel és rugalmassággal kezelni az ilyen projekteket, már a tervezés, előkészítés fázisában. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a közszolgálati projektekhez kapcsolódó módszertant közösen kibővíthessük és tovább adhassuk azoknak, akik szintén ezen a pályán dolgoznak, vagy erre készülnek, akár projektmenedzserként, akár szaktanácsadóként.

Nem titkolt célunk, hogy a sikeres projektek módszertanát és best practice-eit közkinccsé tegyük, az idejétmúlt, poros folyamatok helyett pedig kidolgozzunk együtt egy konstruktívabb vonalat.

Fontos továbbá, hogy eredményorientáltan tudjunk tekinteni minden folyamatban lévő megbízásunkra, amelyek segítségével a költséget optimalizálhatjuk hosszabb távon is. Egyfajta hídként, vagy ha úgy tetszik, szótárként kívánunk szolgálni az állami megrendelő és az ügyfél között, hogy egészen biztosan értsék a másikat, a másik eszközkészletét és rutinjait.

Ki lehet a Közszolgálati Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a közszolgálati szférában dolgozó szervezetekből.

A Közszolgálati Tagozat fókuszpontja

A Közszolgálati Tagozat feladatának tekinti az etikus, rugalmas és költséghatékony válaszok megtalálását és a projektmenedzsment módszertanának népszerűsítését és előnyeinek bemutatását az állami szférában. Kiemelt sarokpontja továbbá a Tagozatnak, hogy projektmenedzsmenttel kapcsolatos tudásmegosztással támogathassa az állami szervezeteken belüli gyakorlatok és munkamódszerek cseréjét, javítását, illetve, hogy közvetítő szerepet töltsön be az állami és a magánszféra ügyfelei közt.

Pénzintézeti Tagozat

A Pénzintézeti Tagozat a PMSZ-en belül igen széles és speciális szakterületet ölel fel. A pénzintézeti szektor minden területén – például bankok, egyéb szolgáltatók és szállítók – a projektmenedzsmentnek kimagasló szerepet jut, így a Pénzintézeti Tagozat azt tűzte ki céljául, hogy az ezeknél a szolgáltatóknál meglévő tudást ossza meg gyakorlati és elméleti formában is. Az elmúlt két év során számos remek példát tapasztalhattak tagjai különböző konferenciák és rendezvények formájában. Az azonnali fizetés új és izgalmas témaköre, a digitális tér hozta új lehetőségek a pénzügyi szektorban és a Magyar Nemzeti Bank Versenyképességi Programja is mind górcső alá kerültek.

Ki lehet a Pénzintézeti Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a pénzügyi szférában dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2016.
Tagozatvezető: Lukács Brigitta

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a lukacs.brigitta@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Lukács Brigitta

Tagozatvezető

2007-ben szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdász diplomát, majd 2010-ben végeztem el a mesterképzést a Szegedi Tudományegyetemen közgazdász és közpolitika szakon.

Több multinacionális vállalatnál is dolgoztam túlnyomóan nemzetközi vezetői és tanácsadói pozíciókban.

2007-ban csatlakoztam az IBM-hez, ahol a kezdetektől már kulcsfontosságú projectek vezetésével bíztak meg. 2012-től a Vodafone-nál folytattam pályafutásomat, ahol a Six Sigma Black belt és Project management képesítést szereztem. 2016-ban sikeres munkám elismeréseként lettem a Vodafone Kiszolgáló központjainak globális stratégiai csapatának vezetője. 2018-ban a MetLife csapatához csatlakozva hoztam létre a projectirodát, melyet azóta is vezetek. Fő szakmai területeim a vezetői tanácsadás, transzformáció, szervezetfejlesztés és projectkultúra kialakítás.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG PÉNZINTÉZETI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

Másodikként alakult meg, és igen nagy és speciális szakterületet ölel fel a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Pénzintézeti Tagozata. Akár a bankokat, akár a többi pénzügyi szolgáltatót vagy az ezekkel a szervezetekkel szorosan együttműködő szállítókat tekintve jól látható, hogy a projektmenedzsment igen erősen jelen van a pénzintézeti szektorban. A Tagozat elsődleges céljául tűzte ki, hogy lehetőséget adjon az ezeknél a szervezeteknél található, speciális projektmenedzsment-tudás és -gyakorlat megosztására – szervezett formában.

Olyan kérdéskörök feldolgozása a cél, amelyek a pénzintézeti szektorban speciális projektmenedzsment-tudást igényelnek, illetve amelyek akár Magyarországon, akár nemzetközi szinten aktuálisak, és az iparágon belül érdeklődésre tarthatnak számot. Jó néhány téma felmerült már, amelyek komolyan foglalkoztatják az ezen a területen  dolgozókat  – a pénzintézeti projekteken szerzett tapasztalatok  és gyakorlatok  megosztásától a projektmenedzsment-módszerek megismeréséig, elsajátításáig. A  PMSZ-ben,  mint  szakmai  szövetségben való  tagság,  illetve  a  Pénzintézeti  Tagozatban való részvétel valódi értéket képviselhet egy pénzintézet vagy egy, az  iparágban dolgozó szakember számára is. A tagok a rendezvényeken átfogó képet  kaphatnak a pénzintézeti projektekről, és olyan szakmai szempontokat, fogásokat  ismerhetnek meg, amelyek a mindennapi munkájuk, saját projektjeik megvalósítása  során segíthetik őket. Emellett maguk is alakíthatják a Tagozat munkáját, részt  vehetnek a rendezvényeken feldolgozandó témák meghatározásában, felvethetnek  a pénzintézeti területet érintő, aktuális kérdéseket.

Ki lehet a Pénzintézeti Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti  tagokat örömmel  fogad  a Tagozat,  elsősorban  a pénzügyi  szférában dolgozó  szervezetekből.

A Pénzintézeti Tagozat fókuszpontjai:

A pénzintézeti területen a projektmenedzsment-tapasztalatok, -módszerek, -gyakorlatok megosztása és terjesztése. A pénzintézeti projektek vezetéséhez szükséges szakmai tudás elsajátításának, a speciális, szektorra jellemző ismeretek megszerzésének és bővítésének elősegítése a tagok és minden érdeklődő számára. A pénzintézeti szektorban a projektkultúra erősítése, a projekt, mint feladatmegoldási mód alkalmazásának és elismertségének terjesztése.