Tagozatok

Ismerje meg a Magyar Projektmenedzsment
Szövetség tagozatait!

ÉPÍTÉSI TAGOZAT

2006 óta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség legaktívabb belső szerveződéseként működik az Építési Tagozat. Fő célja, hogy saját iparágán belül terjessze és meghonosítsa a projektmenedzsment módszereit és eszközeit.

Ki lehet az Építési Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, és tevékenysége kapcsolódik az építőipari beruházásokhoz.
Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Tagozat.

Alapítás éve: 2006.
Tagozatvezető: Benkei Sándor

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a benkei.sandor@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Benkei Sándor

Tagozatvezető

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem okleveles építészmérnöki diplomát. Építészként, projekt menedzserként dolgoztam 6 évet Ausztriában, 2 évet Lengyelországban fővállalkozói cég vezetőjeként, de voltak projektjeim Németországban, Romániában, Szerbiában is. Az építőipar mérnöki területeinek minden részét megjártam, tapasztalatokat szereztem. Büszke vagyok arra, hogy részem volt a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a kecskeméti Mercedes gyár, a győri Audi és a Liget Budapest projektekben. 2010 óta az Óbuda Group csapatában dolgozom. A szakmai szervezetek döntése alapján elnyertem a 2015 „Év projektmenedzsere” külön díját. Célom, hogy az építési projektmenedzsment nemzetközi gyakorlatainak magyarországi elterjesztésében segítsek, Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel közös célunk az építőipari projektmenedzsment jogosultság rendszerének felállítása.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG ÉPÍTÉSI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség legaktívabb, első szerveződéseként működik az Építési Tagozat. Fő célja, hogy saját iparágán belül terjessze és meghonosítsa a projektmenedzsment módszereit és eszközeit.

A fejlődést a két szakma kölcsönhatásában látja:

 • a Tagozat elősegíti, hogy saját területén a projektmenedzsment-eljárások kiegészüljenek az építészeti-építési projektek speciális vetületeivel (mint környezetvédelem, biztonság),
 • egyidejűleg szorgalmazza, hogy az iparág mind elterjedtebben alkalmazza a projektvezetés fogásait (akár a versenyeztetés területén, ajánlatadóként és ajánlatkérőként is),és elismerje a projektmenedzsment-eljárásokat alkalmazó, iparági szakemberek által nyújtott, hozzáadott értéket.

Rendszeres szakmai programjai nem csak a PMSZ éves naptárát színesítik, de segítik megalapozni és frissen tartani, illetve a legfrissebb szakmai eredményekkel, újdonságokkal tovább bővíteni a tagok szakmai tudását, ismereteit. A programok színesek és eszközpalettájukat tekintve is sokfélék (klubnapok, épületek, építkezések látogatása).

A tagok havi rendszerességgel tartanak színvonalas szakmai előadásokkal klubnapot.

Kezdeményezései közül érdemes megemlíteni az MSZISO21500 szabványsorozat honosításában vállalt aktív szerepét, az ismertetéssel és népszerűsítéssel kapcsolatos előadások szervezését, illetve „A reformbizottság jelentése az építési nagyprojektekről” c. német minisztériumi kiadvány magyar nyelvű megjelentetését és az ennek kapcsán szervezett konferenciában való részvételt.

Ki lehet az Építési Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben, és tevékenysége kapcsolódik az építőipari beruházásokhoz. Magánszemélyeket és cégeket egyaránt vár a Tagozat.

Az Építési Tagozat fókuszpontjai:

 • Az építési projektmenedzsment szükségességének elismertetése
 • Az építési projektmenedzsment elméleti és gyakorlati alkalmazásainak elterjesztése
 • Korszerű eszközök és informatikai megoldások lehetőségeinek feltárása és alkalmazásának lehetőségei az építési projektek vezetésében
 • Időszerű és korszerű építési eljárások megismerése, megismertetése
 • Kiemelt jelentőségű építési munkahelyekre épületlátogatások megszervezése

Együttműködő társszervezetek:

 • ISO 9000 Fórum Építési ágazata
 • MSZT MB 258 Projekt Menedzsment munkacsoport
 • FŐVOSZZ
 • Magyar BIM Épületinformációs szövetség
 • ÉTE Építéstudományi Technológia Platform, Eljárások- Infokommunikációs technológiák Fókuszterület

Javaslat és állásfoglalás az építésügy területén a szabályozott szakmák szakmagyakorlási jogának szabályozásához:  Letöltés

Pénzintézeti Tagozat

Másodikként alakult meg, és igen nagy és speciális szakterületet ölel fel a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Pénzintézeti Tagozata. Akár a bankokat, akár a többi pénzügyi szolgáltatót vagy az ezekkel a szervezetekkel szorosan együttműködő szállítókat tekintve jól látható, hogy a projektmenedzsment igen erősen jelen van a pénzintézeti szektorban. A Tagozat elsődleges céljául tűzte ki, hogy lehetőséget adjon az ezeknél a szervezeteknél található, speciális projektmenedzsment-tudás és -gyakorlat megosztására – szervezett formában.

Ki lehet a Pénzintézeti Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a pénzügyi szférában dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2016.
Tagozatvezető: Lukács Brigitta

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a lukacs.brigitta@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Lukács Brigitta

Tagozatvezető

2007-ben szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdász diplomát, majd 2010-ben végeztem el a mesterképzést a Szegedi Tudományegyetemen közgazdász és közpolitika szakon.

Több multinacionális vállalatnál is dolgoztam túlnyomóan nemzetközi vezetői és tanácsadói pozíciókban.

2007-ban csatlakoztam az IBM-hez, ahol a kezdetektől már kulcsfontosságú projectek vezetésével bíztak meg. 2012-től a Vodafone-nál folytattam pályafutásomat, ahol a Six Sigma Black belt és Project management képesítést szereztem. 2016-ban sikeres munkám elismeréseként lettem a Vodafone Kiszolgáló központjainak globális stratégiai csapatának vezetője. 2018-ban a MetLife csapatához csatlakozva hoztam létre a projectirodát, melyet azóta is vezetek. Fő szakmai területeim a vezetői tanácsadás, transzformáció, szervezetfejlesztés és projectkultúra kialakítás.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG PÉNZINTÉZETI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

Másodikként alakult meg, és igen nagy és speciális szakterületet ölel fel a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Pénzintézeti Tagozata. Akár a bankokat, akár a többi pénzügyi szolgáltatót vagy az ezekkel a szervezetekkel szorosan együttműködő szállítókat tekintve jól látható, hogy a projektmenedzsment igen erősen jelen van a pénzintézeti szektorban. A Tagozat elsődleges céljául tűzte ki, hogy lehetőséget adjon az ezeknél a szervezeteknél található, speciális projektmenedzsment-tudás és -gyakorlat megosztására – szervezett formában.

Olyan kérdéskörök feldolgozása a cél, amelyek a pénzintézeti szektorban speciális projektmenedzsment-tudást igényelnek, illetve amelyek akár Magyarországon, akár nemzetközi szinten aktuálisak, és az iparágon belül érdeklődésre tarthatnak számot. Jó néhány téma felmerült már, amelyek komolyan foglalkoztatják az ezen a területen  dolgozókat  – a pénzintézeti projekteken szerzett tapasztalatok  és gyakorlatok  megosztásától a projektmenedzsment-módszerek megismeréséig, elsajátításáig. A  PMSZ-ben,  mint  szakmai  szövetségben való  tagság,  illetve  a  Pénzintézeti  Tagozatban való részvétel valódi értéket képviselhet egy pénzintézet vagy egy, az  iparágban dolgozó szakember számára is. A tagok a rendezvényeken átfogó képet  kaphatnak a pénzintézeti projektekről, és olyan szakmai szempontokat, fogásokat  ismerhetnek meg, amelyek a mindennapi munkájuk, saját projektjeik megvalósítása  során segíthetik őket. Emellett maguk is alakíthatják a Tagozat munkáját, részt  vehetnek a rendezvényeken feldolgozandó témák meghatározásában, felvethetnek  a pénzintézeti területet érintő, aktuális kérdéseket.

Ki lehet a Pénzintézeti Tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti  tagokat örömmel  fogad  a Tagozat,  elsősorban  a pénzügyi  szférában dolgozó  szervezetekből.

A Pénzintézeti Tagozat fókuszpontjai:

A pénzintézeti területen a projektmenedzsment-tapasztalatok, -módszerek, -gyakorlatok megosztása és terjesztése. A pénzintézeti projektek vezetéséhez szükséges szakmai tudás elsajátításának, a speciális, szektorra jellemző ismeretek megszerzésének és bővítésének elősegítése a tagok és minden érdeklődő számára. A pénzintézeti szektorban a projektkultúra erősítése, a projekt, mint feladatmegoldási mód alkalmazásának és elismertségének terjesztése.

Ifjúsági Tagozat

Kimondottan az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket célozza meg a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Ifjúsági Tagozata. Elsődleges célja, hogy a projektkultúrát terjessze a fiatalabb generációk körében, kinevelje a szakmai utánpótlást, ezzel együtt összehozza a projektmenedzsmentet művelő generációkat, illetve erősítse és a fiatalok bevonásával dinamizálja a magyar projektmenedzserek közösségét.

Ki lehet az Ifjúsági Tagozat tagja?

Elsősorban egyetemista, azaz hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap- és mesterképzésben résztvevő, illetve PhD-hallgató vagy pályakezdő (1-2 éves tapasztalattal rendelkező) egyéni tagok jelentkezését várják, akik érvényes tagsággal rendelkeznek a PMSZ-ben, és akiket érdekel a projektmenedzsment világa.

Alapítás éve: 2016.
Tagozatvezető:

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a szello.gabor@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

XXX

Tagozatvezető

Bemutatkozás:

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG IFJÚSÁGI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

Kimondottan az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket célozza meg a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Ifjúsági Tagozata, mely 2016 óta működik. Elsődleges célja, hogy a projektkultúrát terjessze a fiatalabb generációk körében, kinevelje a szakmai utánpótlást, ezzel együtt összehozza a projektmenedzsmentet művelő generációkat, illetve erősítse és a fiatalok bevonásával dinamizálja a magyar projektmenedzserek közösségét. Az Ifjúsági Tagozat rendezvényei adnak formát a szeniorok tapasztalatainak és tudásának átadására, megosztására, ezáltal továbbfejlesztve az új generációk projektmenedzsment-tudását. Az ifjú tagok számára a legfontosabb értéket ezen túlmenően a Szövetség szervezeti tagjaival való kapcsolatépítési lehetőség és közös munka segítheti a felsőoktatásban jelenleg is aktív hallgatók és pályakezdők szakmai előmenetelét.

Ki csatlakozhat az Ifjúsági Tagozathoz?

Elsősorban egyetemista, azaz hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap– és mesterképzésben résztvevő, illetve PhD-hallgató vagy pályakezdő (1-2 éves tapasztalattal rendelkező) egyéni tagok jelentkezését várjuk, akik érvényes tagsággal rendelkeznek és akiket érdekel a projektmenedzsment világa.

Az Ifjúsági Tagozat fókuszpontjai:

 • Közvetítés a Tagozat tagjai és a Szövetség más szereplői között – például szakdolgozati témát, szakmai gyakorlatot, gyakornoki munkát illetően.
 • A PMSZ szervezeti tagjaival való kapcsolatépítés elősegítése.
 • Gyakorlati terep és támogató közösség biztosítása a projektmenedzsment-tudás megszerzésére.
 • A PMSZ szervezeti tagok és együttműködő cégek bevonásával a számukra fontos, mégis közös előnyök felkutatása és kiaknázása (például tehetséges, agilis diákok megismerése, gyakornoki munkaerő elérése, lehetőség kezdő munkavállalók kinevelésére, saját projektmenedzsment-kompetenciák és -szolgáltatások bemutatása a jövő nemzedékei számára).

Népszerű klubnap: „Gyakornokból vezető” – Szabó Edit, a Bare International nemzetközi piackutató cég európai marketingvezetője, egyetemi oktató (MBA képzés)

Hello Világ! Klub

A Hello Világ! Klub olyan céllal jött létre, hogy egy lazább hangvételű, befogadó közösséget hozzunk létre, ahol a szokásosnál könnyedebb témákról beszélgethetünk. Tovább és mélyebbre szeretnénk menni annál, hogyan legyünk jó munkatársak, oda, hogy hogyan lehet helytállni nőként vagy férfiként ezekben a szituációkban. Ez a klub lehetőséget nyújt arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat egymással, tudást és tanácsokat cseréljünk. Hiszen a work-life balance kifejezés manapság sokkal többet jelent, mint jó időbeosztást, vagy hatékony priorizálást, hiszen a személyiségre vetített megannyi hatás és ellenhatás is a része. Az önazonosság kérdése pedig vezetőként ugyanúgy felmerül mint alkalmazottként, vagy vállalkozóként.

Ki lehet a Hello Világ! Klub tagja?

Bárki, aki úgy érzi, hogy az emberközelibb, mégis karrier szempontjából orientált beszélgetések hozzájárulhatnak a professzionális munkához, és segíthetnek más szemszögből, objektíven is vizsgálni azokat. Választott témáink természetesen cseppet sem komolytalanok, azonban tény, hogy munkánkra nem csak a munkatársak, az ügyfelek vagy éppen az iroda van hatással. A Hello Világ! Klub kicsit személyesebb és lazább témakörök mentén teszi le voksát, ugyanakkor bátor és nyílt módon szemléli és kritizálja mindazt, ami éppen foglalkoztat minket.

Alapítás éve: 2016.
Alapítók: Borbényi Katalin, Czifra Julianna, Fodor Andrea, Köles Edit, Kovács Ildikó, Varga Brigitta

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a kovacs.ildiko@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Borbényi Katalin

Tagozatvezető

Több, mint tíz éve dolgozom a biztosítási iparágban. Business analyst-ként kezdtem, majd projektvezető lettem. Számtalan termékfejlesztési, értékesítési, stratégiai és törvényi hátterű projektet vezettem informatikai kapcsolódással. Pályafutásom egyik legnagyobb sikere egy biztosítási akvizíciós program volt 2019-ben. A jövőben az üzleti projektvezetés mellett fókuszban tartom az innováció-menedzsmentet és az ezzel összefüggő projektek megvalósítását is.

Czifra Julianna

Alapító Tag

Francia menedzsment mesterszakos, és pszichológia alapszakos diplomákkal rendelkező, nemzetközileg minősített projektmenedzser (PMP) és coach (ACC). 18 évnyi szakmai tapasztalatát különféle multinacionális szervezeteknél szerezte projekt, program és portfólió-menedzsment területeken, PMO, projektvezető és programmenedzser beosztásokban (Vodafone, BAT, Cora-Match), valamint évekig külsős projektvezetési tanácsadóként dolgozott a Transparency International civil szervezetnek és a Fővárosi önkormányzat városfejlesztési csapatában. Jelenleg szabadúszó projektvezetési tanácsadóként, interim projektmenedzserként és business coach-ként dolgozik különféle for profit és non-profit ügyfelekkel, és nemzetközi team coaching tanulmányokat folytat a londoni Academy of Executive Coaching intézetében. Szabad idejében vendégelőadóként és mentorként támogatja a Corvinus Stratégia és Projektvezetés Tanszékét és diákjait.

Kovács Ildikó

Alapító Tag

Szervezői diplomát (1986) és Közgazdasági diplomát JPTE (1998) szereztem. Szervezetfejlesztési projektek vezetésével foglalkoztam az EON Hungária Zrt.-nél 1998-2006-ig. Ezután vállalkozóként a tevékenységem fő profilja a készségfejlesztő tréningek tartása és a vezetési tanácsadási szolgáltatások nyújtása cégeknek, cégvezetőknek, elsősorban vezetői készségfejlesztés és szervezetfejlesztés témakörökben. Projektmenedzsmenttel 1998 óta foglalkozom mint projektvezető, és mint tréner is. Többéves projektvezetői gyakorlat után kidolgoztam egy 2 napos szimulációs projektmenedzsment tréninget, hozzátartozó kézikönyvvel. Ez már több cégnél is sikerrel működött, és hozzájárult a projekt szemlélet gyakorlati alkalmazásának bevezetéshez. 2004 óta vagyok tagja a PMSZ-nek, és a titkárságvezetői feladatokat 2009 óta látom el.

Varga Brigitta

Alapító Tag

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának elvégzése után a „szakmát” a legnagyobb magyar tulajdonú kommunikációs ügynökségnél a Café Communications-ban kezdtem, majd 12 évig fejlesztettem. Ügyfélkapcsolati vezetőként stratégiai tanácsadással, márkaépítéssel, integrált kommunikációs projektek menedzselésével foglalkoztam, majd  a cég new business tevékenységének fejlesztésében vettem részt.

Fodor Andrea

Alapító Tag

1991-ben végeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, de Business Coach diplomával (BKF, 2011), és team coach képesítéssel is rendelkezem. 2012 óta az a Projektcoach Consulting Kft. keretein belül kollégáimmal együtt partnereink projektjeinek üzleti érték leszállító képességének növelését tűztük ki célul, a projektben dolgozó munkatársak fejlesztésével, az üzleti elemzési módszertanok oktatásával és erősítésével. 2015-től a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökhelyetteseként a rendezvények szakmai tartalmát felügyelem, szervezem.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG HELLO VILÁG! KLUBJÁT!

Bemutatkozó

A Hello Világ klub elődje, a Női Klub azzal a küldetéssel jött létre, hogy segítse a résztvevőket a szakmabeli önérvényésítésben, népszerűsítse a szakmát és segítse az egyéni fejlődést. Mostanra eljutottunk oda, hogy úgy érezzük témáink cseppet sem kizárólag női tagjaink számára rendelkeznek relevanciával, így kiterjesztettük a témafelvetés lehetőségét minden egyes tagtársunk számára. A beszélgetésben diverz témaköröket lefedő, emberközeli, hétköznapi, mégis szakmailag hasznos atmoszférát kívánunk teremteni mindenki részére. Egyszóval: Hello Világ!

A Hello Világ! Klub fókuszpontjai:

 • Nemi szerepek a munkában és otthon
 • Család és munka egyensúlya
 • Személyes sikerek, a sikerek mibenléte és összetevői
 • Élet a munkán ÉS a családon kívül? – A saját tér és feltöltődés

Járműipari Tagozat

Célunk a járműiparhoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása és működtetése. Olyan témákkal kívánunk foglalkozni, amelyek a járműipari területhez kapcsolódva speciális projektmenedzsment tudást igényelnek, ezen felül szakmai tapasztalatokat szeretnénk megosztani, amelyek erre a területre jellemzőek.

Ki lehet a Járműipari tagozat tagja?

Bárki, aki érvényes tagsággal rendelkezik a PMSZ-ben. Mind egyéni, mind szervezeti tagokat örömmel fogad a Tagozat, elsősorban a járműiparban dolgozó szervezetekből.

Alapítás éve: 2018.
Tagozatvezető: Dénes Róbert

A tagozat tevékenységével és jelentkezéssel kapcsolatban további információ a denes.robert@pmsz.hu e-mail címen kérhető.

Dénes Róbert

Tagozatvezető

1993-ban matematika-fizika tanárként végeztem az ELTE-n. Egy év eltelével beszippantott a projektek világa, ahol 16 évig távközlési projektekben vettem részt, majd 6 évet töltöttem SSC-ben EMEA PMO vezetőként, főleg a szoftverek területén, 2 év finommechanikai gépgyártási projektvezetést követően harmadik éve dolgozom projektvezető coach-ként a járműiparban. 2013-ban óta vagyok PMI-PMP, emellett LEAN Leader és Process Quality Master minősítéseket is megszereztem. 2018 óta, a megalakulásától vezetem a PMSZ Járműipari tagozatát. Fő szakterületemnek a projektmódszertanok ismeretét és ismeretterjesztését tarttom.

ISMERJE MEG A MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG JÁRMŰIPARI TAGOZATÁT!

Bemutatkozó

A 2018 év végén megalakult tagozat elsődleges célja a járműiparhoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása és működtetése. Olyan témákkal kívánunk foglalkozni, amelyek a járműipari területhez kapcsolódva speciális projektmenedzsment tudást igényelnek és olyan szakmai tapasztalatokat szeretnénk megosztani, amelyek erre a területre jellemzőek.

A szektor speciális kihívásait és igényeit próbáljuk feltárni és best practice-eket megosztani, illetve közösen felkészülni a várható változásokra (szabványok, technológiai váltás, felhasználói igények és szokások, jogszabályi változások, stb.).

Ki lehet a Járműipari Tagozat tagja?

A tagozat minden érdeklődőt szívesen fogad. A témák egyaránt érdekesek lehetnek mérnököknek, vezetőknek és projektvezetőknek is, de akár a beszerzésben vagy minőségirányításban dolgozó kollégáknak is.

A Járműipari Tagozat fókuszpontjai:

 • Járműipari szabványok és jogszabályok, technológiai váltás, felhasználói igények és szokások változása, elektromos és önvezető járművek
 • Networking, tudásmegosztás, speciális szakterületi előadások, közös gondolkodás, szükség esetén érdekérvényesítés.