31. Körkapcsolás konferencia

Helyszín: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.) ( )
Téma: Kérem a következőt! Generációváltás a projektmenedzsmentben
Előadó:
Időpont: 2019. május 16. 13:00 - 18:00

Rendezvényünk teltházas! Várólista és információ: rendezveny@pmsz.hu

Egy nap a projektmenedzsment területén jelentkező generációs különbségekről és ezek kezeléséről.

Miben különböznek, miben más az X, Y, Z generációk értékrendje, s mégis hogyan tudnak együttműködni? Képesek-e a szervezetek, a projektek felkészülni az újabb és újabb generációkra? Mi az az agilis transzformáció?

A generációs különbségek adta izgalmas kérdésekre neves szakemberek adnak választ a PMSZ 31. Körkapcsolás konferenciáján!

A 31. Körkapcsolás konferencia napjaink egyik legkedveltebb témájával: a generációváltással foglalkozik. A legfrissebb prognózis szerint a munkaerőpiacon 2025-ben 80%-ban Y és Z generációs munkavállalók lesznek jelen. Készüljünk fel a generációváltásra a projektekben és a szervezetekben egyaránt

  • Ismerjük meg az egyes generációk jellemzőit, preferenciáit, sőt motivációit az együttműködésre!
  • Értsük meg, hogyan kezelhetőek a generációs különbségek!
  • Tanuljuk meg, hogyan lehet jól működtetni egy olyan projektet, amiben több generáció is együtt dolgozik!
  • Dolgozzunk ki új működési formákat, amelyekben a különböző generációk megtalálják a szerepüket!

A konferencián láthat majd olyan gyakorlatot, ahol több generáció együttműködve valósítja meg agilisen a projektjeit. Sőt, zárásképpen egy vetélkedő keretében Ön is kipróbálhatja, milyen a generációk összefogásában megmérkőzni „a piacon”.

 

A 31. Körkapcsolás előadói:

Lengyel Katalin: X-Y-Z Generációk, generációs attitűdök a szervezetekben

Elsősorban a KKV-ban, azon belül is az informatikai szektorban (80 főig) van 15 éves tapasztalatom. Jelenleg a 130 fős BHE HR igazgatója vagyok. Évek óta pszichológusként, life coachként tevékenykedem. Hat éves küzdősport múlttal az idén kezdem el a sportpszichológia szakképzést a Testnevelési Egyetemen. Két fiam van (14-11 évesek) ők versenysportolók, szintén karatéznak. Nem véletlen, hogy HR szakemberként legkedveltebb témám, vagy "szerelmem specialitásom" az X-Z közötti generációk közötti szakadék csökkentése a szervezetekben.

Az előadás rövid tartalma: Az előadás a personal branding témakörét járja körbe. Az előadó arra keresi a választ, hogy mely viselkedési jegyek, diszpozíciók, attitűdök jellemzik a különféle generációkat s mindez hogyan mutatkozik meg a különböző szervezetekben.

Csarnó Nelli: Diverzitás a csapatban - Soft skill felkészítés a hatékony projektmunkához

A Green Fox Academy programozó bootcampben pszichológusként a hallgatók soft skilljeinek fejlesztése és coaching nyújtása mellett  a cég bővítése és a kollégák támogatása is fókuszom. Pályámat IT recruiterként kezdtem, a Green Foxhoz való csatlakozás előtt a Preziben recruiterként, majd évekig HR Business Partnerként szereztem tapasztalatot. A Green Fox Academy-ben azt szeretem leginkább, hogy a hallgatóink igazi karrierváltók. Rengeteg különböző területről és tapasztalattal érkeznek hozzánk, ami közös bennük, hogy nagyon sok nyitottsággal és tanulással mernek változtatni az életükön, hogy belevágjanak egy teljesen új, piacképes szakmába, és programozóként folytassák a karrierjüket. Nagyon hálás dolog támogatni ebben őket.

Az előadás rövid tartalma: Az egyik legnagyobb kihívás a csapatmunka során, hogy a különböző hátterű és korú tagok hogyan tudnak hatékonyan együttműködni egy projekten. A Green Fox Academy példáján bemutatom, hogy a soft skill tréningek hogyan segíthetik ezt, hogyan tud egy önálló munkához szokott programozó átállni a csapatmunkára. Az előadásomban sorra veszem azokat a technikákat, amelyeket bármely projektmenedzsmenttel foglalkozó szakember hasznosíthat.

Szabó András: Új generációs szervezet egy bevált stratégiához?  

Szabó András édesapjával és egy egyetemi évfolyamtársával alapította meg az iData Kft.-t 2005-ben. Termékük és szolgáltatásuk az iTrack nevet kapta, melynek első verzióját András fejlesztette évfolyamtársával. Az iData üzleti modelljéért András, a Műszaki Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján (TDK) dékáni különdíjat is kapott. Munkája mellett most itt oktat is. A cég és András számos díjjal büszkélkedhet: Deloitte Technology Fast50, Pegazus díj, Az Év Fiatal Vezetője, Családbarát Munkahely, Az év Intelligens Vállalata díj stb.Az iData Kft. példakép azoknak a cégeknek, amelyeket különböző életkorú, szemléletű, gondolkodásmódú emberek alapították és működtetik

Az előadás rövid tartalma: Több generáció hatékony együttműködése az iData szervezetén belül.  A bővülő szervezet és a menedzsement relációja, teljesen új megközelítés alkalmazása az innováció menedzselésében. "Villám-egyedi" folyamat, a menedzser-nélküli innováció és a termékesítés kapcsolata.

Steigervald Krisztián: Generációs trendek

Az előadás rövid tartalma: Az utóbbi időben folyamatosan a generációkról hallunk. Ki így, ki úgy beszél Y vagy Z generációról, de már az Alfáról is. Nagyon sokszor azonban nem tudjuk, hogy mi áll a folyamatok mögött, azt pláne nem, hogy amiket tudunk a generációkról, azok valójában trendek, folyamatok. Amelyek szinte mindenkire kihatnak. Így ma, ha Y (vagy már Z) generációk „térhódításáról” beszélünk, az egyben azt jelenti, hogy a többség elkezd eszerint élni és viselkedni. A világ Y-osodik és ezt el kell fogadjuk.

Németh Kinga: Generációs trendek

"Üzleti támogató menedzserként dolgozom Magyarország piacvezető ICT nagyvállalatánál, a T-Systems Magyarország Zrt-nél. Pályafutásomat kommunikációs gyakornokként kezdtem a HR igazgató mellett, majd főállású kollégaként hoztam be a sourcing/online csatornákon való toborzás kompentenciáját a vállalatba. Karrierem és személyes fejlődésemnek köszönhetően a későbbiekben olyan projektekben vehettem részt, mint a vezetőfejlesztési, megtartás, elismerés és gyakornoki programunk fejlesztése. Mindemellett számos, a munkáltatói márkánkat erősítő projektben voltam jelen, mint például: Jövőtér rendezvénysorozat, Lányok napja országos kezdeményezés, Startup Safari – Future of work útvonal, Ötletcampus, Educatio, és az EFOTT fesztivál szponzorációs projektje. Rendszeres előadó vagyok a T-Systems pályaorientációs programjában, a Legyél Te is informatikus!-ban. Munkám során napi szinten dolgozom együtt X, Y és Z generációs kollégákkal, alap és mester diplomamunkámban pedig az Y-generáció tanulási és fejlődési szokásait kutattam."

Az előadás rövid tartalma: Milyen belső és külső programokkal támogatjuk a generációk közötti hatékony munkát a vállalatunkon belül? Milyen lehetőségeket kínálunk a különböző generációk számára? Hogyan ismertük fel a generációs igényeket és mit gondol egy Y-generációs munkatárs Magyarország piacvezető ICT nagyvállalatáról, a T-Systemsről?

Részvételi díj:

A PMSZ/ PMI Magyar tagozat tagoknak díjtalan.
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 25 000 Ft.

Parkolás:

A Kopaszi-gát őrzött, fizetős parkolójában is van lehetőség a parkolásra. A parkolási díj egyszeri, alkalomszerű összege: 1740 Ft + ÁFA/alkalom.

PDU pont:

A rendezvényen való részvételért 5 PDU pont jár.

További információ:

A rendezvénnyel kapcsolatban további tájékoztatást kérhet a rendezveny@pmsz.hu címen.

 

Az esemény kiemelt támogatója:

 

Médiapartner:

     

Szakmai támogatók:

    

 

Tagsági kampányunk keretében most a konferencia áráért 2019-es Projektmenedzsment Szövetség tagságot is kap! Ha érdekli a 31. Körkapcsolás konferencia és még nem tagunk, akkor érdemes belépni a Szövetségbe, mert a konferencia áráért most éves tagságot is adunk ajándékba, ami számos további előnnyel jár. Ehhez nem kell mást tennie, mint a rendezvényre történő regisztrációkor az első, „Belépek a PMSZ egyéni tagjai sorába. A belépést a pmsz.hu/tagsag/tagsag-igenylese aloldalon leírtak alapján végzem.” opciót választania.