32. Körkapcsolás Konferencia

Jelenben a jövő

Időpont: 2019. október 17. 13:00 - 18:00
Helyszín: ÖbölHáz Rendezvényközpont ( 1117 Budapest Kopaszi-gát 2. )

Rendezvényünk teltházas! Várólista és információ: rendezveny@pmsz.hu

Hi Future!

Hi Innovation!

Hi Trends!

Októberi PMSZ Körkapcsolás Konferenciánk alkalmával örömmel üdvözöljük az újdonságokat és megnézzük mi van még azon is túl, mi várható a távolabbi jövőben. Innovációk, trendek, technológiai újdonságok a gazdaságban.

Megnézzük, hogyan képzelték elődeink a 21. századot, mi valósult meg és milyen tanulságokat vonhatunk le az összehasonlításból. Milyen innovációk várhatóak az üzleti világban? Milyen speciális fejlesztési módszerek alakulnak ki az IT-n belül?

Arra is keressük a választ, hogy miként hozzák be a jövő technológiáját a nagyvállalati rendszerbe a startup-ok? Trendek, kihívások, jó példák a nagyvállalatok és startupok együttműködésére.

Technikai újdonságokkal, merész elgondolásokkal és azok megvalósításával érkeznek előadóink többek között a Gnome Designtól, a Design Terminaltól és a FORTE-től, T-Systems-től.

Természetesen azt sem hagyjuk ki, hogy mindez hogyan hat ránk, projektmenedzserekre, mire számítsunk, hogyan készüljünk fel a változásokra? Hogyan segítheti elő a PM az innovációs fejlesztéseket?

Egy konferencia a legújabb trendekről, a folyamatosan változó jelenről, kihívásokról, lehetőségekről és benne a projektmenedzserek szerepéről.

 

A 32. Körkapcsolás előadói:

 

Török Péter, Gartner: Legfontosabb technológiai trendek - 2020

Az előadóról:

Török Péter a Stratis társalapítója. Szakmai pályáját a Pannonnál kezdte, ahol rendszerfejlesztéssel és rendszerintegrációval foglalkozott. A Stratis tanácsadójaként a pénzügyi szolgáltatási és a távközlési szektorban több komplex, üzletileg kritikus projektet vezetett sikeresen, melyek eredménye a teljes nagyvállalati működésre jelentős hatással bírt. A távközlési területen számos számlázási, CRM és ügyfélélmény-menedzsment projektekben dolgozott. Kiemelt szakterülete a banki IT stratégiakészítés, stratégiai projektek előkészítése és indítása, architektúra-tervezés, IT szervezet és folyamatok átalakítása, IT fejlesztési és üzemeltetési hatékonyságnövelés.

Az előadásról:

Az előadás során megismerhetik a legfontosabb stratégiai technológiai trendeket.

Ezek a következő 5 évben várhatóan a legnagyobb hatással lesznek az üzleti életre és a társadalomra.

A stratégiai technológiai trendek jelentős diszrupciót okozhatnak de ugyanilyen mértékű lehetőségeket kínálnak. A vállalati arhitektúra és a technológiai innováció vezetőinek ismerniük  kell ezeket a trendeket a lehetőségek azonosítása, a fenyegetések leküzdése és a versenyelőny megteremtése érdekében.

 

Gerald Lung , Director Sales, OPUS Business Solutions GmbH (Munich, Germany): Innovations with KLUSA in construction  - KLUSA innovációk az építőiparban

Az előadóról:

Gerald Lung has been working in IT for 26 years and held various sales and sales management positions in the central and eastern Europe region for various international leading vendors in Security and Storage like FTP Software, Citrix, Symantec, Acronis, Quest Software and Netwrix. Some years ago, his interest turned back into Security business again where he started building a new business in Security for Netwrix from scratch.

Az előadásról:

A KLUSA-t használó menedzserek számára a sikeres projektmenedzsment  a hatákony ellenőrzéssel kezdődik,  aminek alapja a korlatlánúl elérhető és könnyen értelmezhető informació. Egy professzionális nagyvállalati rendszer képes napi szinten támogatni a döntéshozatalban, akár iparági specifikus sajátosságok szintjén is, a hatékony menedzserek munkáját.

A bemutatóban, a bajorországi  OPUS Business Solutions GmbH  (www.opus-gmbh.com) és a székelyföldi Gnome Design Kft (www.gnd.ro ) sikeres partnerségének bemutatásán túl, a KLUSA projekt és portfólió management rendszer, BMW-nél történt bevezetéséhez kapcsolódó esettanulmányról lesz részletesen szó.  Beszélünk a projekt kihívásairól,  a rendszer előnyeiről,  a skálázhatóságról, illetve a termék jővőbeli fejlesztéseiről a BMW csoportnál.

 

Bihari Béla, Vezérigazgató, Gnome Design Kft. (Sepsiszentgyörgy, Románia): Innovations with KLUSA in construction  - KLUSA innovációk az építőiparban

Az előadóról:

Bihari Béla közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik komplex IT management rendszerek fejlesztésében és tervezésében. Az erdélyi Gnome Design cég vezetőjeként,  csapatával több mint 10 éve a németországi piacra nyújtanak minőségi szoftvertervezési ,fejesztési, tesztelési és terméktámogatási szolgáltatásokat. Fő  motivációja olyan nagyméretű termékbevezetési projektekben részt venni, ahol a szervezeti strukturákat és folyamatokat kell beazonosítani és leképezni, valamint ezen kihívásokra hatékony, időben vállalható és életképes informatikai megoldásokat kell találni.  Szakmai elismerései közt szerepel a háromszoros Microsoft Certified Professional titulus. Karrierje során, részt vett a KLUSA – projekt és portfolió rendszer sikeres kiszállításaiban az Intel, Infineon, Lantiq, Swisslife, Jenoptik és BMW klienseknél.

Az előadásról:

A KLUSA-t használó menedzserek számára a sikeres projektmenedzsment  a hatákony ellenőrzéssel kezdődik,  aminek alapja a korlatlánúl elérhető és könnyen értelmezhető informació. Egy professzionális nagyvállalati rendszer képes napi szinten támogatni a döntéshozatalban, akár iparági specifikus sajátosságok szintjén is, a hatékony menedzserek munkáját.

A bemutatóban, a bajorországi  OPUS Business Solutions GmbH  (www.opus-gmbh.com) és a székelyföldi Gnome Design Kft (www.gnd.ro ) sikeres partnerségének bemutatásán túl, a KLUSA projekt és portfólió management rendszer, BMW-nél történt bevezetéséhez kapcsolódó esettanulmányról lesz részletesen szó.  Beszélünk a projekt kihívásairól,  a rendszer előnyeiről,  a skálázhatóságról, illetve a termék jővőbeli fejlesztéseiről a BMW csoportnál.

 

Popovics László OTP Bank, igazgató: Speciális fejlesztési módszerek az IT-n belül

Az előadóról:

Popovics László több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az IT területen. Elsődleges fókusza az általa menedzselt területen kialakított Kutatás+Fejlesztés eredményeinek produktív felhasználásba csatornázása.

Olyan előremutató technológiák meghonosításán dolgozik, mint például a mesterséges intelligencia, vagy a Blockchain. Legutóbbi kihívása egy olyan szervezeti kultúra kialakítása volt, amely alkalmas nagy számú IT szakember felvételére, és megtartására.

A munkája eredményét a Magyarországi Vezető Informatikusok szövetsége, az Év Informatikai Vezetője Különdíjjal ismerte el.

Az előadásról:

Napjainkban egyre nagyobb kihívás a gyors és releváns leszállítás. Az előadás során abba kapunk betekintést, hogyan segíthetnek új fejlesztési irányok, technológiák, és egy merőben új szervezeti kultúra kialakítása, a fenntartható, stabil, és innovatív megoldások gyors és pontos leszállításához.

 

Szabó Tibor, Szenior Tanácsadó, IIoT/IoT/NB-IoT, Ügyfélkapcsolati és Mesterséges Intelligencia Megoldások Kompetencia Központ, T-SYSTEMS MAGYARORSZÁG ZRT

Az előadóról:

Szabó Tibor a kilencvenes évek elején szerezte menedzsment diplomáját a műszaki után, azóta is a tanácsadás-projektvezetés-üzletfejlesztés területeken dolgozik az informatikában kkv és multinacionális környezetben egyaránt, általában határterületeken. 1989-ben volt az első ipari méréstechnikai projektje, de intenzíven 2013 óta foglalkozik IIoT-val. A T-Systemsnél az ügyféligények alapján kialakítandó műszaki megoldás és architektúra kialakításáért felel az üzleti hatékonyságot is szem előtt tartva ugyanezen a területen.

Az előadásról:

Hogyan valósítottunk meg sikeres innovációs projekteket a T-Systems innovációs laborjával, a Kitchen Budapesttel együttműködve, valós ügyfélproblémákra reagálva, az Ipar 4.0 jegyében.

Valós idejű beltéri nyomon követés –  raklapok, kézikocsik és villástargoncák pozícióinak követése – a gyártási, raktározási tevékenység optimalizálása céljából.

EHS Okosóra megoldás megváltozott munkaképességű munkavállalók biztonságának növelése érdekében, tűzriadó vagy egyéb riasztási esemény alkalmával.

Hogyan vontunk be ügyféloldalon is elkötelezett stakeholdereket, és hogyan váltottunk át agilis működésre a projekt indulása után dinamikusan változó peremfeltételek hatására a siker érdekében.

 

Jenei János, Magyar Posta, IT megoldások igazgató - PAKK - Magyar Posta folyamatok digitalizációjának első nagy lépése          

Az előadóról:

Jenei János mérnöki és gazdasági tudással egyaránt rendelkezik. Az évek során széles körű tapasztalatokat szerzett menedzserként mind projekt, mind funkcionális szervezetekben. Sikereket ért el IT és a telekommunikációs területeken a beszállítói és ügyféloldalon egyaránt. PMP és „feketeöves” Six Sigma minősítésekkel rendelkező szakember.

Az előadásról: 

A Magyar Posta is alkalmazkodik a 21. század kihívásaihoz. Az előadásban bemutatásra kerül a Posta PAKK programja, ami a társaság levélfeladáshoz, -kezeléshez és -kézbesítéshez kapcsolódó eddigi legnagyobb fejlesztése. A PAKK modernizálja a klasszikus levélpostai szolgáltatásokat és olyan fejlesztéseket vezet be, amelyek növelik az ügyfélkomfortot.

Az elektronikus kézbesítési rendszeren keresztül a küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a Posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül követhetik az ajánlott és a tértivevényes levelek útját.

Az állami hátterű cég a következő két-három évben nagyszabású digitális átalakuláson esik át. A kihívás óriási, hiszen a 30 ezer dolgozót foglalkoztató cégnél 650 alkalmazás fut párhuzamosan, 2800 szolgáltatási ponton, postákon, logisztikai bázisokon, üzemekben, irodákban.

 

Jónás László Design Terminal: Nagyvállalatok és startupok együttműködése - trendek, kihívások

Az előadóról:

Jónás László társadalomtudós, politológus és közgazdász, diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetem és a University of Amsterdam oktatási programjain szerezte. Karrierjét vezető magyarországi bankok lakossági osztályán indította el, ahol egy időben több csapatot és osztályt felügyelt.  2016-tól a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője, ahol a nemzetközi terjeszkedésért felel. Az ügynökségnek mára 7 európai országban van innovációs aktivitása. 

Az előadásról:

A technológiai fejlődés gyorsaságával csak a folyamatos újításra képes vállalatok vehetik fel a versenyt. A startupokkal való együttműködés költséghatékony és gyors innovációhoz vezethet. Hogyan működhet azonban együtt két méretében és működésében teljesen különböző szervezet? Az előadás keretében sikeres startup - nagyvállalati együttműködéseket megvalósító Design Terminal mutatja be milyen nehézségek és buktatók merülnek fel az együttműködés során, és milyen tényezők vezethetnek a sikerhez.

 

Makszy Dóra, Project Manager, Supercharge: "...játszani is engedd!" - Hogyan ösztönözzük az innovatív megoldások kibontakozását egy projekt korlátai közt            

Az előadóról:

Makszy Dorka a brit University of Hertfordshire közép-európai központjában szerezte közgazdász diplomáját, majd pár év UI fejlesztői munka után a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte MBA tanulmányait projektmenedzsment szakirányon. Automotiv iparágban maradva vezetett önvezető autó- és V2X kommunikációs fejlesztésekkel foglalkozó projekteket es csapatokat. Ezt követően üzleti elemzőként tevékenykedett szoftverfejlesztéssel is foglalkozó multinacionális nagyvállalatnál. Jelenleg a Supercharge projektmenedzser csapatát erősíti.

Az előadásról: 

Ha lenne tökéletes projektmenedzsment módszertan, mindenki azt alkalmazná — azonban nincs, mert minden projekt, minden szervezet mást igényel, meg kell tehát találni azt, ami mindenkinek a legelőnyösebb. És ez a kulcs: sokfélék vagyunk, emberek vagyunk, és valamiféle érdekünk fűződik ahhoz, hogy elkészüljön a projekt adott büdzsén és időkorláton belül. De vajon hogyan érjük el, hogy a választott módszertan szisztematikus betart(at)ása ne ölje ki az emberséget a résztvevőkből? Hogy mindenki hasonlóan motivált legyen, a berögzült megszokások ne gátolják az esetleges innovációt, valamint, hogy a módszertan, és a humánus megközelítés erősítsék egymást? Ezekre keresek választ József Attila gondolatait sorvezetőül használva.”

 

Gacsal József, Business Development Manager, Forte Communications Kft: Száll egy AI a szélben

Az előadóról:

Gacsal József 25 éve dolgozik az informatikában, különböző multinacionális cégeknél (IBM, Microsoft, Intel, Fujitsu) töltött be kereskedelmi, marketing és vezetői pozíciókat. Néhány éve érdeklődése a kiber biztonság és az alkalmazott mesterséges intelligencia irányába fordult. Társadalmi szerepeket az IVSz és az NJSzT Elnökségében vállalt.

Az előadásról:

Napjaink egyik érdekes iránya az önálló repülő eszközök (drónok) és a mesterséges intelligencia házasítása. Az előadás ennek okait és néhány hazai gyakorlati fejlesztési irányt mutat be.

Részvételi díj:

A PMSZ/ PMI Magyar tagozat tagoknak díjtalan.

Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 25 000 Ft.

Parkolás:

A Kopaszi-gát őrzött, fizetős parkolójában is van lehetőség a parkolásra. A parkolási díj egyszeri, alkalomszerű összege: 1740 Ft + ÁFA/alkalom.

PDU pont:

A rendezvényen való részvételért 5 PDU pont jár.

További információ:

A rendezvénnyel kapcsolatban további tájékoztatást kérhet a rendezveny@pmsz.hu címen.

Az esemény kiemelt támogatója:

 

Médiapartner:

     

Szakmai támogatók:

    

  • 1117 Budapest Kopaszi-gát 2.1117 Budapest Kopaszi-gát 2.