PMSZ rendezvények
Egyéb rendezvények

RENDEZVÉNYEK

41. Körkapcsolás Konferencia

Szupererőnk: Az adaptivitás

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
Időpont: 2024. június 06. 12:30 - 18:30
Helyszín: Ericsson Székház ( Infopark - 1117 Budapest Magyar Tudósok körútja 11. )
Előadó: Papp László, Dr. Magura Ildikó, Tunkel Richárd, Kertész Noémi, Szluka Endre, Kling Fanni, Takács Márton, Gyökhegyi Ádám, Sárvári Marianna, Halász Erika, Kálmán Anna, Kappel Krisztián, Merkl Gabriella

Ma már egyáltalán nem egyértelmű, hogy éppen honnan dolgozunk, kivel és mivel kell együttműködnünk, és hogyan készülhetünk fel a küszöbön álló kihívások kezelésére.

Fedezd fel velünk az alkalmazkodás művészetét, és ismerd meg azokat az adaptív megközelítéseket, amelyekről projektmenedzserként tudnod kell!

A PMSZ 41. Körkapcsolás konferenciáján körüljárjuk, hogy milyen társadalmi és gazdasági trendek formálják a jövőt rövid és hosszú távon. Kitérünk arra, hogy hogyan reagálnak ezekre a folyamatokra a szervezetek, és hogyan adaptálódnak a változásokhoz a munkatársak. 

A projektmenedzsment felől közelítve az emberi tényezőre fókuszálunk.

Megvizsgáljuk a szervezeti kultúra formálását és hatásait, és megnézzük azt is, milyen készségekre van szüksége egy projektmenedzsernek a nem túl távoli jövőben. 

Számos konkrét projektpéldát hozunk különböző szektorokból, kultúraváltástól a transzformációig, a különböző generációk együttműködésétől az ügyfélélményig, melyek minden projektmenedzser számára hasznos tanulsággal szolgálhatnak.

Tarts velünk a 41. Körkapcsolás konferencián, és tanuld meg még jobban irányítani és használni a projektmenedzserek szupererejét, az adaptivitást!

Előadók:

Papp László

területi vezető, Gartner / i-Tango Kft.

Papp László programozó matematikus, 2011 óta az i-Tango Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, a Gartner magyarországi és bulgáriai képviseletének vezetője. Célja, hogy a Gartner – a nemzetközi vezető pozíciójának megfelelően – meghatározó, független véleményvezér szerepbe kerüljön a hazai infokommunikációs piacon, és aktív szereplője legyen a hazai technológiai és üzleti társadalomnak. Rendszeres keynote és podcast előadó, továbbá kifogyhatatlan ötletgazda az informatikai üzleti kultúra fejlesztése témakörben.

Előadásának címe: A jövő projektmenedzserének archeotípusa

Dr. Magura Ildikó

ügyvezető partner, senior tanácsadó, coach, Flow Consulting Kft.

1990 óta foglalkozom képzéssel, tréningek, workshopok tartásával. 1996-tól fő profilom a szervezetfejlesztési tanácsadás lett és azóta is elsősorban komplex fejlesztési folyamatok vezető tanácsadója vagyok. 2006-tól fő területem a szervezeti kultúra fejlesztése, melynek keretében a diagnózistól kezdve a fejlesztés különböző folyamataiban veszek részt, vezetem, menedzselem ezeket.

Előadásának címe: Kihívások és megoldások - A szervezeti kultúra hatékony építése

A szervezeti kultúra fejlesztése, változtatása, formálása nehéz, ám rendkívül izgalmas folyamat. A legjobb együttműködés, ha ebben egy belsős HR szakember és egy külsős tanácsadó vesz részt, kart karba öltve, egymást segítve, támogatva, motiválva. Ebből valódi kapcsolat, bizalom és fantasztikus eredmények születnek. Az előadásban ennek a folyamatnak a szépségeit és buktatóit, na meg a konkrét lépéseit, eredményeit lehet megtudni.

Tunkel Richárd

IT Fejlesztési vezető, Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.

Informatikai szervezeti és projekt vezető. Korábbi cégével a Magyar Mesterséges Intelligencia Koalíció alapító tagja, aki 2002 ót a foglalkozik üzleti intelligenciával és 2012 óta a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásával. Megrendelő oldali vezetési, tervezési, szervezfejlesztési és kivitelezési tapasztalatok, illetve a megoldásszállító oldali műszaki termékfejlesztési és program/projekt menedzsment gyakorlat egyedi kombinációja.

Előadásának címe: Mr. Fantastic

Mr. Fantastic, más néven Reed Richards, a Fantasztikus Négyes vezetője. Mr. Fantastic képessége az, hogy testét bármilyen formába és alakba tudja nyújtani vagy alakítani. Ez a képesség lehetővé teszi számára, hogy alkalmazkodjon számos különböző helyzethez és kihíváshoz, illetve különféle módon használja ki a rugalmasságát a harcban és a bonyolult helyzetekben.  A Fantasztikus Négyesben betöltött szerepe mellett Richards tudományos zseni a gépészet, a kémia, a fizika és még megannyi tudomány területén, illetve a Baxter Building technológiai infrastruktúrájának fejlesztéséért is felelős. Ezek az ismeretek és tapasztalatok értékesnek bizonyul(hat)nak a digitális kultúra szervezeti szinten történő bevezetése során.

Kertész Noémi

Programmenedzser, SAFe 6 Agilist, Head of Project Management, Yettel Hungary

Gazdasági mérnökként végeztem, 2010-től kezdtem projekt menedzsmenttel majd később program menedzsmenttel foglalkozni. Lehetőségem volt nemzetközi, több országot érintő vállalati üzleti transzformációs programban Change management területen projektvezetőként dolgozni, majd 3 országra kiterjedő Operating Model Development projektet vezetni. 2022-ben életem egyik legnagyobb élménye volt a Telenor – Yettel rebranding program vezetése.  Több mint két éve vezetem a Yettel Magyarország Projekt Menedzsment területét. A következő nagy kihívás a vállalati ESG terület mélyebb értése és megismerése, illetve az üzleti fenntarthatósággal kapcsolatos működés támogatása.

Előadásának címe: Projektmenedzsment – Rázva, nem keverve

Korábban biztonságot adott és sikert hozott a különböző projekt menedzsment módszertanok alkalmazása, ez volt a magányos farkas típusú projektmenedzserek fénykora, amikor egy projekt sikerét vagy bukását egy projekt menedzserhez lehetett kötni. Tagadhatatlan, hogy a korábbi eszközök és technikák már nem elegendőek, még nagyobb önismeretet és szélesebb módszertani eszköztárat szükséges alkalmazni annak érdekében, hogy a folyamatos változásokra a projektek megfelelő választ adjanak. De még ez sem elegendő, mi a túlélést a farkas hordákhoz hasonló működésben, vagyis a projekt menedzserek rendkívül szervezett szociális csoportjának együttműködésében látjuk.

Szluka Endre

projektmenedzser, HungaroControl Zrt.

Endre légitársaságok kereskedelmi területén dolgozott üzleti tervezési, -optimalizási feldadatokon itthon és Finnországban. 2019 óta pedig a HungaroControl Zrt. projektmenedzsere, ahol leginkább műszaki és rendszerfejlesztési projekteket vezet. Ezek közé tartozik a mirTWR - távoli torony megvalósítási program. Illetve felderítési rendszerek modernizálása, rádióállomás telepítése, légtérszerkezet átstruktúrálása.

Előadásának címe: Tegyük az embert a változás részévé- Változásmenedzsment egy biztonságkritikus terület kiemelt programjában

A mirTWR program során a toronyirányítást átvezetjük digitális környezetbe, ahol már nem a toronyban dolgoznának az irányítók, hanem egy nagy videófal előtt ülve, a HungaroControl székházában. Sőt, még a jelenleg előttük lévő „monitorerdőt” is csökkentenénk, integrált rendszert megvalósítva. Nem is csoda, hogy ez a komplex változás lényeges hatással van a felhasználókra (nem csak a tornyos irányítókra, de a műszaki területre, más irányítószolgálatra is…). A változásmenedzsment elengedhetetlen! De hogyan is állt hozzá a projektcsapat? Milyen lépéseket tett, kiket és mikor vont be, mik az eddigi tapasztalatok?  

Kling Fanni

humán faktor-és adatelemző, HungaroControl Zrt.

Kognitív tudományi kutatóként végeztem az egyetemen, a HungaroControlnál pedig több, mint 8 éve vagyok humán faktor-és adatelemző. Legyen az projekt vagy csak szimplán egy változással járó kezdeményezés, kollégáimmal mindig azt kutatjuk, hogy a változás hogyan hat majd a felhasználókra. Jelenleg számos kiemelt projekten dolgozom, melyekben más és más a szerepem- néha klasszikus humán faktor elemzést végzek, rendszerfejlesztések során inkább UX Research-hez kapcsolódó feladatokat látok el, validációs szakértőként pedig különböző tesztek megtervezéséért, lebonyolításáért, elemzéséért is felelek. A mirTWR program azért is különleges, mert jelentős változást hoz be a felhasználók életébe, és nagy, interdiszciplináris csapattal dolgozunk a megvalósításán.

Előadásának címe: Tegyük az embert a változás részévé- Változásmenedzsment egy biztonságkritikus terület kiemelt programjában

A mirTWR program során a toronyirányítást átvezetjük digitális környezetbe, ahol már nem a toronyban dolgoznának az irányítók, hanem egy nagy videófal előtt ülve, a HungaroControl székházában. Sőt, még a jelenleg előttük lévő „monitorerdőt” is csökkentenénk, integrált rendszert megvalósítva. Nem is csoda, hogy ez a komplex változás lényeges hatással van a felhasználókra (nem csak a tornyos irányítókra, de a műszaki területre, más irányítószolgálatra is…). A változásmenedzsment elengedhetetlen! De hogyan is állt hozzá a projektcsapat? Milyen lépéseket tett, kiket és mikor vont be, mik az eddigi tapasztalatok?  

Takács Márton

MOL Nyrt. - MOL Move Senior Product Owner

Gyökhegyi Ádám

MOL Nyrt. - Group Head of Omnichannel

Sárvári Marianna

elnökhelyettes, Magyar Projektmenedzsment Szövetség, IPMA Global Individual Award 2022 - Gold medal

Több évtizednyi szakmai múltam során kiterjedt tapasztalatot szereztem a pénzügyi szektorban, valamint a kiszervezett szolgáltatások és az informatikai menedzsment területein. A legnagyobb szakmai sikereimet a projektmenedzsment területén értem el. A Raiffeisen Bankban 5 évig irányítottam az IT Alkalmazásfejlesztési területet, ahol többek között az IT projektek megvalósítását felügyeltem. A T-Systems GmbH-nál a Nemzetközi Service Desk Üzletágat irányítottam 4 kontinens 9 országában, ahol számos kiszervezési és hatékonyságjavító projekt megvalósítását hajtottuk végre. Az elmúlt években már saját magam vezetek jelentősebb programokat és projekteket. Jelenleg a Deloitte Közép-Európai IT Divíziójában a régió legjelentősebb informatikai programját vezetem, amely keretében 19 országban, a valamennyi Deloitte munkatárs által használandó PSA (Professional Services Automation) megoldást vezetjük be.
Munkámért 2021-ben Magyarországon az „Év Projektmenedzsere” díjjal tüntettek ki, majd ezt követően 2022-ben az International Project Management Association (IPMA) nekem ítélte a „Project Manager of the Year 2022 – Gold Winner” díjat.
Közgazdász vagyok, PMP (Project Management Professional) és IPMA B Senior Project Manager tanúsítványokkal rendelkezem, MBA végzettségemet a Manchester University-n szereztem meg.

Halász Erika

igazgató, KPMG Tanácsadó Kft.

Erika 2018 óta dolgozik a KPMG-nél, a Stratégia és Működésfejlesztési tanácsadási terület vezetője. A Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdászként végzett, emellett megszerezte a CEMS program mester diplomáját, és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Service Design szakértői képzését is elvégezte. Kiemelt szakterülete az emberközpontú design és ennek implementációja a vállalati stratégiai és működési kérdéseiben egyaránt, munkája során szívesen használ olyan innovatív megoldásokat, mint a játékosítás.

A workshop címe:  Gamification a projektmenedzsmentben – Játékosított workshop

Mi is az a gamification? Valójában mire lehet használni a játékosítást a projektmenedzsmentben? Nekem való a játékosítás, elég kreatív vagyok ehhez? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre válaszolunk a workshop során, ahol saját tapasztalatokra építünk, azaz facilitátorok segítségével egy gyakorlaton keresztül vesszük végig a játékosítás szerepét és hasznát a projektmenedzsmentben.

Kálmán Anna

szenior menedzser, KPMG Tanácsadó Kft.

Anna 2016-bancsatlakozott a KPMG-hez. A Stratégiai és Működésfejlesztés csapat tagjaként elsősorban az energetikai és pénzügyi szektorban tevékenykedő nagyvállalatok szervezeti és működési fejlesztési szolgáltatásaival foglalkozik. KPMG-s karrierje előtt Anna több mint 6 évet dolgozott projekt- és folyamatmenedzsment területen különböző szektorokban, például infrastruktúra és kormányzat területén.

Kappel Krisztián

szenior menedzser, KPMG Tanácsadó Kft.

Krisztián 2013-ban csatlakozott a KPMG Technológia és Projekt menedzsment tanácsadási csapatához. Az elmúlt több mint 10 év alatt projekt minőségbiztosítással, informatikai és digitális stratégia tervezéssel, különböző cégek informatikai területének átvilágításával foglalkozott, valamint jelentős komplexitású projektek és programok vezetésére specializálódott, ahol széles körű technológiai és menedzsment ismeretekre van szükség.

Merkl Gabriella

menedzser, KPMG Tanácsadó Kft.

Gabriella 2011-ben csatlakozott a KPMG-hez, jelenleg menedzserként dolgozik a Technológiai és Projekttanácsadás csapatban. Sokéves tapasztalattal rendelkezik projektmenedzsment, PMO működtetés, üzleti folyamatok elemzése és fejlesztése terén. Hibrid projektműködésben különböző ügyfélmunkákon szerzett tapasztalatokat, a PMSZ Agilis Tagozatának egyik szakmai vezetője.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSZ tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 40.000 Ft.
Együttműködő partnereink tagjainak kedvezményt biztosítunk.

PDU pont:

A rendezvényért 4 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

További információk:

A rendezvény támogatói

 

        

 

 

Médiatámogató:

 

 

Szakmai együttműködő partnerek: 

                 

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
  • Infopark - 1117 Budapest Magyar Tudósok körútja 11.Infopark - 1117 Budapest Magyar Tudósok körútja 11.