44. Projektmenedzsment Műhely

Helyszín: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforparkbeli tanácsterme ( 1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2. I. ép. B. szárny I.em 110. )
Téma: Az agilitás EQ-ja avagy az érzelem központú projektmenedzsment
Előadó:
Időpont: 2020. február 13. 16:00 - 18:00

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat a 44. Projektmenedzsment Műhelybe.

Dátum: 2020. február 13-án (csütörtökön) 16 – 18 óra között.

Helyszín: A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny,  I.em 110-es tanácsterme.

A 44. Műhely témája  „Az agilitás EQ-ja avagy az érzelem központú projektmenedzsment”. A Műhely a komplex, bonyolult feladatok  megoldásának hatékonyságához és sikerességéhez szükséges agilitás eléréséhez segítséget jelentő NLP (Neuro Lingvisztikus Programmozás) módszer lehetőségeit, megoldási módjait kívánja  áttekinteni. Az NLP felfogás szerint az érzelmekért, cselekedetekért felelős emberek képesek a változásra, az önmotiváció- és önszerveződő képesség fejlesztésére, ami gyorsabb reagálási képességgel hatékonyabb működéshez vezethet. Műhely célja az NLP megértése és gyakorlati tapasztalatokkal támogatva olyan vezetési megoldások megismerése, amik fejlesztik az agilis működésű szervezeti működés megvalósulását. A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Mészáros Edinát kérték fel. A bevezető előadás ITT olvasható :

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések :

  1. Hogyan lehet az NLP technikákat rutinszerűen működtetni vezetőként? Hogyan érhető el vele az agilitás, melyek ennek a személyes, csoportos, szervezeti szinten jelentkező akadályai?
  2. Milyen további gátja lehet ennek a rutinszerű működésnek? Szedjük össze együtt, és azt is, hogy ezeket hogyan lehet a tanultak - vagy bármilyen más módszer -  segítségével kiküszöbölni?
  3. Ki mit gondol / érez / lát / hall azzal kapcsolatban, hogy ezeket az NLP eszközöket már alkalmazta tudatos / vagy tudattalan szinten a gyakorlatban?
  4. Milyen vezetői helyzetre mely NLP technika illik legjobban? Készítsünk egy rövid gyűjtést. Kutassuk a vezetői problémákhoz illő módszertanokat, és készítsünk ebből egy mini vezetői alkalmazási eszköztárat!
  5. A projekt menedzsment különböző szakaszait mely technika segítheti a legjobban? Van-e olyan NLP technika, ami több helyen is használható, és van-e olyan, ami egyiknél sem?

Mészáros Edina által összeállított, előkészítő blog ITT olvasható.

Részvételi díj
A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a gpronay@gmail.com címen), ingyenesen részt vehet.

PDU pont
A Műhely munkájában való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).

  • 1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2. I. ép. B. szárny I.em 110.1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2. I. ép. B. szárny I.em 110.