Rendezvények

50. PM Műhely

A projektmenedzsment kompetencia fejlesztése és mérése

Időpont: 2021. szeptember 16. 16:00 - 18:00
Helyszín: BME I.ép. B.110 terem ( 1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2. )

A gyorsan változó vállalati, iparági környezetben a projektek egyre fontosabbakká válnak, miközben változnak maguk a projektek is. A folyamatosan fejlődő projektmenedzsment szakma egyik alapkérdése, hogy milyen kompetenciákra van szüksége a projektvezetőnek napjainkban, hogy sikeres legyen, valamint hogy ezek a kompetenciák miként fejleszthetők és hogyan mérhetők. A Műhely célja ezen kérdések megvitatása nemzetközi szakirodalmi kitekintés mellett, hogy ezzel is segítse a különböző szakmai szinteken tevékenykedő program- és projektvezetők fejlődését. A témát a Műhely résztvevői  választották ki, és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására dr. Pálvölgyi Lajost, a PROJECON Kft. ügyvezetőjét, az ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoport tagját, PMP senior projektmenedzsert kérték fel. 

A Műhely bevezető blog ITT olvasható.

Megbeszélésre kerülő kérdések:

  • Milyen kompetenciákkal rendelkezzen egy projektmenedzser, hogy sikeres legyen?
  • Ezek mennyiben különböznek más menedzserek kompetenciáitól?
  • Miként javítható a projektmenedzserek kompetenciafejlesztése?
  • Ismertek-e bevált innovatív gyakorlatok?
  • Miként mérhető a projektmenedzserek kompetenciája?
  • Vannak-e vállalati példák, vállalati ösztönző és minősítő rendszerek?
  • Szüksége van-e mindenkinek valamilyen szintű projektkompetenciára, és ha igen, mire terjedjen ki, és hol, miként fejleszthető? 

A Műhely hosszú idő után ismét személyes részvételű, de nyilvános YouTube közvetítés segítségével lehetőség lesz online követésére is:

50. PM Műhely -  online
 

Részvételi díj:

A jelenléti részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges, de ajánlott.  

Regisztrációs lehetőségek:

PDU pont:

A résztvevők 2 PDU pontot regisztrálhatnak. (A Műhely kezdetekor a Youtube követő érdeklődőknek lehetőségük lesz egy megadott címre belépve részvételüket regisztrálni 2 PDU pont igazolása céljából, illetve a vitához kapcsolódóan kérdéseket, észrevételeket tenni.)

  • 1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2.1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2.