Rendezvények

PMSZ Hello Világ! Klub - 2021. április

Mit ad nekünk a pékség? Karrierváltók történetei

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
Időpont: 2021. április 28. 09:00 - 10:30
Helyszín: Online ( )
Előadó: Török András, Major Zsófi, Buzás-Kovács Anita

Megváltozott világunk sokunknál rámutatott arra, hogy mi is a fontos számunkra. Valóban 10-12 órát akarunk dolgozni a következő 20-30 évben is??? Egyre többen teszik fel a kérdést manapság. Vannak, akik nemcsak kérdeznek, hanem lépnek, tesznek is egy másik életért, egy másmilyen karrierért. Ők már megtalálták az igazi útjukat és az önmegvalósítás felé tartanak vagy épp annak a tetején ücsörögnek.

Karrierváltásról beszélgetünk valaha volt vezetőkkel, kollegákkal, akik a multit és vezetői szakmát feladva ma pékséget üzemeltetnek.

Mi kellett ahhoz, hogy kellően bátrak legyenek a kezdő lépéseket megtenni? Mit használnak ma az előző életükből? És hogy érzik most magukat?

A karrierváltás pszichológiai oldalát is megvilágítjuk szakértői segítséggel. Lehet, hogy a Te pillanatod is hamarosan eljön! Jobb, ha felkészülsz!

  1. Major Zsófia és Török András / Andriska Pékbisztró tulajdonosai – Mit adott nekünk a pékség? Karrierváltók története.
  2. Buzás-Kovács Anita – munkahelyi mentálhigiénés szakember – Eljön a te időd is, ha karrierváltásról van szó. A kérdés, hogy mit kezdesz majd vele…
Előadók:

Török András

tulajdonos, Andriska Pékbisztró

Családi hagyományokat követve jogászként végzett, majd hosszú éveken át nagyvállalati finanszírozással foglalkozott bankoknál. Mindeközben csillapíthatatlan étvágya és az ételek iránti rajongása révén egyre több időt töltött a konyhában. 8 évvel ezelőtt aztán úgy döntött, életét a szenvedélyének szenteli, hogy ételt kínáljon, élményt és jó emlékeket teremtsen másoknak. Elvégezte az OKJ szakácsképzést, és olyan nívós éttermekben tanult, mint a NOBU, vagy a Csalogány 26. Közben rövidebb időkre visszaült az irodai székbe, amikor lehetőséget kapott a vendéglátóipari szakképesítések rendszerének megújítására, és a magyar gasztronómia és bormarketing fejlesztésére. Gondolatai azonban továbbra is főleg a vendéglátás körül forogtak, egyre jobban érdekelte, milyen izgalmas módon lehetne összekapcsolni a sütést és a főzést. Így született meg a pékbisztró ötlete. 2018-ban elvégezte az OKJ pék képzést. Szakmai gyakorlatát Szabadfi Szabinál töltötte a Panificio Il Basilicóban, később más kézműves pékségekben is dolgozott, majd Tukacs Roland világbajnok pék mellett lesett bele a szakmába. 2020 augusztusában, feleségével, Zsófival együtt megnyitották az Andriska Pékbisztrót Kővágóörsön. Egy két éves kisfiú édesapja, aki egyben legnagyobb kenyér-és kiflikritikusa is.

Major Zsófi

tulajdonos, Andriska Pékbisztró

Kommunikációs szakember, filantróp vállalkozó, pékné.  Nemzetközi kommunikáció és szakdiplomácia szakirányon szerzett diplomát. 2006-tól öt éven át London pénzügyi központjában dolgozott vállalati kommunikációs területen, ezt követően pedig Barcelonában folytatta nemzetközi kommunikációs karrierjét egy európai fenntartható energia startup inkubátornál. 2014-ben egy barátnőjével megalapították a Skool nevű non-profit kezdeményezést, mely lányoknak és hátrányos helyzetű fiataloknak nyújt ingyenes technológiai képzést. Zsófi azóta is elkötelezett a nemek közötti egyensúly témájában, számtalan kerekasztal beszélgetésen és konferencián is előadott a lányok technológiai területen való oktatásának és inspirációjának fontosságáról. 2020-ban férjével, Andrissal együtt megnyitották az Andriska Pékbisztrót Kővágóörsön. Zsófi felel a pékség kommunikációjáért, viszi az operatív ügyeket, emellett enteriőrtervező vénájának lenyomatai is megtalálhatók a pékbisztró tereiben. Egy két éves kisfiú, Barnabás édesanyja.

Buzás-Kovács Anita

karriercoach

Karriercoach, exHR-es, gyakorló munkahelyi mentálhigiénés szakember. 

HR szakon szerzett diplomát Gödöllőn majd Pécsett. 2003-tól különböző multi cégeknél, bank szektorban dolgozott HR-es pozíciókban, hivatásának élve. 2012-ben találkozott először a coachinggal és azóta is folyamatosan fejleszti magát benne. 2013-tól elköszönt a nagyvállalati léttől és saját vállalkozásba kezdett, eleinte a karrierváltókat, vállalkozóvá válást támogatta, majd 2019-ban Balatonra költözött családjával és 13 női vállalkozó társával megalapították a BENT Egyesületet, környékbeli vállalkozók szakmai támogatására. Munkahelyi mentálhigiénés szakemberként idén végez a BGE-n, mert fontosnak tartja a váltások és életünkhöz szorosan kapcsolódó változásokkal járó problémák megoldásának mentális támogatását, illetve ezen problémák megelőzésére is nagy hangsúlyt fordít. Egy hároméves kislány édesanyja. 

Részvételi díj:

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információk:

A csatlakozás linkjét a rendezvény napján elküldjük a jelentkezésnél megadott e-mail címre.

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.