PMSZ rendezvények
Egyéb rendezvények

RENDEZVÉNYEK

PMSZ Közszolgálati Tagozat és Agilis Tagozat közös rendezvénye - 2023. november

Agilis elemek a közszolgálati projektekben?!

Időpont: 2023. november 28. 17:00 - 19:00
Helyszín: KPMG székház ( 1134 Budapest Váci út 31. )
Előadó: Koplányi Emil, dr. Kántor Ákos LL.M., Dvorzsák Alexander

A hazai és az Európai Uniós forrásokhoz kapcsolódó különböző pályázati projektek, konstrukciók projektmenedzsmentjét nagyon egyedi, sajátos körülmények, tervezési és megvalósítási sajátosságok jellemzik.

Ez még inkább igaz, ha ezek a pályázati fejlesztések, tevékenységek államigazgatási, közszolgálati környezetben valósulnak meg.

Mi történik akkor, ha egy agilis transzformáció valamely szakaszában lévő piaci szereplő és egy funkcionális szervezeti felépítésű, akár hivatali struktúrában működő projektgazda „találkozik” egy közbeszerzési eljárás során?

Igaz-e, hogy egy állami szervezetben nem lehet adaptív megközelítésben projektet tervezni, megvalósítani? Vagy vannak olyan agilis eszközök, módszerek, technikák melyek már „beszűrődtek” és jelenleg is a napi rutin részét képzik egyes projektcsapatok gyakorlatában?

Ezekről a kérdésekről lesz szó a workshop keretében, esettanulmányok példák közös megvitatása és feldolgozása mellett.

Program:

  • Közszolgálati projektek agilisan – Lehetetlen? (Koplányi Emil DKF)
  • Konkrét példák bemutatása arra vonatkozóan, hogyan lehet agilis gondolkodást erősíteni közszolgálati működésnél. Esettanulmányok feldolgozása csoportokban. ( dr Kántor Ákos, Dvorzsák Alex) 
Előadók:

Koplányi Emil

informatikus mérnök, projektmenedzsment szakértő, PMP

2005 óta foglalkozik hazai és uniós pályázatokkal. Szakértőként, kiemelt projektek szakmai vezetőjeként, módszertani szakértőként vesz részt projektek tervezésében, megvalósításában, értékelésében; jellemzően tartalomfejlesztési, digitalizációs, IT infrastruktúra fejlesztési, köznevelési és közszolgálati területen.
Jelenleg az adaptív, hibrid projektmegközelítés, különböző agilis módszerek, technikák, eszközök alkalmazási lehetősége foglalkoztatja a pályázati projektek esetében.

dr. Kántor Ákos LL.M.

vezérigazgatói tanácsadó, OFFI Zrt.

Pedagógus, informatikus, kodifikációs szakjogász. Tanári diplomája megszerzését követően kilenc évig pedagógusként, majd kilenc évig jogászként dolgozott, ezután kezdett projektkoordinációval foglalkozni. Jogászként foglalkozott többek között stratégiakészítéssel és monitoringgal, illetve több országos projektben is részt vett. Jelenleg az OFFI Zrt. vezérigazgatójának projektkoordinációs tanácsadója, fő feladata a cégstratégiában meghatározott stratégiai projektportfolió koordinációja az első számú vezető stratégiai támogatójaként. Felelősségi körébe tartozik továbbá a projektszabályozás kialakítása, naprakészen tartása, módosítási javaslatokkal történő fejlesztése, a projektmenedzsment-képzések irányának, tartalmának, struktúrájának meghatározása, valamint javaslattétel a projektek résztvevőinek elismerésére.

Dvorzsák Alexander

Partner, vezető tanácsadó, ProMan Consulting Kft.

Alexander 14 éves agilis működési tapasztalattal rendelkezik, a ProMan Consulting Kft. vezető tanácsadója, trénere. Karrierje során több szervezet agilis átalakulását támogatta, melyek alatt több, mint 40 csapatnak segített elsajátítani az agilis működést. Villamosmérnöki végzettséggel szoftverfejlesztőként helyezkedett el, majd Scrum Master, Agilis Coach, Product Owner szerepekben is tevékenykedett. Agilis képzésein több, mint 1000 résztvevő fordult már meg eddig.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSZ tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 5000 Ft.

PDU pont:

A rendezvényért 2 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

  • 1134 Budapest Váci út 31.1134 Budapest Váci út 31.