Rendezvények

PMSZ Közszolgálati Tagozata – 2021. május

OFFI Akadémia VII. Projektkonferencia

Időpont: 2021. május 12. 10:00 - 11:45
Helyszín: Online ( )
Előadó: Dr. Németh Gabriella Ph.D, Cserna József, Dr. Révész György, Szlávik Péter

A februárban megalakult Közszolgálati Tagozat vezetője, Dr. Németh Gabriella arra invitálja a Tagozat tagjait, hogy vegyenek részt az OFFI Akadémia VII. Projektkonferenciáján. A konferencia az OFFI projektmenedzsment edukációs rendszerének része, az itt elhangzó plenáris előadások reflektálnak a projektmunka során felmerült problémákra, ezután a projektvezetők osztják meg konkrét tapasztalataikat és jó megoldásaikat.

Az OFFI VII. Projektkonferencia edukációs témái között szerepel annak bemutatása, hogy hogyan lehet a projektszemléletet meghonosítani egy nagymúltú állami cégnél, mekkora lépésekkel kell és lehet haladni, figyelemmel a szervezet érzékenységére és változó képességére. Reflexiót kapunk a szervezet változását támogató személyektől arra nézve, hogy hogyan látják a szervezet 5 évvel ezelőtti és mostani kompetenciái közötti érdemi különbségeket. Bemutatásra kerül a projektszemlélet lehetséges helye és realitása a hazai hatósági eljárásokban.

Előadók:

Dr. Németh Gabriella Ph.D

vezérigazgató, OFFI Zrt, Tagozatvezető, PMSZ Közszolgálati Tagozat

Jogász vagyok, 20 év ügyvédi hivatás után, immáron több mint 5 éve vagyok az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó állami fordítószolgálat, az OFFI Zrt. vezérigazgatója (2015- ). E közszolgálat mellett tanítok is, mert hiszek a tudásátadásban. Külkereskedelmi- és Európa jogi szakjogászként (1996, 2005) a Budapesti Metropolitan Egyetem docenseként digitális médiajogot, reklámjogot, adatkezelést oktatok, és óraadóként tanítok több hazai egyetem jogász- és mediátor képzésében, és az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiáján. Jogtudományi kutatási területem a technológia és a jog kapcsolata, különösen az elektronikus szerződéskötés. Jogtudományi PhD értekezésemet „Általános szerződési feltételek az online térben” címmel védtem meg (2020). A Magyar Projektmenedzsment Szövetség tagja vagyok.

Cserna József

Elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség

1985-ben az ELTE programtervező matematikus szakán végeztem. Az azóta eltelt időben több hazai és külföldi cégnél töltöttem be vezető pozíciót. Több, mint 30 éve foglalkozom projektmenedzsmenttel. Fő szakmai területeim: vezetői tanácsadás, projektkultúra-fejlesztés, és szervezetfejlesztés. 2002 óta vagyok tagja a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökségének, és 2005 óta pedig a szervezet elnöke.

Dr. Révész György

ügyvezető, e-volreve Kft.

Eredeti végzettségét tekintve villamosmérnök, egyetemi doktorátusát „valószínűségelmélet” diszciplínából szerezte. Elsődleges szakterülete az energiaipar és környezetvédelem volt, ahol tudományos kutatóként tevékenykedett Magyarországon majd projektvezetőként Ausztriában. Ezt követően a grazi egyetem spin-off cégénél tanulmányozta a kontrolling, ezen belül is az értékesítés- és projekt-kontrolling szakterületet. Hazatérése után nemzetközi cégeknél volt kisebb-nagyobb beosztásban. 1999. óta egy magyar pénzügyi-informatikai mikróvállalkozás fő tulajdonosa és vezetője, ahol a tanácsadás és az oktatás irányában tevékenykedett. Eközben rövidebb-hosszabb ideig volt e-közigazgatási szakértő, illetve vezető tisztségviselő állami szerveknél, állami tulajdonú gazdasági tarsaságoknál. Rendszeresen publikál, szakirányú könyvei: „Kisvállalkozások nagy gondjai”, 2010., „A projektek előkészítésének és felügyeletének képeskönyve”, 2017.

Szlávik Péter

4You coaching kft. alapító, stratégiai, szervezet- és üzletfejlesztési tanácsadó, konzulens okleveles minősített coach, mentor közgazdász

12 évig dolgozott vezetőként a biztosítási szakterületen, majd karriert váltott és a felnőttképzési pályát választva segítette több nemzetközi és magyar vállalkozás illetve állami szervezet, vezetőinek és munkatársainak képzettségi és fejlesztési törekvéseit. Majd egy magyar tulajdonú tanácsadó vállalkozás szervezetfejlesztési üzletágát alakította ki és vezette 7 évig. Saját tanácsadó vállalkozásával a magyar KKV-k és állami szervezetek számára nyújt szolgáltatásokat. Kiemelt témák, a stratégiaalkotás, változásmenedzsment, Tudásmenedzsment rendszerek kialakítása, Generáció integráció, digitális e-learning tartalomfejlesztések, vezetői kompetenciafejlesztések, üzleti hatékonyság növelése, szervezeti működésfejlesztés A Coachok háza egyesület tagja.

Részvételi díj:

A rendezvényen való részvétel ingyenes, a PMSz Közszolgálati tagozat tagjainak nyilvános.

Amennyiben még nem tagja a tagozatnak, de szeretne csatlakozni, keresse Korény Barbarát a koreny.barbara@pmsz.hu e-mai címen.

További információk:

A csatlakozás linkjét a rendezvény napján elküldjük a jelentkezésnél megadott e-mail címre.