PMSZ rendezvények
Egyéb rendezvények

RENDEZVÉNYEK

PMSZ Pénzintézeti Tagozat - 2024. június

Neobankok helyzete és szerepe a magyar piacon

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
Időpont: 2024. június 20. 16:00 - 19:00
Helyszín: Hungarian Innovation Hub (HIH) ( 1117 Budapest Infopark sétány 1. I épület )
Előadó: Töreky Bence, Bodnár Viktor, Gémes Tamás, Boros Áron, Ács Zoltán

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Magyar Fintech Szövetség közös eseménye

A neobankok a pénzügyi szektor egy új generációját képviselik, amelyek elsősorban digitális és mobilbanki szolgáltatásokat nyújtanak. Az elmúlt évtizedben rohamosan nőtt a neobankok száma, az EY felmérése szerint világszinten már az emberek 27 százaléka használja a neobankok szolgáltatásait. A Revolut tavaly májusban jelentette be, hogy elérte a 30 millió ügyfelet, amelyből több mint 1 millióan Magyarországon élnek. .

De hogyan tovább? -  A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Magyar Fintech Szövetség közös szervezésű eseményének fő célja, hogy átfogó képet nyújtson arról, hogyan alakul és fejlődik a neobankok szerepe és piaca Magyarországon és milyen hatással van ez a tradicionális pénzügyi szereplőkre?

Az esemény során először egy szakmai előadás segítségével, majd a meghívott szakértők részvételével egy kerekasztal-beszélgetés keretei között keressük a választ a felmerülő kérdésekre.

Szakmai keynote előadás: Töreky Bence - Product Manager, Wise (ex TransferWise)

Kerekasztal-beszélgetés résztvevők:

  • Viktor Bodnar - CEO, Benker 
  • Gémes Tamás, FintechX Technologies Zrt és Aggreg8 Kft, CTO & Co-founder
  • Boros Áron - CEO, Stradamus Consulting; elnökhelyettes, Magyar Projektmenedzsment Szövetség

Moderátor: Ács Zoltán - Elnök, Magyar Fintech Szövetség

 

Előadók:

Töreky Bence

Principal Product Manager, Wise

2020-ban a Wise - akkoriban TransferWise - csapatához csatlakozva először a magyar azonnali fizetési rendszerhez történő csatlakozással foglalkozott, majd a közép-kelet európai,  idővel a teljes EU-s régióban való terjeszkedésért és termékfejlesztésért felelt elsősorban pénzforgalmi területen. 
2023 óta a pénzügyi csalások megelőzésével, és újabban KYC - Know Your Customer - problémákkal foglalkozik globális szerepkörben a Wisenál.

Bodnár Viktor

CEO, Natrix és Benker

A Benker and Natrix társalapítója és vezérigazgatója. Több mint 20 évet töltött komplex projektek felépítésével és kivitelezésével különböző ágazatokban. 2017 óta aktív szereplője a szabályozott kripto-, blokklánc- és pénzügyi ökoszisztémának.

Gémes Tamás

CTO & Co-founder, FintechX Technologies Zrt. és Aggreg8 Kft.

Gémes Tamás a FintechX Technologies és az Aggreg8 Kft CTO-ja és társalapítója. A FintechX Technologies és az Aggreg8 az Open Banking infrastruktúra magyarországi úttörői.
A nyílt bankolás teljes értékláncában nyújtanak megoldásokat, kezdve a számos magyarországi banknak törvényi megfelelést és partner ökoszisztéma képességet biztosító nyílt API-któl, a bankfüggetlen online hitelbírálatot lehetővé tevő megoldásokon át, a könyvelő programokba és ERP rendszerekbe beépülő nyílt bankolási folyamatokig. A számlainformációs API-kon túl a közelmúltban terjesztették ki tevékenységüket a fizetési kérelem API-k és a fizetési megoldások irányába.

Boros Áron

CEO, Stradamus Consulting; elnökhelyettes, Magyar Projektmenedzsment Szövetség

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy fő-, vállalatértékelés mellék-szakirányon szereztem meg a közgazdász diplomámat és még az egyetemi éveim alatt a tőzsde kereskedői, valamint opciós és határidős piaci vizsgát is letettem a Brókerképző Alapítványnál. Tanulmányaim befejezése a Kaposvári Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában történt, ahol doktori fokozatot szereztem. Tapasztaltomat több hazai kereskedelmi banknál és azok kockázati tőkelalapkezelőinél, illetve tanácsadó cégeinél gyűjtöttem. Treasury ügyletekben, vállalati finanszírozási- és tőkepiaci tanácsadásban, állami támogatási szabályok terén és a zöld finanszírozás/ESG területen számottevő szakértelemmel rendelkezem. Szövetségünk elnökségi tagjaként elsősorban a szervezet finanszírozását támogató megoldások kidolgozásában és tagozati munkájának koordinálásában vállalok szerepet. 

Ács Zoltán

Elnök, Magyar Fintech Szövetség

Karrierjét gazdasági újságíróként kezdte, majd megalapította saját startupját, ami sikeres kockázati tőkebevonáson is átesett. 8 évig volt a startupok fejlesztésével és nagyvállalati innovációval foglalkozó Design Terminal szakmai igazgatója, ezalatt több mint 200 startup fejlődéséhez járult hozzá. Később tanácsadóként több szektorban (FMCG, pénzügyi szektor, feldolgozóipar, illetve védelmi ipar) is innovációmenedzsmenttel foglalkozott, majd 2020-2021-ben az MKB Fintechlab (MKB Inkubátor Kft.) innovációs igazgatója. 2022-től az MKB Fintechlab (később MBH Fintechlab) ügyvezetője, illetve az MBH Bank innovációs vezetője. 2014 óta több egyetem óraadó oktatója (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem). Aktív angyalbefektető, a Magyar Fintech Szövetség elnöke.

Részvételi díj:

Az elérhető helyek száma limitált, a regisztráció a jelentkezések sorrendjében történik.

A rendezvény a PMSZ tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 5000 Ft.

PDU pont:

A rendezvényért 3 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
  • 1117 Budapest Infopark sétány 1. I épület1117 Budapest Infopark sétány 1. I épület