Rendezvények

PMSZ Pénzintézeti Tagozat Klubnap 2021. március

Digitális Jólét Program és a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy pályázat

Időpont: 2021. március 24. 16:00 - 17:30
Helyszín: Online ( Microsoft Teams-en keresztül )
Előadó: Dr. Urbán Viktor

Az előadás röviden bemutatja a Digitális Jólét Program céljait, projektjeit, majd részletesebben kitér a fintech ágazaton belül indított Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy pályázat felépítésére. A DJPV program 2020 őszén indult, azzal a céllal, hogy a pandémia hatására megélénkült pénzügyi digitalizációban az ügyfelek figyelmét és bizalmát erősítse az online bankolás lehetőségei és előnyei iránt.

A Digitális Jólét Program az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) eredményei alapján született meg 2015-ben a Kormány által elfogadott Digitális Jólét Programjáról szóló 2012/2015. (XII. 29.) Korm. Határozat által. A program célja a tudatos, értékteremtő internethasználat támogatása, a magyar gazdaság digitális átalakítása, ezáltal a magyar társadalom és a magyar nemzetgazdaság digitális fejlesztése.
A Digitális Jólét Nonprofit Kft. 2017. január 1-től koordinálja a Digitális Jólét Program kertében kialakított stratégiák – Digitális Oktatási Stratégia, Digitális Startup Stratégia, Digitális Exportfejlesztési Stratégia és Digitális Gyermekvédelmi Stratégia – feladatainak összehangolását és megvalósítását, majd a portfólió folyamatos bővülésével ma már zászlóshajó tématerülete a mesterséges intelligencia (MI Stratégia és MI Koalíció által), az 5G (5G Koalíció által) valamint egyik legfrissebbként a DAS, Magyarország Digitális Agrár Stratégiája.
 

A rendezvény támogatója:

Előadók:

Dr. Urbán Viktor

fintech szakértő, Digitális Jólét Program

Dr. Urbán Viktor, jogász, projektmenedzser, 10 éven át volt kormányzati informatikai csúcsszervek munkatársa, illetve IT és e-ügyintézési vonatkozású ÁROP, GINOP, KÖFOP projektekben látott el menedzsment feladatokat. Hivatalos tevékenysége mellett civil szakmai tevékenységekben is aktív, alapító tag az Infotér és InfoTárs egyesületekben, elnöke az Intelligens Társadalomért Országos Szövetségnek. A versenyszférában is kipróbálta magát a RowanHill Global cégcsoport munkatársaként, az InsurWiz Technology első magyar insurtech startup ügyvezetője volt. Miután a cég eljutott első tőkebefektetéséig, a Digitális Jólét Programhoz váltott, fintech és blockchain vonatkozású stratégiai célok megvalósításán dolgozik.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSz tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 2 000 Ft.

A PMSz és a Magyar Bankszövetség megállapodása értelmében a márciusi Pénzintézeti tagozat klubnapján, a Magyar Bankszövetség tagjai ingyenesen vehetnek részt.  Jelentkezésnél kuponkód megadása szükséges. További információ és kód kérése a hamori.reka@bankszovetseg.hu e-mail címen. 

PDU pont:

A rendezvényért 1 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

További információk:

A csatlakozás linkjét a rendezvény napján elküldjük a jelentkezésnél megadott e-mail címre.

  • Microsoft Teams-en keresztülMicrosoft Teams-en keresztül