Rendezvények

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2021. június

A klímaváltozás hatásai a vállalatok működésére

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
Időpont: 2021. június 16. 16:00 - 17:30
Helyszín: Online ( Microsoft Teams-en keresztül )
Előadó: Szalóczy Zsolt

A gyorsuló klímaváltozás  miatt a megszokott környezeti, társadalmi és gazdasági viszonyaink gyökeres változás alatt vannak. „Olyan méretű változtatásokat kell megvalósítani az energiarendszerekben, a földhasználat módjában, városi és egyéb infrastruktúrákban, valamint ipari rendszerekben, amelyeket még sohasem hajtottunk végre az emberiség eddigi történelmében.”, áll az IPCC nemzetközi klímatestület jelentésében.

Fokozni kell a Mitigációs és a Fenntarthatósági törekvéseket, melyre egyre szigorúbb szabályozási előírások fognak rákényszeríteni mindenkit. Sajnos azonban már ezekkel együtt sem kerülhetők el a szélsőséges időjárási események és a klímaváltozás egyéb közvetlen és közvetett súlyos negatív hatásai.

Fel kell készülnünk az erőforrások hozzáférhetőségének szűkülésére, a gazdasági, pénzügyi rendszerek kilengéseire, a természeti környezet és a létfontosságú infrastruktúrák fokozott eróziójára és a társadalom növekvő polarizációja is.

Az átalakuló és jelentős részben kiszámíthatatlan kockázati környezet már rövid távon is példátlan kihívást jelent mind az egyének, mind pedig a szervezetek, vállalatok számára.

Mit tegyen, mit tehet egy vállalat ebben a helyzetben?

Az előadás erre a kérdésre igyekszik válaszokat adni.

Előadók:

Szalóczy Zsolt

vezérigazgató, Cassee Klímaadaptációs Tanácsadó Zrt.

Szalóczy Zsolt fizikusként végzett az ELTE-n 1987-ben, majd vállalkozóként informatikai és energetikai cégek alapításában és irányításában vett részt. Jelenleg a klímaváltozás folyamatát és hatásait kutatja, és a Cassee Zrt keretében adaptációs megoldásokat fejleszt a gazdasági szektor szereplőinek. Küldetésének tartja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és az egyéni és szervezeti felkészülés sürgető szükségességére.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSz tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 2 000 Ft.

PDU pont:

A rendezvényért 1 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

További információk:

A csatlakozás linkjét a rendezvény napján elküldjük a jelentkezésnél megadott e-mail címre.

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
  • Microsoft Teams-en keresztülMicrosoft Teams-en keresztül