Rendezvények

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2021. március

Jármű és védelmi ipari ágazati kilátásai, gazdaságpolitikai célok és ösztönzők az állam perspektívájából

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
Időpont: 2021. március 17. 15:00 - 17:00
Helyszín: Online ( Microsoft Teams-en keresztül )
Előadó: Dr. Nagy Ádám, Almási Martina, Dr. Veron Zsolt, Kilián Csaba

A 2020-as év megmutatta, hogy egyes nemzetgazdasági ágazatok kiemelt fejlesztése fontos állami feladat. A járműipar az egyik legfontosabb szereplője a hazai gazdaságnak, és várhatóan fontos támogatási terület a 2021-27-es uniós támogatási ciklusban. A védelmi ipar fejlesztése pedig óriási lehetőségeket kínál az innovációs és K+F fejlesztések megvalósításához. Rendezvényünk keretében tehát képet adunk ezen ágazatok kilátásairól, és a következő években várható hazai és uniós támogatási programokról.

A program:

  • PMSZ megnyitó: Cserna József PMSZ Elnök
  • MAGE Köszöntő: Kilián Csaba Ügyvezető Főtitkár
  • Előadó: Dr. Nagy Ádám (Innovációs és Technológiai Minisztérium): Járműipar ágazati kilátásai, gazdaságpolitikai célok és ösztönzők az állam perspektívájából
  • Előadó: Almási Martina (HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség): 
  • Előadó: Dr. Veron Zsolt (Miniszterelnöki Kormányiroda): A védelmi ipar gazdaságpolitikai, szuverenitási és versenyképességi kihívásai
  • Kerekasztal beszélgetés az előadók részvételével.  Moderál: Boros Áron PMSZ elnökhelyettes

A rendezvény támogatói:

Finanszírozási tanácsadásért forduljon a rendezvény szponzorához az MKB Consultinghoz.

A MAGE rövid bemutatása:

A Magyar Gépjárműipari  Egyesület ( MAGE ) 1998-ban alakult. A legjelentősebb hazai autóipari gyártó cégeket tömöríti, egyebek között a négy magyarországi OEM-et, valamint a tagjai sorában vannak a legjelentősebb hazai TIER 1-2 vállalatok.

A MAGE tagvállalatai közel 100 ezer főt foglalkoztatnak a Magyarország-i üzemeikben. A MAGE tagvállalatai élen járnak nem csak a gépjárműipari kutatás-fejlesztés területén, hanem a műszaki kultúra, a korszerű minőségbiztosítás, a fejlett technológiák elterjesztésében a hazai kis-és középvállalatok között . Ezen kívül jelentős eredményeket értek el a tagvállalatok többek között a szakirányú oktatás, a vállalaton belüli szakképzés, duális képzés területén.

 

Előadók:

Dr. Nagy Ádám

helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium

Az előadóról:

Egerben született 1979-ben. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett 2005-ben.
Ügyvédi Irodákban szerzett tapasztalatát 2013-tól a Nemzetgazdasági Minisztériumban kamatoztatta főosztályvezető-helyettesként.
2018 májusától az Iparszabályozási Főosztály főosztályvezetőjeként nemcsak a hazai építőipari ágazat hatékonyságnövelésére irányuló támogatási programot koordinálja, hanem a építésgazdasági és műszaki szabályozási szakterület irányítása, stratégiaalkotás és jogszabály-előkészítés is a feladata.
2019. március 15-től az Innovációs és Technológiai Minisztérium Iparági stratégiákért és szabályozásért felelős terület helyettes államtitkára.

Az előadásról:

Járműipar ágazati kilátásai, gazdaságpolitikai célok és ösztönzők az állam perspektívájából

Almási Martina

osztályvezető, HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség

Az előadóról:

Almási Martina a Nemzeti Befektetési Ügynökség kezelésében lévő járműipari befektetési projektekért felel, mely felöleli az autóipari ökoszisztéma fejlesztéseit, az elektromobilitáshoz kapcsolódó projekteket, de a mobilitás egyéb alágazataiba (repülőgép, kerékpár, busz, vasút) tartozó projekteket is. Közgazdászként projektmenedzsment szakirányon diplomázott és eddigi karrierje során projektmenedzseri tevékenységet folytatott különböző fókuszterületeken

Az előadásról:

Járműipari trendek a hazai befektetési eredmények tükrében

Dr. Veron Zsolt

divízióvezető, Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos Titkársága, Miniszterelnöki Kormányiroda

Az előadóról:

Dr. Veron Zsolt, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, dr. Maróth Gáspár munkáját segítő Védelmi Innovációs Divízió vezetője, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, korábban a Légügyi Hatóság vezetője. Zsolt feladata elsősorban a védelmi iparban működő magyar tulajdonú vállalatok versenyképességének, külpiaci sikerességének előmozdítása és a technológiai fejlettség biztosítása, a védelmi célú kutatás-fejlesztési programok koordinációja. A védelmi ipar ágazatokon átnyúló iparágként határozható meg, amely magába foglalja a hadiipart, a fejlődőben lévő biztonsági ipart, a kritikus infrastruktúrát érintő kibervédelmet, terrorelhárítást, katasztrófavédelmet, valamint a repülőgép- és űripart egyaránt.

Az előadásról:

A védelmi ipar gazdaságpolitikai, szuverenitási és versenyképességi kihívásai

Az új típusú fenyegetésekre való megfelelő válaszadás igénye felértékelte a védelmi képességeket, melyek megteremtéséhez és fenntartásához elengedhetetlen egy folyamatosan fejlődő, korszerű és összetett védelmi szektor működtetése. 
A haditechnikai eszközök kereskedelmi értéke az elmúlt években dinamikusan bővült és a védelmi ipar helyzete a koronavírus járvány ellenére világviszonylatban is stabil tudott maradni. 
Ebben a kihívásokkal teli világban alapvető elvárás, hogy Magyarország képes legyen megvédeni szuverenitását minden létező és a jövőben megjelenő fenyegetés ellen, ugyanakkor a védelmi ipar nemzetközi trendjei, piaci kilátásai, az iparág meghatározó szereplőivel kialakított és folyamatosan fejlődő kapcsolataink egy nemzetgazdasági szempontból is releváns, jelentős hozzáadott értéket termelni képes üzleti területet tárnak fel, amelyen Magyarországnak van, és lehet jelentős részesedése a közeli jövőben.

Kilián Csaba

ügyvezető főtitkár, Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE)

1993-tól az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési társaságnál különböző, elsősorban befektetési, valamint kereskedelem fejlesztési vezető pozíciókat tölt be 2010-ig.

Befektetési igazgatóként, majd vezérigazgatóként számos nagy termelő beruházás Magyarországra történő betelepítésében működik közre.

A magyar gazdaság, a beszállítóipar fejlesztése és a működőtőke befektetések terén végzett munkájáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

2012 szeptemberétől a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) főtitkára.

Részvételi díj:

A rendezvény a PMSz tagjainak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 2 000 Ft.

A PMSz és a MAGE megállapodása értelmében a márciusi Teadélutánon a MAGE tagjai ingyenesen vehetnek részt.  Jelentkezésnél kuponkód megadása szükséges. További információ és kód kérése a mage@gepjarmuipar.hu e-mail címen. 

PDU pont:

A rendezvényért 1 PDU regisztrálható.
A PDU regisztrálásával kapcsolatos információk a PDU menüpontban találhatóak.

További információk:

A csatlakozás linkjét a rendezvény napján elküldjük a jelentkezésnél megadott e-mail címre.

Jelentkezem!
A regisztrációval, illetve a jelenléti ív aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen Önről mint résztvevőről a PMSZ video- és képfelvételt készítsen marketing célú felhasználáshoz.
  • Microsoft Teams-en keresztülMicrosoft Teams-en keresztül