Inspiráció és Innováció

Inspiráció és Innováció

Időpont: 2012. november 08. 13:00 - 17:00
Helyszín: BCE Budai Campus, K épület 3. em., Klubterem - 1118 Budapest, Villányi út. 29-43. ( )

A Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszéke a „9. Nemzetközi Projektmenedzsment Nap" alkalmából, csatlakozva a Magyar Projektmenedzsment Szövetség programsorozatához, nyílt fórumot szervez a kar hallgatói, oktatói és üzleti partnerei számára.

Valljuk, hogy az innováció ott hoz igazán eredményt, ahol mindenkinek mindennapi feladatává, magatartásává válik! Célunk mobilizálni hallgatóinkat az inspirációtól a sikeres innovációig vezető út eredményes megoldásainak bemutatásával, melyet a tanulási életpályájuk megújításához használhatnak fel.

A rendezvénnyel fel szeretnénk hívni hallgatóink és oktatóink figyelmét a projektmenedzsment módszerek oktatási programjainkban való újszerű alkalmazására, az élenjáró üzleti innovációs megoldásokra, továbbá megismertetni az érdeklődőkkel az „EU Horizon" program által kínált fejlesztési lehetőségeket.

A rendezvény részletes programja

 

14.30-14.15

I. Miért van szükség új ötletekre?

 Megnyitó

  • Dr. Palkovics László, egyetemi tanár, BCE mb. tudományos rektorhelyettes

14.15-14.30

 „A jövő folytatódik: a PM világnap és szakmai jelentősége:
 Tudás-inspiráció-innováció az egyetemen"

  • Dr. Lakner Zoltán, egyetemi tanár, tanszékvezető BCE Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék
14.30-14.45  Honnan ismerhető fel a jó innovációs projektmenedzser?
 „Tudás-inspiráció-innováció-kompetencia - minősítés"

  • Fenyősi Zoltán, IPMA B programmenedzser, Eff-Active Consulting

 

14.45-15.00

 

II. Az ötlet születésétől a megvalósulásig:

  „Ahol az ötletek személyazonosságot kapnak"

  • Tóth Vazul, igazgató, Deloitte Central Europe

 

15.00-15.15

 „Ahogy az ötleteket megvalósítjuk"- innovációs kultúra váltás

  • Kovalcsik Tamás, innovációs szakreferens, E.ON Magyarország

15.15-15.30

 „Ahonnan az életképes ötleteket finanszírozzák" - járható út az
 EU Horizon programhoz

  • dr. Keresztes Péter, az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék EU tanácsadója

15.30-15.45

 „Ahogy az ötleteket felnevelik" - ADAMAS integrált pályázati
 projektmenedzsment rendszer bemutatása

  • Földi Miklós, Gemma Kft.

15.45-16.00

Rövid kávé/tea szünet

 

 

 

16.00-16.15

16.15-16.30

III. Ahogyan a jó ötlet üzleti sikerré izmosodik.

 Sikeres vállalkozók bemutatkozása volt hallgatóink
 közül, illetve az élelmiszeripar/élelmiszertudomány
 területéről

 

 

16.40-16.55

IV. Ahogy a jövőt látjuk:

 Oktatók - PhD hallgatók - TDK hallgató rövid előadása

  • Dr. Kasza Gyula
16.55-17.05

 Ahogy inspiráltan és kreatívan a jövő felé megyünk

  • Darázs Gabriella, PhD hallgató: Zöldtetők társadalmi, gazdasági szerepe a környezetgazdálkodásban.
 17.05-17.20
  • Bódi Barbara, PhD hallgató: Az élelmiszerhulladékok csökkentésének szerepe a tájpotenciál kihasználásának növelésében és a környezeti terhelés visszaszorításában
 17.20-

Programzárás

Az összegzést követően az időhatárok betartása mellett tervezünk még projektmenedzsment workshopot, a stratégiai célok szerinti projektlebontási módszer bemutatását, csoportmunkát a résztvevők bevonásával, valamint kötetlen beszélgetést, kapcsolatépítést.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részvételi díj: