Szervezeti tagok

Antenna Hungária Zrt.

Rólunk röviden

Az Antenna Hungária történelme 1925-ig nyúlik vissza, ekkor indult a magyarországi műsorszóró tevékenység a Magyar Posta irányítása alatt. 1990-ben a Magyar Posta szétválásával megalakult a Magyar Műsorszóró Vállalat, majd két évre rá megalakult az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádió Hírközlési Rt. A kezdetben kizárólag analóg műsorszórási szolgáltatást nyújtó vállalat portfóliójában hamarosan megjelent a mikrohullámú, illetve - leányvállalat útján - a műholdas távközlési szolgáltatás. A digitális földfelszíni műsorszórás (DVB-T, Digital Video Broadcasting - Terrestrial) licenszek elnyerését követően sikeresen lebonyolította a digitális átállást és megjelent első lakossági szolgáltatásával a MinDig Tv Extrával. Az elmúlt években folyamatosan bővült, mind a távközlési (pl. Internet of Things – dolgok internete, WiFi), mind a média (pl. OTT - over-the-top, CDN - Content Delivery Network) területeken, emellett nem hagyományos tevékenységek is megjelentek portfóliójában, kezdve a mobil műsorgyártástól, az inkubátor programon át a legújabb IT biztonság és rendezvényszervezési szolgáltatásokig.

Az Antenna Hungária a Magyar Állam 100%-os tulajdonában áll 2014 óta. Fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, illetve -szétosztás, valamint a műholdas műsorszórás és -szétosztás.

2018 áprilisában a Társaság AHa! Brain Store néven startup programot indított, mely a műsorgyártással, műsorszóró hálózatokkal, multimédiával, vezeték nélküli és felhő alapú megoldásokkal, illetve IT/telekommunikáció, dróntechnológia, Big Data és IoT területével kapcsolatos innovatív megoldások megvalósítását célozza.

Az elmúlt években az AH piaci szerepének megerősítésére törekszik partnerségek kialakításával (pl 4iG partnerség), és felvásárlásokkal (pl. Telenor részesedésszerzés)

 

A projektmenedzsment a tevékenységünkben

A 2010-es évek elejéről az Antenna Hungária több komoly projektet menedzselt végig sikerrel. Az AH vezeték nélküli képességeire alapozva sikeresen szerepelt a komplex, nagy volumenű műsorszóró és távközlési projektek megvalósításában (pl. Digitális Átállás, GINOP szélessáv fejlesztések, 450 MHz-es hálózat kiépítés, WiFi projektek).

Az Antenna Hungária több EU-s és kormányzati támogatott projektben is részt vesz, konzorciumi tagként (GINOP 3.4.2. és 3.4.5.), illetve konzorciumvezetőként (GINOP 2.2.1.). Ezek a gigaprojektek különös odafigyelést és pontosságot kívánnak meg, és erős projektmenedzsmentet.

Az elmúlt években több stratégiai projekt is sikeresen megvalósult a cégnél: egy sor IoT projekt, IT biztonsági műveleti központ (Security Operations Center – SOC) bevezetési projekt, illetve 2019-20 során a teljes műsorterjesztő hálózatot és a lakossági termékkínálatot is erősen érintő DVB-T2 technológiára történő átállási projekt.

A fentiekből is kitűnik, hogy a projektmenedzsment fontos szerepet tölt be a cég életében, ugyanakkor az egységes projektmenedzsment módszertan vállalati szintű kialakítása még folyamatban van.

 

Projektek, amikre büszkék vagyunk

Digitális Átállás

2017-es FINA Vizes Világbajnokság

DVB-T2 átállás

GINOP projektek

 

Szerintünk ezért jó a PMSZ tagjának lenni

Az Antenna Hungária szervezeti tagsága mellett részt vesz a PMSZ Nagykövet Programban, amelynek köszönhetően egy professzionális, inspiráló szakmai közösségben lehetősége van szakmai együttműködésre, tapasztalatcserére, korszerű és naprakész tudás, információ elsajátításra. A Szövetségen keresztül egy olyan szakmai közösség tagjává vált, ahol meghatározó a magyarországi projektmenedzsment kultúra fejlesztése és a projektmenedzsment-szakma minőségének emelése.