Szervezeti tagok

Groupama Biztosító Zrt.

Rólunk röviden

A Groupama Biztosító Magyarországon több mint 30 éve nyújt biztosítási szolgáltatásokat. Közel 1,3 millió ügyfelével, 130 saját ügyfélszolgálati irodából álló hálózatával és a mintegy 1000 fős tanácsadói hálózatával a Groupama Biztosító a hazai biztosítási piac egyik legnagyobb szereplője.

A Groupama Biztosító kompozit biztosítóként teljes körű biztosítási szolgáltatásokkal áll lakossági és vállalati ügyfelei rendelkezésére az élet- és a nem-életbiztosítási területen egyaránt. Ehhez a biztosítási szakma minden területén – a biztosításmatematikusoktól a kockázatelbírálókon át az informatikusokig – mintegy 700 fős központi szakembergárda áll rendelkezésre, mely szakértelmével garantálja a legkorszerűbb szolgáltatásokat.

 

A projektmenedzsment a tevékenységünkben

A Groupama Biztosító rendkívül szerteágazó tevékenységet végez, minden élethelyzetre igyekszik a lehető legjobb biztosítási megoldást nyújtani. Ahhoz, hogy ügyfeleink számára mindig a legkorszerűbb termékeket kínálhassuk, a lehető legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálási folyamatok mellett, szükséges, hogy időnként egy-egy feladatot szervezeti egységeken átívelő projektek keretében valósítsunk meg. Tapasztalataink szerint ilyenkor jellemző a szinergiák sokkal jobb kihasználása, a kollégák új lendülettel, motivációval vágnak bele a fejlesztésekbe. Az egyes szakterületek képviselői inspirációt nyújthatnak egymásnak vagy akár jó értelemben vett versenyhelyzet teremtésével segítik a munka hatékony kivitelezését. Összességében egy nagy szervezet működése elképzelhetetlen a fentieket megvalósító, jól irányított projektek nélkül.

 

Projektek, amikre büszkék vagyunk

A közelmúlt alábbi három projektének közös jellemzője, hogy nagyon sok szakterület munkája kapcsolódott össze megvalósításukban

Szolgáltatási terület fejlesztési projektje

A Groupama Biztosító elkötelezett abban, hogy folyamatosan fejlessze szolgáltatási színvonalát. Ennek érdekében 2020-ban egy új stratégiát dolgozott ki, mely keretében került sor egyik legnagyobb, legtöbb munkavállalóját érintő projektjének megvalósítására, a szolgáltatási szervezet fejlesztésére.

A projekt munkájának eredményeként a korábbi funkcionális szervezet – melynek az állománykezelés és kár rendezés volt a két fő területe – helyett 2021 februárjára felállt az új, ügyfélközpontú szervezeti struktúra, amelyben szolgáltatási feladatainkat végezzük. A megújult szervezet kész arra, hogy szolgáltatásainkkal olyan élményt adjunk, mely meghaladja az ügyfelek várakozásait.

CSR - Mellrák elleni fellépés

A Groupama Biztosító a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos alkalommal megmutatta már, hogy kiáll a fontos ügyek mellett. Amikor kiderült, hogy egyik munkatársunk mellrákkal küzd, és felvállalta, hogy felhívja a megelőzés fontosságára nőtársai figyelmét, beálltunk mögé, az év egyik legfelemelőbb vállalati projektjét megvalósítva.

KGFB visszatérítés

2020-ban, különösen a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, melynek következtében a balesetek száma is visszaesett. A Groupama Biztosító tavaly év végén úgy döntött, hogy akkor lehet méltányos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleivel, ha számukra felajánl egy egyszeri összeget, melyet akár jótékony célra is fordíthatnak.

A Groupama Biztosító egyik legszélesebb körben ismertté vált lépésével összesen több mint 700 millió forintot ajánlott fel mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező ügyfele számára. Az ügyfelek dönthettek arról, hogy kérik-e az arányosan egy havi díjuknak megfelelő összeg visszautalását a számlájukra, vagy annak beszámítását a biztosítási díjukba, de felajánlhatták a pénzt jótékony célra is, mégpedig az Országos Mentőszolgálat munkájának segítésére. A Groupama Biztosító nagyon sok ügyfele jótékony célra ajánlotta fel a neki járó összeget, így a 700 millió forint nagyobb része, 380 millió forint az Országos Mentőszolgálat munkáját segíti a jövőben.

 

Szerintünk ezért jó a PMSZ tagjának lenni

Kapcsolatépítés szempontjából fontos, közös elmefuttatás naprakész témákkal, amik elősegíthetik a szakmai fejlődést, emellett izgalmas, hasznos rendezvényeken, eseményeken vehetünk részt.