Szervezeti tagok

INNObyte Informatikai Zrt.

Rólunk röviden

 

Az INNObyte Informatikai Zrt. 2014-ben alapított, főként szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég, Pécs és Budapest irodákkal.

Az INNObyte jellemző működési területei: Mesterséges intelligencia, IT infrastruktúra, IT rendszerintegráció, IT biztonság, Cloud és blockchain technológia, térinformatika, egyedi alkalmazásfejlesztések, szoftverfejlesztés teljes ciklusa, end to end – komplex folyamatok megvalósítása.

Az INNObyte elsősorban a telekommunikáció, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki területen van jelen, valamint elkötelezett az egyházi digitalizáció támogatásában.

 

A projektmenedzsment a tevékenységünkben

A projektmenedzsment az INNObyte életében is különleges helyet foglal el, hiszen az elsődleges, klasszikus felelősségi körén túl (határidők, illetve büdzsé betartása) feladata a projektek közötti koordináció, valamint a projektek közötti erőforráselosztás is. Az INNObyte alvállalkozóként dolgozik a legtöbb projekten, így a Megrendelő mellett a Fővállalkozói igényeket is kezelni kell, ami erős diplomáciai, tárgyalási készségeket vár el a projektmenedzserektől. A projektmenedzsment területet több saját, illetve külső fejlesztésű szoftverrel támogatjuk, a fejlesztési feladatok nyilvántartásától a projektek tervezéséig, illetve a pénzügyi kalkulációikig.

Ennek megfelelően az INNObyte számára rendkívül fontos a jó projektmenedzserek megtalálása, képzése és megtartása, illetve az egységes projektmódszertan bevezetése és alkalmazása.

 

Projektek, amikre büszkék vagyunk

Pocketdoki

Komplex egészségügyi digitális mérőeszköz és felhőalapú applikáció proof-of-concept fejlesztés. A fejlesztés eredményeként a felhőalapú alkalmazás tárolja a páciens adatait, egészségügyi paramétereit, orvosainak elérhetőségét, és egy titkosított, standard inferface-en keresztül (pl. Bluetooth, mobil telekommunikációs vagy WiFi) továbbítja a „távleletet” a központi adattárba. Az applikáció az utolsó mérések információit okoseszközön tárolja, és a beérkező adatokat összeveti az ügyfél jellemző paramétereivel, majd érthető adattá írja át, trendeket rajzolva fel. A fejlesztés a GINOP-2.1.2-8.1.4-16 támogatási konstrukció segítségével valósul meg.

Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (NÉBIH)

A NÉBIH-el az INNObyte Zrt-nek több évre visszamenő együttműködése van. Több szakrendszert, központi back office rendszert fejlesztünk számukra, illetve biztosítjuk a jogszabályoknak való megfelelést, a jogszabálykövetést. Ilyen szakrendszerek például a POT (Központi Partner és Objektum Törzs) 1 500 000 feletti NÉBIH partnerrel, vagy az Őstermelők és Családi Gazdálkodások Információs Rendszere, mely az ország körülbelül 400 000 őstermelőjét és családi gazdaságát tartja nyilván. Az általunk fejlesztett szakrendszerek részei a FELIR-nek (Élelmiszer-Felügyeleti és Információs Rendszer). A szakrendszerek folyamatosan rendelkezésre állnak, több nagy intézmény, szervezet is hozzáfér a szakrendszerek által tárolt adatokhoz.

 

Szerintünk ezért jó a PMSZ tagjának lenni

A tapasztalataink alapján a Magyar Projektmenedzsment Szövetség egy olyan inspiráló szakmai közösség, amely teret biztosít a gyakorló projektmenedzserek számára a szakmai ismereteik mélyítésére, gyakorlati tudásuk megosztására. A PMSZ által koordinált események hol mély szakmai ismeretekkel, hol lazább témákkal segítik a projektmenedzsereket látásmódjuk szélesítésében folyamatosan keresve a témákhoz kapcsolódó újabb megközelítéseket.