Szervezeti tagok

KPMG Tanácsadó Kft.

Rólunk röviden

A KPMG Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társasága, amely több, mint 1400 munkatársat foglalkoztat. Célunk, hogy az egyre összetettebb üzleti, gazdasági környezetben tiszta, érthető válaszokkal és megoldásokkal támogassuk ügyfeleinket.

A KPMG Tanácsadó Kft. széles körű adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat kínál magyar és multinacionális társaságok, kormányzati szervek, valamint külföldi befektetők számára:

  • A KPMG adó- és jogi tanácsadó részlege arra összpontosít, hogy segítséget nyújtson ügyfeleinknek hazai és nemzetközi adózási kérdésekben, illetve jogi szakértelemmel támogassa ügyfeleinket.
  • A KPMG üzleti, informatikai és pénzügyi tanácsadási csoportjai az ügyfelekkel együttműködésben dolgoznak ki megoldásokat a növekedés, a vállalatirányítás és az üzleti hatékonyság kihívásaira. Szakértőink objektív tanácsokkal és a végrehajtás támogatásával segítenek a hosszú távú értékteremtésben.

 

A projektmenedzsment a tevékenységünkben

A KPMG szervezetében a menedzsment tanácsadás területén belül külön csoportunk van a projektmenedzsment terén jelentős tapasztalattal rendelkező munkatársak számára, akik elsősorban nagyvállalati (pénzintézeti, telekommunikációs, energetikai, ipari, SSC) és állami ügyfeleknek nyújtanak ügyfél oldali program-, projekt menedzsment és projekt minőségbiztosítói szolgáltatásokat stratégiai projektjeik megvalósításához. Ez a KPMG-n belül több évtizede működő, folyamatosan növekvő szolgáltatási terület, így jelentős erőforrást fordítunk arra, hogy kollégáink versenyképes szakmai és módszertani tudással rendelkezzenek, és minél többen szerezzenek nemzetközileg is elfogadott projekt menedzsment tanúsítványt.

Az ügyfél oldali projektmenedzsmentet célzó szolgáltatásaink mellett a projekt menedzsment fontos az ügyfélmegbízásaink irányítása során.

 

Projektek, amikre büszkék vagyunk

Tanácsadó vállalatként sokszor van lehetőségünk országos szinten meghatározó projektekben részt venni projekt menedzserként vagy projekt minőségbiztosítóként is (ami valójában projekt menedzsment feladat, a PMI meghatározása szerint a projekt felügyelet és kontrol része).

Külsős projektvezetők alkalmazása kifejezetten előnyös olyan projektek esetén, melyek menedzsmentje egyedi szakértelmet igényel (a KPMG-nél úgy gondoljuk, hogy a projekt menedzsertől elvárható a projekt szakmai hátterének is bizonyos szintű ismerete és ilyen irányban is képezzük a kollégákat) vagy a projekt olyan ideiglenesen magas erőforrás terhelést jelent, hogy azt külső erőforrásból tudják leghatékonyabban a vállalatok megoldani.

Ilyenek voltak például az elmúlt időszakban a bankok számára előírt azonnali fizetés bevezetéshez kapcsolódó projektek, melyek jelentős erőforrást igényeltek a pénzügyi szektor részéről és ezeket minden szereplőnek egymással párhuzamosan kellett megvalósítania. Emellett rendszeresen vannak nagy informatikai rendszerbevezetések, szervezeti átalakulások, integrációk, jogszabályi változások, melyek egy-két évre jelentenek magas terhelést a szervezetek számára és gyakran olyan tudás szükséges már a projektek tervezéséhez is, melyet külső tanácsadók tudnak bevinni. Ilyen projektekben biztosítunk projektmenedzsert, munkacsoport vezetőt, illetve akár a teljes projektirodát lefedő csapatot.

 

Szerintünk ezért jó a PMSZ tagjának lenni

A PMSZ számunkra egy megbízható szakmai közösséget jelent, amelyen keresztül fejleszthetjük a magyar projektmenedzsment szakmát, illetve mi is fejlődhetünk a PMSZ által kínált lehetőségek által. A KPMG régóta PMSZ tag, ezáltal nagyon sok hasznos, érdekes eseményen vettünk részt és többekkel alakítottunk ki szakmai partnerséget egy-egy rendezvény során. 

Nagyon hasznos volt az azonnali fizetés projektek kihívásai klubnap (2019), mivel mi is részt vettünk projektvezetőként és szakértőként több érintettnél az azonnali fizetés bevezetési projektekben, és itt több bank tapasztalatát hallgathattuk meg egy kerekasztal beszélgetés keretében.

Emlékezetes volt számunkra 2016-ban a „Pulit a Holdra - Öt és fél év krónikája” témájú szakmai teadélután, mely egy holdjáró robot építésének projektjéhez kapcsolódott, amelynek a Google nemzetközi versenykiírása alapján legalább 500 métert kellett volna megtennie az égitest felszínén, illetve nagy felbontású videót és képeket visszaküldenie a Földre. A Google később kiszállt a versenyből mert nem sikerült időre elkészíteni a robotokat a csapatoknak, de a Pulit még azóta is fejlesztik, 2020-ban NASA díjat is kapott vízjég detektorával.