MOL Nyrt.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, amely 26 000 munkavállalót számláló dinamikus, nemzetközi szervezetével több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múltra tekint vissza. A MOL kutatási és termelési tevékenysége mögött több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat áll. A vállalat jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózatához pedig közel 2000 töltőállomás tartozik Közép- és Délkelet-Európa 9 országában.

A MOL-csoport 2018 decemberében csatlakozott a Magyar Projektmenedzsment Szövetséghez.

Mit vár a cég a csatlakozástól?

A MOL-csoport több évtizednyi projektmenedzsment tapasztalattal rendelkezik. Főképp a műszaki területen erős, azonban az általános projektmenedzsment oldalon még szeretnénk fejlődni, nemcsak szervezeti, de egyéni szinten is.
Szeretnék megismerni más cégek és iparágak „best practice” megoldásait, és megosztani a közöséggel a mi megoldásainkat, a PMSZ rendezvényein való részvétel által pedig kapcsolatokat kiépíteni a többi tag szakértőivel.

A PMSZ szervezeti tagsági szolgáltatások közül melyek a leghasznosabbak?

A Körkapcsolás konferencia, ahol szélesíteni tudjuk a látókörünket, valamint a Teadélután, ahol szűkebb körben, adott témában lehet elmerülni, és a kollégák részletesebben be tudnak mutatni egy problémát, vagy bemutatni a saját „best practice” megoldásunkat.

A szervezet rendezvényeinek tematikája mennyiben illeszthető a cég és a munkatársak tevékenységébe?

Remek lehetőség a kapcsolatok ápolására, szakmai tapasztalatok megosztására. Erre kiváló példa, hogy rendezünk házon belül is hasonló eseményeket.

Hány főből áll a projektmenedzsment csapat és milyen feladatokat lát el?

Szép számmal dolgoznak projektmenedzserek a cégnél különböző divíziókban és különböző szervezeteknél, mivel a MOL-csoport egy integrált szervezet, és sok folyamatban lévő projektünk van.
Az olajipar egy nagyon különleges iparág, és egy ekkora vállalatban nagyon sok féle terület megtalálható, így az alkalmazott módszertanok és eszközök is rendkívül változatosak.
A kutatás - termelésben például alapvetően a PMI módszertant követjük, természetesen saját magunkra igazítva. Ezen divízión belül is vannak olyan területek, ahol például az agilis módszertanok jól alkalmazhatók, míg vannak, ahol a klasszikus módszertan a megvalósítható.

AJÁNLOTT HÍREK

PARTNEREINK