Szervezeti tagok

Wunderman Thompson Zrt.

Rólunk röviden

We exist to inspire growth for ambitious brands. Part agency, part consultancy and part technology company, our experts provide end-to-end capabilities at a global scale to deliver inspiration across the entire brand and customer experience.

Our robust and award winning expertise in technology solutions and communication are rooted in the Hungarian market and branch out throughout the continent. After a meticulous integration effort, Wunderman Thompson Budapest combines the talent and capabilities of Possible and J. Walter Thompson together in a perfect blend of technological expertise and creativity.

Together we are more compelling and competitive, as we are uniquely positioned to integrate capabilities, track down synergies, rethink businesses, culture and brand experiences. This allows us to deliver ideas from their very inception to the last line of code (or billboard), making sure that bold creativity and innovation are always at the center, to ensure they inspire the growth that drives our clients’ success.

We work shoulder to shoulder with the network, always strategically focused, creatively inspired and digitally ready for any new kind of challenge.

 

A projektmenedzsment a tevékenységünkben

A Wunderman Thompson Budapest gyakorlatilag projektszervezetként működik, így maga a projektmenedzsment a cég működésének nem csupán szerves része, hanem az alapja. A vállalat fő tevékenysége a webfejlesztés különböző megrendelők számára, mely feladatok szállítását projektekként szervezi és valósítja meg a cég. A Wunderman Thompson Budapestnél a projektek tervezését és végrehajtását az erre a funkcióra kitalált szervezeti egység, a PMO végzi, mely program- és portfóliómenedzser, projektmenedzser és Business Analyst funkciókból áll, így ehhez kapcsolódóan kialakításra került a vállalati program- és portfolió menedzsment is. A Wunderman Thompson Budapest folyamatosan arra törekszik, hogy a projektmenedzsment kultúra és folyamatok fejlődjenek, hiszen ez az alapja a cég sikeres működésének.

 

Projektek, amikre büszkék vagyunk

La Galaxia de Red Bull Batalla

https://www.redbull.com/int-es/projects/la-galaxia-de-red-bull-batalla

A Red Bull kérésére egy olyan egyedi alkalmazást fejlesztettünk, aminek célja, hogy az egyik legrégebbi zenei vetélkedőjének - a ‘Batalla de los Gallos” - tartalmát a felhasználók egy helyen elérjék.
Célunk volt egy olyan felhasználói felület tervezése és megvalósítása, ahol a felhasználók az elmúlt 15 év fellépőinek (Artist/MC’s) profiljai, fotói és rap párbajai (Battle) között könnyedén böngészhetnek.
A Galaxia név tükrözi a megvalósult design-t, a felhasználók elsőként az Artist-ok (művészek, fellépők) csillagtérképével találkoznak, majd ha egy Artist-ot kiválasztásra kerül, akkor megjelenik a vele párbajozó Artist-ok (fellépők, művészek) rendszere csillag alakzatban illetvea párbaj videók is elérhetőek lesznek. (Battles) i

 

WPP.com rehosting

Az egyik kiemelkedő ügyfelünk a WPP kérése az volt, hogy a WPP.com publikus weboldaluk szerverhostingja új platformra kerüljön amely magába foglal egy új hosting architectúra kialakítását, valamint a Sitecore tartalomkezelő (CMS) alkalmazások (CM, CD, XC) és az ezt tartalommal megtöltő adatbázisok erre az új környezetre való költöztetését. A Wunderman Thompson Budapest csapatának elsődleges feladata volt, hogy az alkalmazás és adatbázis migráció az új hostingra zökkenőmentesen történjen meg. Mindezek mellett biztosítanunk kellett, hogy a Sitecore felület elérését az OKTA (belépési rendszer) két faktoros beléptetési megoldásával tegyük még biztonságosabbá a WPP tartalomszerkesztő csapata számára.

Mercedes-Benz Vans – Digital Sales Site

Az MBV DSS projekt (Mercedes-Benz Vans – Digital Sales Site) az Egyesült Királyság területén nyújt szolgáltatást a Mercedes-Benz kistehergépjármű üzletága partnerei és ügyfelei számára. A rendszer a Mercedes-Benz Vans (MBV) értékláncának több szereplőjét és lépését is lefedi: a Viszonteladó partnerek saját készletüket kezelhetik, hirdethetik, vagy éppen egyedi ajánlatokkal láthatják el a platformon, míg a Vásárlók (legyenek akár üzleti szereplők, akár magánszemélyek) igényük szerint kereshetnek a járművek között, kapcsolatba léphetnek azok értékesítőivel, vagy közvetlenül az oldalon foglalót is fizethetnek, illetve testre szabhatják a járművekre vonatkozó különböző lízing termékek paramétereit.

A projekt technológiai hátterét elsősorban a Sitecore CMS, és az AWS cloud adja. Jelenleg négy, nemzetközi összetételű scrum csapat (cca 30 fő) adja a projektcsapatot, ez a szám a 2022-es évben folyamatosan bővülni fog, feladatuk a felmerülő üzleti és technológiai igények összegyűjtésétől, azok lebontásán, tervezésén, fejlesztésén és tesztelésén át egészen az üzemeltetésig (alkalmazás és infrastruktúra üzemeltetés egyaránt) terjed.

 

Szerintünk ezért jó a PMSZ tagjának lenni

PMSZ tagnak több szempontból is megéri lenni. Egyrészről a PMSZ olyan szakmai fórumot biztosít, ahol a PM-ek és projekt menedzsment területen dolgozók a naprakészen tarthatják a tudásukat, másrészről szakmai kapcsolatok, barátságok alakulhatnak ki. Fontos megemlíteni, hogy ez egy olyan támogató közösség, ahol bátran lehet szakmához kapcsolódó kérdéseket megvitatni, problémákat feltárni és megoldási javaslatokat keresni. A tagok aktívan és nyíltan segítenek egymásnak a felmerülő kérdéskében.

A szervezet több alkalmat is biztosít havonta, ahol lehetővé teszi találkozásokat néha online máskor jelenléti rendszerben így adva lehetőséget a szakmai eszmecserének és természetesen emellett a PDU pontok gyűjtésének.