Hírek

Átadták a Beruházáslebonyolítói Mesteriskola első okleveleit

2019. július 03.

Június 27-én oklevelek átadásával zárult az első Beruházáslebonylítói Mesteriskola. A Magyar Mérnöki Kamara együttműködő partnereivel, a Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft - vel, a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségével, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel beruházáslebonyolítói mesteriskolát indított 2019. február 7-én. Szövetségünk Építési Tagozata aktívan részt vett a közös projektben.

Az rendezvényen rövid beszédet mondott:

  • György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára
  • Koji László, az ÉVOSZ elnöke
  • Gyutai Csaba, az ÉMI Nonprofit Kft vezérigazgatója
  • Cserna József, az PMSZ elnöke
  • Pető László, az TMSZ elnöke
  • Wéber László, a Mesteriskola szakmai koordinátora
  • és természetesen Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke

A mesteriskola célja volt, hogy kifejezetten gyakorlat-központú képzést nyújtson elsősorban olyan mérnök-szakemberek számára, akik már előzetes beruházási, illetve építőipari gyakorlattal rendelkeznek és elhivatottságot éreznek a beruházás-lebonyolítás, mint szakmai tevekénység iránt, illetve ehhez rendszerezett tudásra akarnak szert tenni.

A 2019. február 7-én indult 96 tanórás képzés elvégzéséről a Magyar Mérnöki Kamara tanúsítványt állít ki tagjainak, de mellette minden résztvevő bizonyítványt kapott a zárórendezvényen. A mesteriskola programját, tematikáját és előadóit az együttműködő szakmai szervezetek állították össze, támaszkodva az építési beruházási piac szereplőinek; kiemelkedő eredményeire és az ezek létrehozásában közreműködő szakemberek innovatív tudására, tapasztalataira. A képzés széles körű, közel fél évig tartó előkészítését követően a programban 49 előadó vett részt, 78 hallgató kapott átfogó képet a beruházáslebonyolítói folyamatokról.

A Mesteriskola sikerét mutatja, hogy azon több, mint 70 hallgató vett részt. A közel félszáz kiváló oktató közvetlen és jelentős piaci gyakorlattal rendelkezett, vagy kiemelkedő felsőoktatási intézményből vállalta a közreműködést. A képzés kiemelt célnak tekintette az átadott ismeretek gyakorlati hasznosíthatóságát. Ennek köszönhetően nagy sikert arattak a gyakorló beruházáslebonyolító oktatók által elemző módon bemutatott esettanulmányok. A képzés magas szintjét jelzi, hogy a következő képzésre előzetesen már több mint ötvenen jelentkeztek.

Forrás