Hírek

A koronavírus járvány hatása a magyarországi projektekre

2020. június 05.

Egy merőben szokatlan helyzethez alkalmazkodva végezzük munkánkat már jó pár hónapja, és most, hogy remélhetőleg hamarosan a végére érünk ennek a mostoha időszaknak, eljött az idő hogy elemző szemmel tekintsünk közös tapasztalatainkra.

Az alábbiakban közlünk egy felmérést, amelyet Lipi Gábor egyéni tagunk és dr. Sándor Zoltán szervezeti tagunk készített a koronavírus járvány hatásait vizsgálva a magyar projektekre vonatkozóan, az Arany-alap Kft. és a Profexec Kft. kezdeményezésére. Mivel mindkettejük a PMSZ tagja, így külön öröm számunkra, hogy a felmérés megvalósítása és kiértékelése proaktív tagjaink munkájának köszönhető.

A közel 100, különböző iparágakban projektmenedzsmenttel foglalkozó válaszadók által kitöltött felmérésből többek közt kiderül, hogy általánosságban hány hónap késést eredményezett a járvány a projekt teljesítésekben, milyen mértékben növekedtek a projekt költségek, és hány százalékukat kellett felfüggeszteni. A kimutatásban az is látható, hogy a mostoha helyzet ellenére voltak projektek, amelyek megvalósulását nem akadályozta a vírus okozta rendkívüli helyzet.

A részletes eredmények elérhetőek a Tudástár menüpontban, jó böngészést kívánunk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!