A PROJEKTMENEDZSMENT HELYZETE ÉS TENDENCIÁI - ahogyan a gyakorló projektmenedzserek látják 2020-ban

2019. december 23.

A 2020. április 2-án megrendezésre kerülő, 23. „PROJEKTMENEDZSMENT A GAZDASÁGBAN” Fórum Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy idén is felmérést készítünk a hazai projektmenedzsment szakma képviselői körében. Célunk, hogy a gyakorló projektmenedzserek és projekt szponzorok, közöttük az Ön véleménye alapján képet kapjunk néhány, a szakmai közvélemény érdeklődésére számot tartó tényezőről.

Korábbi, 2008 óta évenként készített felméréseinkben különböző szempontokból foglalkoztunk a projektek sikertényezőivel, ill. a projektmenedzsment magyarországi helyzetével. A felmérések eredményeit bemutattuk az éves Fórumokon, és közzétettük a HTE www.hte.hu oldalán, ahol a publikációk jelenleg is elérhetők.

Az idei kérdőívünk a következő három blokkból áll:

„A” BLOKK – A PM SZERVEZETI HÁTTERE

„B” BLOKK – ÜZLETI KILÁTÁSOK 2020-BAN

„C” BLOKK – HÁTTÉRDATOK AZ ELEMZÉSHEZ

Az „A” blokk a PM és a szervezetelméleti kérdések (szervezeti formák, munkamegosztás, felelősségek, hatáskörök, koordináció, hatalom) viszonyának, ill. a PM szervezeti befogadottságának néhány aspektusával foglalkozik. A „B” és „C” blokk a korábbi években is alkalmazott kérdéseket tartalmaz, ami (az idei adatok részletesebb elemzése mellett) lehetővé teszi a korábbi felmérések eredményeinek időbeli összehasonlítását is. Mind a három blokk kitöltése fontos, ugyanakkor nem tart tovább 15-20 percnél. Válaszait a megfelelőnek tartott válaszlehetőség(ek) jelölésével adhatja meg. Kérjük, hogy kövesse az on-line kitöltésre vonatkozó instrukciókat.

Bízunk benne, hogy a kérdőív on-line módon történő megválaszolásával Ön is hozzájárul ahhoz, hogy az idei Projektmenedzsment Fórum programja a felmérés eredményeivel is gazdagabb legyen.

Kérjük, hogy www.hte.hu/kerdoiv oldalon elérhető kérdőívet legkésőbb 2020. február 20-igszíveskedjen kitölteni.

Kérjük továbbá, hogy kollégáit, a szakmában dolgozó ismerőseit is tájékoztassa a kérdőív kitöltés lehetőségéről, mert a válaszadók száma jelentősen meghatározza a felmérés eredményeinek értékét és megbízhatóságát.  A válaszolók anonimitását biztosítja, hogy a kapott adatok, információk csak összesített formában, statisztikailag feldolgozva kerülnek nyilvánosságra.

A felmérés eredményeit a PM Fórum egyik szekciójának keretei között mutatjuk be és vitatjuk meg. A felmérés összefoglalóját közre adjuk a HTE (www.hte.hu), a PMI Budapest (www.pmi.hu) és a PMSZ (www.pmsz.hu) portálokon is.

A felmérésben való közreműködését, a Fórum Szervező Bizottsága nevében előre is köszönjük!

Dr. Prónay Gábor                              Szalay Imre                    Dr. Török L.Gábor szociológus

Fórum SZB társelnök                  Fórum SZB társelnök                     a felmérés vezetőke

gpronay@gmail.com                   yszalay@freemail.hu                     togabor@t-online.hu
.

PARTNEREINK

2019-05-20

Maecenas interdum lorem eleifend orci aliquam mollis. Aliquam non rhoncus magna. Suspendisse aliquet tincidunt enim, ut commodo elit feugiat et. Maecenas nec enim quis diam faucibus tristique. Nam fermentum, ipsum in suscipit pharetra, mi odio aliquet neque, non iaculis augue elit et libero. Phasellus tempor faucibus faucibus. Sed eu mauris sem. Etiam et varius felis. Donec et libero vitae mauris consectetur egestas. Fusce aliquet, augue non efficitur sodales, turpis nisl consectetur sem, at rutrum lectus libero quis elit. Suspendisse cursus laoreet sapien, in lobortis justo posuere vitae. Aliquam commodo posuere tellus in lacinia. Nullam ac eleifend odio. >>