Hírek

Az Év Informatikai Vezetője Díj 2020

2020. szeptember 08.

2020. augusztus 26-án idén is átadta a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) hagyományos augusztus végi rendezvényén az Év Informatikai Vezetőjének járó elismerő díjat, amelyet 2002-ben alapítottak, és már az informatikai vezetők legnagyobb presztizsű szakmai elismerésévé vált. 

Idén Johancsik Tibort (OTP Csoport, IT Divízió vezető) érte az a megtisztelő elismerés, hogy a szakmai szervezetek képviselőiből és újságírókból álló bizottság kiemelkedőnek tartotta munkáját, hiszen sokoldalú szakemberként izgalmas karriert tudhat maga mögött. A díjazott kiemelte, hogy a közelmúlt nagy sikerének tartaj a bank agilis szervezetté történő átalakítását, aminek köszönhetően gyorsabban tudnak reagálni az új gazdasági szituációkra. A díj kapcsán a VISZ elnöksége kiemelte, hogy Johancsik Tibor maximálisan nyitott, tevékenységében az üzleti és IT szakmai szemlélet összhangban van. 

A 2016-ban létrehozott Braun Péter-díj, a A VISZ egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző díj, melyet minden évben egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek ítéli oda a Vezető Informatikusok Szövetsége. A fiatal informatikai vezetők munkáját elismerő Barun Péter-díjat a zsűri javaslatára Both Andrásnak, az IdomSoft termékfejlesztési vezérigazgató-helyettesének ítélték. Jelenlegi pozícióját 2018 augusztusa óta tölti be. Mint a VISZ elnöksége értékelésében kiemelte, a fiatal szakember eddigi munkássága megmutatja, hogyan lehet összeegyeztetni a szükségszerűen konzervatív szemléletű közigazgatási környezetet és az innovációt. Illetve azt is, hogy az IT bármilyen környezetben megtalálhatja a teret a proaktív kezdeményezésre.

A zsűri javaslatára továbbá különdíjban részesült a Szegedi Tudományegyetem informatikai és szolgáltatási igazgatója, Fekete Csaba. Tevékenyének értékelésekor az elnökség külön kiemelte: ritka, hogy informatikai vezető egyszerre képes kiérdemelni a felső vezetés, a kollégái, üzleti partnerei és a szervezet dolgozói elismerését. Fekete Csaba 20 éve a Szegedi Tudományegyetem munkatársa. Munkája minőségét a járványhelyzet miatt bevezetett távoktatás sikere igazolta.

 

Képünkön bal oldalon Fekete Csaba, jobb oldalon Both András látható.