Hírek

Beszámoló a 2020. évi projektmenedzsment felkészültségi versenyről

2020. június 05.

A PMSz ötödik alkalommal hirdette meg projektmenedzsment felkészültségi versenyét. Az idei verseny kiírása a korábbi évadok során szerzett tapasztalatok alapján lényegesen megváltozott. A korábban két kategóriában lebonyolított, hat fordulós egyéni verseny helyett most a felsőoktatásban tanuló három (esetleg plusz egy tartalék) fős csapatok számára került két fordulós verseny kiírásra.

A versenyzők toborzásában segítségünkre volt a Vállalkozásfejlesztés Klub, és többek között nekik is köszönhetően az idén örvendetesen sok, a verseny indulásához mérhető számú résztvevőnk volt. Három egyetem színeiben 19 csapat jelentkezett, és ez a bőség nem kevés fejtörés elé állította a Versenybizottságot. A szóbeli döntőbe az eredeti tervek szerint három csapat került volna, amelyeknek három körben kellett volna feladatokat megoldani. A csapatok pontozása pedig egyrészt a feladatmegoldásaik, másrészt – a 2019-es döntőhöz hasonlóan - a megoldásuk elkészítése során a csapattagoknak az együttműködés, önérvényesítés és eredményes kommunikáció szempontjai szerinti értékelése alapján történt volna.

A COVID-19 vírus miatti veszélyhelyzet azonban megváltoztatta az események menetét. A döntőt végül online módon, hat csapat részvételével, egyetlen, 24 órával a döntő előtt kiadott feladat megoldását kérve rendeztük meg, 2020. május 22-én. A döntő résztvevői (a csapatok neve szerinti névsorban):

 • Across the Danube - PM Alliance csapat, tagjai Szentpáli-Tóth Ádám, Darányi
  Mihály Balázs, Janoch Gábor
 • NVN csapat, tagjai Nagy Mónika Franciska, Vuleta Patrícia, Nagy Marcell
 • PMK Alpha csapat, tagjai: Fejes Petra, Vass Virág, Pineda Zsófia
 • PrimeMinisters csapat, tagjai Kinszki Fruzsina, Kardos Noémi, Halasi Soma
 • Scrum Masters csapat, tagjai Füredi Anita, Páncsics Zsombor, Bartos Dávid Péter,
  Csipor János és
 • VF Consulting csapat, tagjai Zsíros Bernadett, Farkas Hajnalka, Csirke Péter.

Az online döntő professzionális technikai lebonyolítását a Case Solvers csapata végezte el. A Zsűri tagjai Cserna József (PMSz elnöke), Czibók Zoltán (DXC Technology ügyvezető igazgatója), Czimbalmos Zsolt (ProMan Consulting Kft. ügyvezetője), és Tabák Gábor (az MKB Consulting igazgatója) voltak.

A díjak átadására a 2020. május 28-án megrendezett, szintén online 33. Körkapcsoláson került sor. A Zsűri döntése szerint

I. helyezett: a PMK Alpha csapat
II. helyezett: a VF Consulting csapat és
III. helyezett: az NVN csapat


mindhárom csapat tagjai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói voltak.

A verseny összes résztvevője 2020-as egyéni PMSz tagságot kapott. A verseny helyezettjei a támogatóinktól, a ProMan Consulting Kft.-tól, a Budapest Institute of Banking Zrt.-től és az MKB Consulting-tól kaptak díjakat, az alábbiak szerint

 • Az első helyezett PMK Alpha csapat tagjai két napos, a ProMan Consulting agilis projektszimuláció képzésen vehetnék részt 3x170 eFt értékben; valamint választhatnak egy-egy képzést a Budapest Institute of Banking oktatási ajánlatából, 3x150 eFt értékben;
 • a második helyezett VF Consulting csapat tagjai a ProMan Consulting nyolc órás online agilis projektmenedzsment alapok képzésén vehetnék részt 3x100 eFt értékben, valamint az MKB Consulting felajánlásában 3x20eFt értékű könyvutalványban részesültek;
 • a harmadik helyezett NVN csapat tagjai pedig ugyancsak a ProMan Consulting nyolc órás online agilis projektmenedzsment alapok képzésén vehetnék részt, 3x100 eFt értékben.

Idén a helyezettek a díjaikat nem tudták személyesen átvenni, ezért okleveleiket, a díjaik utalványait elektronikus úton kapják meg.

A PMSz elnöksége nevében köszönöm a Versenybizottság tagjainak, Blaskovics Bálintnak és Czimbalmos Zsoltnak a verseny szervezésében és lebonyolításában végzett munkáját. Külön köszönet a verseny jelentkezőinek toborzásában segítő Mamuzsics Dórának, a döntőt levezénylő Rostás Andrásnak, a feladatok előkészítésében segítő Dénes Róbertnek, Iványi Antalnak és Sali Róbertnek.

Gratulálok a helyezetteknek és ismételten köszönöm támogatóink nagylelkű hozzájárulását! A verseny résztvevői számára ősszel szeretnénk még egy olyan alkalmat is szervezni, ahol személyesen megismerhetik egymást.

Klimkó Gábor
elnökhelyettes