Hírek

Évindító

2023. január 05.

A tavalyi jubileumi év sikereivel felvértezve új tervekkel vágunk neki az előttünk álló új évnek. Használjuk ki a projektmenedzsment erejét a változásokkal, válságokkal való megküzdésre!

2022-ben ünnepeltük a Magyar Projektmenedzsment Szövetség megalakulásának 25. évfordulóját. Folytatva a korábbi hagyományokat, a jubileumi évben is nagyon sikeres rendezvényeink voltak: Körkapcsolások, teadélutánok, tagozati klubnapok, nagyköveti workshopok, partner rendezvény. Folytatódott a podcast sorozatunk, rendszeresek voltak a Mustra és a Tonik blogbejegyzések,  a Katedra interjúk és a hírlevelek. A PMSZ Junior PM versenyen már 7 egyetem 14 csapata mérette meg magát. A Budapesti Corvinus Egyetemmel közös szervezésben elindult a „Nagyberuházási projektmenedzsment” képzés, a Magyar Mérnök Kamarával karöltve pedig folytatódott a „Beruházáslebonyolítói mesteriskola”. Mindeközben megújult a honlapunk is. Növekedett a taglétszámunk és különösen büszkék vagyunk arra, hogy 64 szervezeti taggal zártuk az évet.

A tavalyi év, folytatva a hagyományokat, újabb nemzetközi sikert hozott: az Év Projektmenedzsere díjas Sárvári Marianna személyében újra aranyérmest ünnepelhettünk az IPMA Global Individual Award-on. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által szervezett hazai megmérettetés is folytatódott, a Díjat a sok kiváló pályázó közül Pém Attila nyerte el 2022-ben.

A COVID válság után tudtuk, hogy a változás éve következik, de azért ennyi változásra nem számítottunk. A projektmenedzsment szakma is folyamatos változásban van. Alapvető koncepcióváltás követően a PMI például 2022-ben publikálta a PMBOK Guide új, 7. kiadását, ami várhatóan a projektmenedzsment szakma iránymutatója lesz a következő években. 
Biztos vagyok benne, hogy ebben a nagy világturbulenciában a projektmenedzsment szakmának még jobban felértékelődik a szerepe. Ebben szeretnénk a 2023-as évben is aktív szerepet játszani, alapozva az elnökség, a titkárság, az egyéni és szervezeti tagjaink, illetve önkénteseink munkájára.

Legyen a PROJEKTMENEDZSMENT a válságból való kilábalás fontos eszköze! Sikeres évet kívánunk mindenkinek!

Cserna József
Elnök
Magyar Projektmenedzsment Szövetség

 

Kép forrása: BoliviaInteligente / Unsplash
 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!