Havi mustra – vitaindító a 2020-ra várható projektmenedzsment trendekről

2020. január 29.

Köszöntöm a bejegyzés Olvasóit!

Az évindító alkalomra egy három évvel korábbi, akkor nem túl nagy visszhangot kiváltó ötletet vettem újra elő. 2017 januárjában a világhálón az akkor fellelhető, várt vagy jelzett projektmenedzsment trendekről kerestem adatokat [i], ez alkalommal pedig a 2020-ra vonatkozó hasonló előjelzések után kutakodtam. Az eredményeket itt olvashatja az Olvasó, akit arra buzdítok, hogy ossza meg a tárgyban a véleményét a PMSZ LindedIn oldalán [ii]

Amint arról korábban is írtam, a jóslás sikamlós műfaj, a mi esetünkben legtöbbször olyan konkrét adatokra való hivatkozás nélküli megérzésekről olvashatunk, amelyeket gyakran más, tágabb területeken felkapott témák inspirálnak - tipikus példája ennek az APM megközelítése [iii]. Ezt árnyalja tovább a „minden szentnek maga felé hajlik a keze” elvének működése, merthogy a trendek előrejelzése gyakran a marketinges kollégák eszköze a potenciális ügyfelek megdolgozására. És végül, de nem utolsó sorban az egymást bolondító indiánok és meteorológusok története („kemény lesz az idei tél”) is érvényes erre a jóslatra, az epigonok csupán szajkózzák a nagyok véleményét.

A fenti ismert korlátok miatt idén olyan forrást vettem előre, amelyet eléggé függetlennek vélek, ez pedig a Forbes magazin online változatában található viszonylag régi bejegyzés [iv], amit a saját szájam íze szerint fogok tálalni. A Dana Brownlee által jegyzett poszt szépsége, hogy javaslatokat is ad arra, hogy miként készüljön fel az egyszeri projektmenedzser a változásokra. A várt trendek az alábbiak:

  1. A projektek mindennapjait egyre jobban át fogja szőni a digitális technológia, különösen a mesterséges intelligencia használata. E körben én az együttműködést segítő, illetve a projektek követését segítő, böngészőre alapozó eszközök széles körű használatba vételét várom; a mesterséges intelligencia, amit alatt ma – leszűkítő értelmezéssel – a mély tanulás technológiáját értik, csak ott használható, ahol van kellő mennyiségben tanításra alkalmas adat. Más forrásokban éppen ezért a projektben feldolgozandó adatok mennyiségének a növekedésére hívják fel a figyelmet. (A Quora oldalán Himanshi Bhandari röviden részletezi is az MI technológiák használatát [v], és hivatkozik arra, hogy a Gartner szerint 2030-ra a projektmenedzserek munkájának 80%-át (!) kiváltja a mesterséges intelligencia [vi]).
  2.  A projektmenedzserektől elvárt készségek köre bővül. Ide szokás érteni az alap digitális írástudást meghaladó, a projektmenedzsment szakmára specifikus eszközhasználati ismereteket, és azokat a készségeket is, amelyek a társas együttléthez, az összehangolt, simulékony, eredményes és hatékony közös munkához hozzájárulnak.
  3. A projektmenedzserek egyre többet használják majd az adott környezethez illeszkedő, hibrid megközelítési módokat a projektjeikben. A dogmatikus gondolkodás ki- és elkerülése örökzöld téma minden foglalkozási ágban. Ebben a trendben visszaköszön az agilis szemlélet alkalmazása, ami továbbra is slágertémának számít és már régóta kinőtte az eredeti alkalmazási kereteit.
  4. A projektcsapatok egy változatosabbak, sokszínűbbek (diverse) lesznek. A társadalom sokrétűbbé válásával, a globalizáció, a nemi és családi szerepek változása okán a projektekben sokféle embernek kellene sikeresen együttműködnie, ami mindenki számára embert próbáló feladat.

Más források, mint például a The Digital Project Manager honlap, klasszikus projektmenedzsment témákat is megnevez [vii] a trendek között, mint a változat- és kockázatkezelés, de van olyan trend is, ami a fejlett nyugati társadalmak sajátossága, nevezetesen

  1. a szabadúszók rövidtávú foglalkoztatásának szélesebb korú elterjedése (gig economy), ami a felgyorsult idők jellemzője. Itt megjegyzem, hogy az agilis működéshez szükséges kultúra kialakulása, az emberek összecsiszolása időigényes folyamat, én a „gig economy” mögött időnként rövidtávú szemléletet vélek érzékelni, mert ez éppen lecsökkenti a tanulási időt. A rövidtávú foglalkoztatás módszere használata sok esetben előnyös, de lehetnek nem kívánatos mellékhatásai is.

A 2020-ban várható trendekről a fentiekhez hasonló gondolatok születtek a másokban is [viii][ix][x][xi], vannak persze egyedi meglátások [xii]. Mellbevágó újdonságokról nem számolhatok be.

Tisztelt Olvasó, ha az előző rövid kitekintéshez észrevétele vagy éppen eltérő véleménye lenne, kérem, ossza azt meg velünk a PMSZ LindedIn oldalán! Továbbra is hiszek abban, hogy a (kulturált) vita előre visz és segít a világ megértésében.

 

Klimkó Gábor

 

 

[i] lásd https://pmsz.hu/hirek-aktualitasok/havi-mustra/havi-mustra-vitaindito-a-2017-re-varhato-projektmenedzsment-trendekrol/

[ii] lásd https://www.linkedin.com/company/pmsz---magyar-projektmenedzsment-sz-vets-g/

[iii] lásd https://www.apm.org.uk/projecting-the-future/

[iv] lásd https://www.forbes.com/sites/danabrownlee/2019/07/21/4-project-management-trends-on-the-horizonare-you-ready/

[v] lásd https://www.quora.com/What-are-the-latest-trends-in-project-management-for-2020

[vi] lásd https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-03-20-gartner-says-80-percent-of-today-s-project-management

[vii] lásd https://www.trainingbytesize.com/4-project-management-trends-2020/

[viii] lásd https://www.proofhub.com/articles/project-management-trends

[ix] lásd https://twproject.com/blog/2020-project-management-trends/

[x] lásd https://www.theprojectgroup.com/blog/en/project-management-trends/

[xi] lásd https://www.proofhub.com/articles/project-management-trends

[xii] lásd https://financesonline.com/project-management-trends/
.

PARTNEREINK

2019-05-20

Maecenas interdum lorem eleifend orci aliquam mollis. Aliquam non rhoncus magna. Suspendisse aliquet tincidunt enim, ut commodo elit feugiat et. Maecenas nec enim quis diam faucibus tristique. Nam fermentum, ipsum in suscipit pharetra, mi odio aliquet neque, non iaculis augue elit et libero. Phasellus tempor faucibus faucibus. Sed eu mauris sem. Etiam et varius felis. Donec et libero vitae mauris consectetur egestas. Fusce aliquet, augue non efficitur sodales, turpis nisl consectetur sem, at rutrum lectus libero quis elit. Suspendisse cursus laoreet sapien, in lobortis justo posuere vitae. Aliquam commodo posuere tellus in lacinia. Nullam ac eleifend odio. >>