Hírek

Kettős könyvbemutató

2022. január 05.

Az ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán kettős könyvbemutatóra kerül sor 2022.01.13. csütörtök 15 órai kezdettel, jelenléti és online (Zoom) részvétellel mellett.

Regisztráció: https://www.ppk.elte.hu/content/oktatas-technologia-innovacio.e.13534 

                 

Halász Gábor, Kovács István Vilmos, Pálvölgyi Lajos (szerk.): Oktatás, technológia, innováció: helyzetkép és stratégia.

Bemutatja: Horváth Ádám digitális oktatási szakértő.

A nemzetközi és hazai példákat bemutató kötet a Digitális Oktatási Stratégiára épülő javaslatokat fogalmaz meg az oktatási innovációs stratégia technológiai pillérének kibontására. A koronavírus járvány előtt lezárult projekt ajánlásai a korábbinál is aktuálisabbá váltak a járvány kirobbanásával, hiszen a digitális technológia oktatási alkalmazása mindenki számára kikerülhetetlen napi feladattá vált. Eme kihívások és lehetőségek új fejezetet nyitottak a pedagógiai innováció területén.

     

Fazekas Ágnes (szerk.): Innováció az oktatásban. Az Innova kutatási projekt záró kötete.

Bemutatja: Baráth Tibor, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa.

A kötet az elmúlt évek egyik legnagyobb volumenű hazai empirikus oktatáskutatási projektjének eredményeit összegzi. A helyi innovációk keletkezésével, terjedésével és rendszerformáló hatásával foglalkozó kutatás rávilágít arra, hogy a hazai oktatási rendszer magasszintű innovációs potenciállal rendelkezik, ennek érvényesülése azonban számos tényező függvénye (szervezeti kultúra és menedzsment, egyéni jellemzők, kapcsolat a piaci szféra szereplőivel stb.) Az újítások és az innovációs projektek támogatása az oktatás megújulásának alapvető kérdése. 

       

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent könyvek elérhetők a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás gyűjteményében.