Projektmenedzsment Körkép 2020

2020. január 28.

Várjuk a kutatásban szívesen részt vevő cégek jelentkezését

Melyek a projektek sikerességét leginkább meghatározó tényezők?

Használjuk-e a legújabb technológiákat a projektjeink során?

Számítanak a nemzetközi minősítések?

Keresve sem találunk jó projektmenedzsert?

2020-as kutatásában a Magyar Projektmenedzsment Szövetség a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben ezekre a kérdésekre is keresi a választ!

2018 után ismét sor kerül a magyarországi projektmenedzsment kultúra szakmai felmérésére. A kutatás fő célja, hogy áttekintse és értékelje a hazai projektmenedzsment gyakorlatot, az általános projektkultúrát és a nemzetközi szinten is érdekes kérdéseket, így a projektvezetőtől elvárt készségek szükségességét, a minősítések valódi értékét és a digitális transzformáció jelenségét a projektekben.

Várjuk azon cégek jelentkezését, akik kitöltőként részt vennének a kutatásban és/vagy más szervezeteket ajánlanának kitöltőnek!

Hogyan vehet részt a kutatásban?

A kutatás pontossága érdekében fontos, hogy egy szervezettől egy kitöltést kérünk és fogadunk el. Ez okból előzetes regisztrációt kérünk a szervezet kitöltője részéről.

Jelentkezés

Ezt követően kollégánk eljuttatja Önnek a kérdőívet, melynek kitöltésére 2020. március 16. 23.59-ig lesz lehetőség. A kitöltés várhatóan fél órát vesz igénybe.

A kutatás célcsoportja

  • Magyar és külföldi tulajdonú KKV-k, bármely iparágban, ahol rendszeresen valósítanak meg projekteket (évente minimum 3-5), saját fejlesztésben vagy az ügyféligény kielégítése miatt (informatikai, építési, K+F projektek stb.).
  • Multinacionális vállalatok és olyan nagyvállalatok, bármely iparágból, ahol projektek megvalósítása, koordinálása történik, és projektirodát is működtetnek.
  • A közszférában működő állami vagy önkormányzati tulajdonú cégek, háttérintézmények, hivatalok, ahol évente minimum 3-5 projektet valósítanak meg, vagy a lebonyolításban közreműködnek, koordinálnak.
  • Non-profit/NGO szervezetek, amelyek projektalapon működnek, vagy évente minimum 3-5 projektet valósítanak meg.
  • Tanácsadó cégek, amelyek projektalapon működnek.

Miért érdemes kitöltőként részt venni?

A PMSZ küldetése, hogy összefogja és képviselje a magyar projektmenedzsment közösség szereplőit, valamint helyzetéből és lehetőségeiből fakadóan támogassa fejlődésüket. Két évvel ezelőtt is hasonló cél vezérelte az egyedülálló módon először sorra kerülő szakmai kutatás létrejöttét. Idén célunk, hogy értékeljük az elmúlt két év változásait, illetve szélesebb minta alapján nemzetközi szintű összevetést készítsünk.

A kitöltők részvételükkel hozzájárulnak a kutatás és egyben a szakma eredményességéhez, és egyúttal átfogó és egyedi képet kaphatnak a cégükre, szervezetükre jellemző projektmenedzsment gyakorlatról és projektkultúráról.

Eredmények

A kutatás eredménye a 2020 májusában sorra kerülő 33. Körkapcsolás Konferencián kerül bemutatásra. A felmérésről a PMSZ kiadványt készít, melyet minden kitöltő számára eljuttat.

A megfogalmazott összefüggéseket és a kutatás konklúzióit a PMSZ figyelembe veszi és kiemelten kezeli a jövőbeli rendezvények témáinak kiválasztása során, ez okból külön köszönjük, hogy a kitöltéssel támogatja munkánkat!

Adatkezelési tudnivalók

A kutatás kitöltésekor megadott adatokat a PMSZ az EU GDPR  irányelvekben (2018.05.25.)  foglalt adatkezelési előírásoknak megfelelően kezeli, azokat harmadik féllel nem osztja meg. A megadott adatok kizárólag a kutatás céljából kerülnek felhasználásra. A jövőbeni nyilvánosan elérhető kutatási eredmények nem tartalmaznak olyan adatokat, melyek alapján a kitöltő szervezetek, illetve az általuk megadott bizalmas adatok beazonosíthatóak lehetnek.
.

PARTNEREINK

2019-05-20

Maecenas interdum lorem eleifend orci aliquam mollis. Aliquam non rhoncus magna. Suspendisse aliquet tincidunt enim, ut commodo elit feugiat et. Maecenas nec enim quis diam faucibus tristique. Nam fermentum, ipsum in suscipit pharetra, mi odio aliquet neque, non iaculis augue elit et libero. Phasellus tempor faucibus faucibus. Sed eu mauris sem. Etiam et varius felis. Donec et libero vitae mauris consectetur egestas. Fusce aliquet, augue non efficitur sodales, turpis nisl consectetur sem, at rutrum lectus libero quis elit. Suspendisse cursus laoreet sapien, in lobortis justo posuere vitae. Aliquam commodo posuere tellus in lacinia. Nullam ac eleifend odio. >>