Hírek

Stratégiai partnerségünk a Budapesti Corvinus Egyetemmel: erős gyakorlati projektmenedzserek képzése a cél

2022. február 09.

A hazai projektmenedzser képzés fejlesztése, illetve a szakma és tudományterület elismertségének növelése, népszerűsítése érdekében írt alá együttműködési megállapodást 2022. február 8-án a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, továbbá Magyarország egyik piacvezető mérnökirodája, az Óbuda Group.

 

"Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati ismeretek az első naptól kezdve beépüljenek képzési programjainkba. Ez az együttműködés biztosítja, hogy a gyakorló szakemberek oktatóként megjelenjenek a programban, valós eseteket, gyakorlati jelentőségű témákat tudjunk feltárni, miközben szem előtt tartjuk a módszertani sajátosságokat." – mondta a megállapodásról Fehér Péter, a Corvinus Egyetem executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékánja.

 

A Corvinus Egyetem projektmenedzser szakközgazdász képzésének célja olyan projektmenedzserek képzése és továbbképzése, akik alapvetően nagyméretű projektek (pl. építőipari, közlekedési, logisztikai) menedzselésében tudnak hatékonyan közreműködni. A megállapodás értelmében a felek óraadó oktatókat is delegálnak a közösen kijelölt tárgyak oktatásához, így biztosítva, hogy elméleti és gyakorlati szakemberek is helyet kapjanak a szakirányú képzés oktatásában.

 

„Ebben a három oldalú együttműködésben az elmélet, a széleskörű tudás és a gyakorlat koncentrálódik. A PMSZ részvételével a képzés lehetőséget biztosít a leendő projektmenedzser szakemberek és a vállalatok jövőbeli összekapcsolódására. Hiszünk abban, hogy az oktatás és az üzleti területek együttműködésével valódi tapasztalaton alapuló képzés tud megvalósulni" – tette hozzá Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke.

 

Az oktatásban való részvételen túl az Óbuda Group, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Budapesti Corvinus Egyetem vállalta, hogy támogatást nyújtanak egymásnak a szak és a tananyag folyamatos fejlesztésében,  továbbá közös kutatási projektek és konferenciák megvalósításában.

 

„Az Óbuda Group közel 35 éves fennállása alatt mindig is kiemelt figyelmet fordított a jövő generációjának képzésére és támogatására, ezért nagy öröm számunkra a mostani stratégiai együttműködés megszületése. Bízunk benne, hogy az évtizedek alatt nálunk felhalmozódott tudás és tapasztalat ennek erős alapja lesz!” – mondta a megállapodásról Kálmán Péter, az Óbuda Group vezérigazgatója.

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!