Hírek

Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a Bátkontroll Kft.

2018. augusztus 30.

A Bátkontroll Kft-t 2008-ban négy cég alapította projekttársaságként az atomerőműi kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladékok végleges elhelyezésére szolgáló, Bátaapátiban megvalósuló, Nemzeti Radioaktívhullladék-tároló (NRHT) létesítése, kivitelezése kapcsán. Alapítói olyan ipari és/vagy bányászati tevékenységekhez kapcsolódó referenciákkal rendelkeztek, melyek alapján teljes körűen el tudták látni az NRHT - bányászati módszerekkel végrehajtott, speciális technológiai elemeket tartalmazó - kivitelezéséhez kapcsolódó projekt támogatói, műszaki ellenőrzési, műszaki-, minőségi-, és környezetfelügyeleti, valamint műszaki szakértői munkákat, kielégítve a Megrendelő elvárásait és a vonatkozó jogszabályi, hatósági követelményeket. Ez a projekt 2013-ban zárult le.

Napjainkban már csak egyetlen alapító szerepel a tulajdonosok között, de a Bátkontroll Kft. továbbra is működik, szolgáltatást nyújtva a Megrendelőinek a radioaktív hulladékok kezeléséhez, nukleáris létesítmények megvalósításához kapcsolódóan, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés, minőségfelügyelet, műszaki szakértés területeken.

A Bátkontroll Mérnöki Szolgáltató Kft. 2017 decemberében csatlakozott a PMSZ-hez.

Mit vár a cég a csatlakozástól?

Fejlődni szeretnénk és bízunk abban, hogy kicsit kiszakadva a sajátos környezetünkből, kapcsolatba kerülve a más területeken tevékenykedő partnerekkel, megismerve más projekteket, illetve azok menedzselésének eszközeit, a mi munkánkban is tudunk új, hasznos elemeket beépíteni, amivel hatékonyabbak, eredményesebbek lehetünk.

A PMSZ szervezeti tagsági szolgáltatások közül melyek a leghasznosabbak?

Keressük a helyünket, de a kapcsolatok kialakításra a PMSZ tagsági szolgáltatások megfelelő lehetőséget biztosítanak.

A szervezet rendezvényeinek tematikája mennyiben illeszthető a cég és a munkatársak tevékenységébe?

A működési területünkkel egy kicsit „kilógunk a sorból”. Nem akarjuk a PMSZ tagokat rögtön nukleáris tagozat alakítással „sokkolni”, de szeretnénk úgy beilleszkedni a PMSZ-be, hogy mi is be tudjuk mutatni azt a speciális nukleáris területet, annak specifikumait, ahol mi dolgozunk.   

Hány főből áll a projektmenedzsment csapat és milyen feladatokat lát el?

Feladatainkat projekt szemléletű megközelítéssel oldjuk meg, így a legtöbb - különböző szakmagyakorlási jogosultsággal rendelkező - szakemberünk kisebb-nagyobb feladat kapcsán lát el projektmenedzseri feladatokat. Eszközeinkre, módszereinkre kihat a speciális tevékenységi területünk és azokat alapvetően a feladathoz és a Megrendelő igényeihez próbáljuk igazítani, lehetőség szerint alkalmazva a projektmenedzseri irodalom, gyakorlat felkínált eszköztárát.   

 

PARTNEREINK