Hírek

PMSZ Podcast: Nem magunknak főzünk – Konyhaművészet és projektvezetés

2025. november 19.

A munkafolyamatok megszervezése, a források biztosítása, a csapat összetartása, az új csapattagok bevonása, stakeholder menedzsment, a váratlan helyzetek kezelése, folyamatos adaptáció… Ismerős kihíváysok? Akár egy projektvezetővel készült interjúban is elhangozhattak volna a fentiek, de ezúttal az éttermi konyhai munkáról beszélgettünk.

„Nem magunknak főzünk, ahogy a projekteket sem magunknak csináljuk.”

Hogyan készül a gulyásleves: az alapanyagok beszerzésétől a tálalásig mi mindenről kell gondoskodni? Milyen átfedés van egy séf és egy projektvezető skill-készlete között? Lehet-e vészhelyzetet megoldani egy mikróval? Miért fontos, hogy egyeztessünk a beszállítókkal? Baj-e, ha valaki nem tudja megjegyezni a lecsó receptjét?

Egy baráti beszélgetés során született az ötlet: a projektmenedzsment kurzus részeként legyen egy emberközeli, gyakorlatias megközelítésű egyetemi előadás a séfek életéről!

Most ti is meghallgathatjátok, milyen sok részletben rezonál egymásra a konyhaművészet és a projektvezetés.

Varga Mátéval, a Dorothea Hotel sous chefjével Borbényi Katalin beszélget a PMSZ Podcast új epizódjában.

Hallgasd meg:

Spotify-on: https://open.spotify.com/episode/5oD6KtDrpiIVP0seKg4yuv?si=CGqqfdUsR2e8RIplMkUlFg

YouTube-on: https://youtu.be/gfjgbi5y4io

Köszönjük a WSH Kft-nek a podcast elkészítéséhez nyújtott támogatást!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!