Belépés
A munkafolyamatok megszervezése, a források biztosítása, a csapat összetartása, az új csapattagok bevonása, stakeholder menedzsment, a váratlan helyzetek kezelése, folyamatos adaptáció… Ismerős kihíváysok? Akár egy projektvezetővel készült interjúban is elhangozhattak volna a fentiek, de ezúttal az éttermi konyhai munkáról beszélgettünk.
„Nem magunknak főzünk, ahogy a projekteket sem magunknak csináljuk.”
Hogyan készül a gulyásleves: az alapanyagok beszerzésétől a tálalásig mi mindenről kell gondoskodni? Milyen átfedés van egy séf és egy projektvezető skill-készlete között? Lehet-e vészhelyzetet megoldani egy mikróval? Miért fontos, hogy egyeztessünk a beszállítókkal? Baj-e, ha valaki nem tudja megjegyezni a lecsó receptjét?
Egy baráti beszélgetés során született az ötlet: a projektmenedzsment kurzus részeként legyen egy emberközeli, gyakorlatias megközelítésű egyetemi előadás a séfek életéről!
Most ti is meghallgathatjátok, milyen sok részletben rezonál egymásra a konyhaművészet és a projektvezetés.
Varga Mátéval, a Dorothea Hotel sous chefjével Borbényi Katalin beszélget a PMSZ Podcast új epizódjában.
Hallgasd meg:
Spotify-on: https://open.spotify.com/episode/5oD6KtDrpiIVP0seKg4yuv?si=CGqqfdUsR2e8RIplMkUlFg
YouTube-on: https://youtu.be/gfjgbi5y4io
Köszönjük a WSH Kft-nek a podcast elkészítéséhez nyújtott támogatást!