Hírek

Projektmenedzsment Körkép 2024 kutatás

2024. március 18.

Mik a trendek a hazai projektek körében? Indul a Projektmenedzsment Körkép 2024 kutatás

2024-ben már negyedszer méri fel a Magyar Projektmenedzsment Szövetség a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben a hazai szervezetek projektmenedzsment kultúráját.

A PM Körkép kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a hazai projektkultúráról, a szervezetek projektmenedzsment érettségéről, a projektmenedzserekkel szemben támasztott elvárásokról és a PMO-k működéséről, a nemzetközi trendekkel összevetve.

A felmérés fókuszában az állami és piaci szektor projekteket megvalósító vagy projektalapon működő képviselői egyaránt szerepelnek. A kutatási eredmények rávilágítanak a szükséges hazai fejlesztési irányokra és iránymutatást adnak a társadalom és a gazdaság szereplői számára.  

Két évvel ezelőtt 50 szervezet több mint 2000 projektjének tapasztalatait összesítve tisztán látszott, hogy a változás volt a legmeghatározóbb kihívás a szervezetek életében. Idén – remélhetőleg még több szervezet bevonásával – azt kutatják, hogyan változott a helyzet azóta.

  • Milyen tényezők határozzák meg a projektek sikerét? És mi a sikertelenség oka?
  • Mennyire érett a hazai projektmenedzsment kultúra? Vannak-e jelentős eltérések, helyi sajátosságok a nemzetközi trendekhez képest
  • Hogyan szerzik meg a projektmenedzsment tudást a projektekben dolgozó szakemberek? Megfigyelhetők-e új tendenciák az elmúlt években?
  • Milyen támogató eszközök a legelterjedtebbek?

A PMSZ honlapján elérhető a kutatási felhívás.  
Az érintett szervezetek 2024. május 31-ig tölthetik ki a közzétett kérdőívet. Az eredményekről 2024 őszén széles körben, több szakmai fórumon is beszámolnak.


A kutatásban közreműködő partnerek: 

                      

 

Médiatámogató: 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!