Hírek

Mustra - Digitális vagy digitalizációs projektek, léteznek ilyenek egyáltalán?

2023. május 09.

Nem kell projektmenedzsernek lennünk ahhoz, hogy érzékeljük az elmúlt évek legfontosabb technológiai trendjei mind a digitalizációhoz kapcsolódnak. Sorra jönnek szembe az újabbnál-újabb technológiai megoldások, amelyek mind az életünk megkönnyítését vagy éppen új terméket, szolgáltatást ígérnek. Nem csoda, hogy a digitalizációs vagy időnként digitális projektmenedzsment önálló területté nőtte ki magát. De létezik ilyen projektkategória valójában? Most ennek járunk kicsit utána…

Ha az ember rákeres a „digitális projekt” vagy „digitalizációs projekt” kifejezésekre, már magyarul is több tízezer találatot kap, ha angolul, akkor pedig nagyságrendileg többet. Érdekes módon a digitális jelző még több találatot is eredményez, ezért rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon a kettő kifejezés ugyanazt jelenti-e. Rengeteg cikk, szakmai tanulmány, vagy éppen szolgáltatásajánlat foglalkozik azzal, hogy melyek a legjobb eszközök a digitális projektmenedzsmenthez, mi a digitalizációs projektek sikerének vagy éppen kudarcának az okai, hogyan legyünk sikeres digitális projektmenedzserek stb. Ez alapján úgy tűnik, hogy korunk talán legfontosabb projektmenedzsment tudáselemei mind ezekhez a kifejezésekhez kapcsolódnak.

Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy ez igaz-e, muszáj kicsit mélyére ásnunk a szavak jelentésének és eredetének. Nem szükséges etimológusnak lennünk hozzá, hogy tudjuk a digitalizáció a magyar nyelvben mára többféle értelemben is használt kifejezés. Ennek az oka még az 1950-es évekre vezethető vissza, amikor is az USA-ban „digitization” és a „digitalization” kifejezések kialakultak és még egyet jelentettek, azt, hogy egy analóg vagy papír alapú adatot, információt digitálissá alakítunk (például számítógépes felhasználáshoz). A két fogalom közül az angol nyelvben az előbbi terjedt el (nem véletlenül hiányzik az utóbbi sok angol szótárból mai napig). Viszont számos nyelvben, így a magyarban is, csak a második megfelelője, a digitalizáció került be a szóhasználatba. Évtizedekkel később azonban a témakör kibővülésével a két angol fogalom tartalmilag is elvált egymástól és utóbbi alatt elkezdték azt érteni, amikor egy folyamatba digitális technológiát építünk be és/vagy abban digitális adatokat használunk fel. Erre azonban a magyar (más nyelvek) már nem tudtak reagálni, hiszen ez a fogalom addigra foglalt volt, így a különválasztás helyett csak a jelentésük bővült ki mindkét értelmezésre. Amíg az első fogalom csak egy konverziót jelent, aminek a végeredménye digitális jel és abból felépülő digitalizált információ, addig az utóbbi végeredménye egy technológiailag megújított digitális folyamat, amely az első fogalom nélkül természetesen nem is létezne. A kép akkor lesz teljes, ha ehhez hozzávesszük a legújabb kapcsolódó fogalmat, a digitális átalakítást (transzformációt) is, amely helyenként az előbbi kettőt magába foglaló ernyőfogalom, máskor egymásra épülő evolúció harmadik lépcsőfokaként jelenik meg. Itt már a technológia rendszer (vagy szervezet) szintű integrációjáról van szó, aminek a célja többlet érték teremtése.

Amikor ma mindezek projektek szintjén megjelennek, akkor azok leginkább a második és harmadik fogalomhoz kapcsolódnak. Azaz egy szervezeti (vagy akár szervezetek közötti pl. ellátási lánc) folyamat hatékonyabbá tétele a cél a digitális technológiák integrálásának, de akár a szervezet értékteremtő képességét (üzleti modelljét) akarjuk átalakítani (transzformáció) úgy, hogy új digitalizált termék vagy szolgáltatás jöjjön létre. Ezért, ha a projekt scope-ját nézzük, akkor inkább „digitalizációs” vagy „digitális transzformációs” projekteknek érdemes ezeket hívni, a digitális projektek helyett. Ugyanis amikor digitális projektekről vagy digitális projektmenedzserekről van szó, akkor inkább arról beszélhetünk, hogy mik azok a digitális eszközök (például egy virtuális Kanban tábla), amik segíthetik a projektek menedzselését vagy milyen technológiai képességekkel (pl. dashboard felület használata) kell rendelkeznie egy projektmenedzsernek, hogy hatékony lehessen, függetlenül attól, hogy mi a projekt scope-ja.

 

Technológiai projekt

Technochange projekt

Szervezetfejlesztési projekt

Cél

Technológiai teljesítmény, megbízhatóság, költség

Szervezeti teljesítmény

Szervezeti kultúra és/vagy teljesítmény

Megoldás

Új IT funkciók

Új IT alkalmazások és kiegészítő szervezeti változások

Egyénekre, szervezeti struktúrát és kultúrát érintő beavatkozások

Erőforrások

Külső partnerek által támogatott IT van központi szerepben

Szervezet menedzsereivel és változásvezetőkkel együttműködve az IT van központi szerepben

A szervezet menedzserei vannak központi szerepben HR és változásvezetőkkel együttműködve

Koncepció

IT projekt, amely teljesíti a specifikációkat, költségvetésen és időkereten belül van

Változásvezetési kezdeményezések programja, amely IT projekteket és szervezeti változtatásokat tartalmaz

A szervezet számos elemét megcélzó változáskezelési módszertanok gyűjteménye

Markus, M. L. (2004). Technochange Management: Using IT to Drive Organizational Change. Journal of Information Technology, 19(1), 4–20. https://doi.org/10.1057/palgrave.jit.2000002

A bevezetőben olvasható, hogy a hétköznapi szóhasználatban nagyon elterjedt, de maga a „digitalizációs vagy digitális transzformációs projekt” kategória egyelőre tudományosan nem létezik. A szakirodalomban a leginkább idekapcsolódó kategorizálás szerint három projekttípust különböztethetünk meg: a technológiai (jellemzően IT), a szervezetfejlesztési és a kettő keverékét az úgynevezett „technochange projekteket”. A digitalizációs projektek leginkább a technochange projektek közé tartoznak, hiszen egyszerre építenek technológiai és szervezeti tudásra, de a technológia ezeknél elsősorban szervezeti célokat követ és inkább egy hajtóerő a nagyobb üzleti (folyamat vagy szervezeti) változások eléréséhez. Nem kell tehát feltétlen új dolgokat kitalálni, ahhoz, hogy sikeresen menedzselhessünk ilyet projekteket, csupán alkalmaznunk kell a digitális technológiák esetén is azokat a korábban már összegyűlt projekttapasztalatokat, amik technológia-vezérelt szervezeti változások esetén fontosak.

Dr. Marciniak Róbert
egyetemi docens
Budapesti Corvinus Egyetem
 

Kép forrása: Gerd Altmann / Pixabay 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!