Hírek

PMSz Tonik - Beéred a szélvédőmosóval?

2023. június 29.

Ma reggel azt vettem észre, hogy sétálok az utcán. Furcsa érzés volt, hogy nem lihegek, nem utálkozom az előttem lassabban haladó emberek léptei miatt. Láttam, hogy elmegy a villamos. Még pont elértem volna, ha megnyújtom a lépteimet, de nem akartam. Sétáltam. 

12 év projektvezetői munka után arra az elhatározásra jutottam, hogy pihenek és kicsit megállok. Lassítok és a rohanást sétára váltom. Magam mögött hagyom a heti 40-42 megbeszélést, a review anyagok gyártását, a kockázat elemzéseket, a stakeholder mátrixot, a folyamatosan változó ütemterveket… 

Egy kedves régi kollégámnak épp a lassulás élményét fogalmaztam meg, amikor az alábbiakat mondta: "Az elmúlt években max. olajcsere volt nálad is. Semmi komoly karbantartás nem volt. Csak hajtottál reggeltől estig és toltad a projekteket. Most végre lesz egy kis tuning, ami a sok év munka után pont rád fér." 

(Micsoda szép hasonlat ez! Ezúton is köszönöm H.G. ezt a festői képet. Megérte az írótábor díját kifizetned 😀 A Szerk.)) 

Szélvédőmosóért megálltam pár havonta, hogy lemossam a sztrádán összeszedett bogarakat a kocsi ablakáról, hogy újra lássak. De ennyi.  Aztán lehetett tovább zúzni tovább. Hát most akkor egy teljes generál következik. A full szervíz sok idő, sok szakember kell hozzá és sokba is kerül, de mindazt, amit nem tettem meg az elmúlt években, be kell pótolni. 

Itt a nyár kedves projektvezető társak. Ti is kérjetek full generált, ha van rá módotok. A szélvédőmosó folyadék mellé rendeljetek magatoknak olajcserét, fék beállítást, karosszéria javítást, abroncs cserét és egy motor átnézést is. Próbáljátok ki, hogy milyen 150 km/h helyett 20-szal zötyögni valami kevésbé forgalmas úton. Lehet, hogy még virágokat is látni fogtok az útszélen! Nah. Azokat tessék szépen megszagolni, leszedni (ha nem védett) és örülni neki. 

Boldog, "generálban" gazdag nyarat és sok sétát kívánok minden kedves projektvezető kollégának!  

Borbényi Katalin

Év Projektmenedzsere Díj 1. helyezett, 2019. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!