Hírek

PMSz Tonik - A megbízólevelek hatalma

2021. január 21.

A te faladon kint van?

Papírmentes életet élünk. Online megbeszélés, online iroda, digitális ügyfélkiszolgálás, netes értékesítés… ez ma a világunk. No de! Egy kick off-on bekeretezett, üveg mögé helyezett megbízólevelet átadni igenis jó és igenis hat. Vagyis az inverze biztosan hat. Elmesélem, hogy mire gondolok.

Amíg a normál, offline térben dolgoztunk, jelentős energiát fordítottam a kulcs projektszereplők kijelölésére, már – már „drámai hangulatú” felkérésére. Ebben mindig segítségül hívtam a szponzort, felsővezetőket is. A felkérés mellé járt egy keretezett megbízólevél is. Névre szólóan, corporate színekkel, ahogy kell.

Jártam-keltem az irodaházban és láttam, hogy még a nagy(obb) vezetőknél is ki vannak rakva ezek az oklevelek, megbízólevelek. Ott éreztem, hogy ez betalált. Ez fontos. Erre büszkék az emberek. Ennyivel le is tudtam a dolgot és tettem, amit tenni kell a mindennapokban.

Az egyik magas szintű vezető épp egy nem általam vezetett, másik programon ült, ahol a megbízólevél és a felkérés nem volt a projektvezetési kultúra része. Ez nem bántás. Tény. Ez a vezető nem volt rest megjegyezni, hogy ebben a projektben még megbízólevelet sem kapott. Munkát annál többet.

Digitális tér ide vagy oda, drámai ceremóniákba vetett hit ide vagy oda... Szerintem kellenek a keretek, a felkérések, és a díszesre grafikázott, NÉVRE SZÓLÓ megbízólevelek egy projektben.

Megjegyzés: Az online térben is kiválóan működik. Persze címeket kell begyűjteni és postázni kell. Extra macera van vele. De még így is megéri!

Borbényi Katalin, Év Projektmenedzsere Díj 1. helyezett, 2019.

Korábbi posztjainkat itt érheti el: